Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tobiias

tobiias

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-24
  • Senast aktiv 2012-03-12
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen tobiias har skrivit i forumet.

Jag har ett liknande problem. Min Mag Safe-laddare till MBP (köpt 2009) har i dag börjat bli väldigt varm. Tidigare har jag haft problem med att den inte alltid laddar och att dioden inte alltid lyser. Jag har bytt ut laddaren en gång tidigare (2010) när sladden hade börjat lossna från kontakten. Och garantin på datorn har ju uppenbarligen gått ut. Finns det någon möjlighet för mig att få en ny? Om det är ett fabrikationsfel bör jag väl kunna reklamera den enligt Konsumentköpslagens reklamationsrätt på 3 år? Såg ju att Apple har ett utbytesprogram för dessa laddare också, men vad jag kan se så gäller det bara i USA.

Samma här. Känns hur befriande som helst.

Jag vill ha svart bakgrund på alla andra listor också, som i Spotify.

Jag får badbollar även utan Safari, så för mig är det inte det. Händer ofta med Quicktime och Adium också.

Har ni uppdaterat till 10.6.1?

Jag har faktiskt också haft betydligt mindre frysningar med 10.6.1. Jag har haft två stycken, men de har faktiskt känts mer som vanliga, befogade hängningar.

crayzee: Om din dator är för känslig; betyder det att du då också kan återskapa ditt problem genom att röra på datorn?

Lustigt. I tumnageln till din bild ser det lila ut, Örjan, men när jag klickar på bilden så är det den vanliga blåa.

Mina menyval är i alla fall som dom alltid varit.

Någon som haft problemet sen 10.6.1?

Tillägg: Fick en frysning precis. Första sen 10.6.1, så då har jag svaret på den frågan.

Senast redigerat 2009-09-11 17:27

Ja. Blir samma när jag använder Firefox.

Kan inte få fram klickande SMS-ljud under frysningar jag heller. Men kan det vara hårddisken som låser sig om musik kan fortsätta spela? Är det buffrat i ram?

Dessutom kan jag nästan känna när frysningarna ska komma, för det brunkar vara i samband med att jag gör många krävande klick under kort tid. Till exempel om jag är i Safari, öppnar Aftonbladet i en flik, öppnar en annan flik medan den laddar och laddar en ny sida där, går tillbaka till Aftonbladet och skrollar ner en bit (fortfarande innan sidan laddat helt) och klickar för att ladda ett videoklipp. Tror det fryser sig lite oftare när jag ser på film också.

Jag ska byta användarkonto i helgen som Apple Support föreslog och se om det blir nån skillnad, de två första idéerna löste ingenting i alla fall.

Pratade med Apple Support i dag och jag ska testa:

1) Återställa Safari
2) Byta webbläsare för att se om det bara är Safari som orsakar det
3) Ta bort alla startobjekt och/eller byta användarkonto

Har återställt Safari nu och får se om problemet dyker upp igen.

Jag gjorde det en gång innan Snow Leopard och då gjorde vi en PRAM-återställning och en omstart till felsäkert läge för att rensa cache:er och så vidare. För mig löste det problemet, men bara i tre dagar ungefär. Nu ett tag efter att jag installerat SL så har problemet kommit tillbaka, men jag tycker inte att det är exakt likadant som förut. Jag försöker låta uppleva det så många gånger som möjligt innan jag ringer Apple så kanske jag kan hitta någon återkommande faktor i det. Just nu känns det inte som att det finns så mycket att gå på. Men ringer nog i dag eller i morgon.

Jag är lite förbryllad. Vet inte om det kan vara hårddisken för mig eller om jag faktiskt har två liknande problem.

- Ibland låser sig allting och jag kan bara röra musen. (Låter som hårddisk-stopp, eller hur?)
- Ibland låser sig det mesta och jag kan bara byta fönster mellan de aktiva (inte öppna program eller ta fram gömda/minimerade fönster). Inte heller skriva in något på tangentbordet. (Låter kanske inte lika mycket som hårddisk-stopp?)
- Ibland låser sig mycket, musiken fortsätter spela, jag kan skriva på tangentbordet men inte öppna nya program eller ta fram gömda/minimerade. (Kan det vara hårddisk-stopp?)

Nyligen nu i morse när allting frös till så kom denna rad upp i system.log:
Safari[145]: INSERT-HANG-DETECTED: Tx time:33.051401, # of Inserts: 4, # of bytes written: 428703, Did shrink: NO

Jag har en månad gammal Macbook Pro 13", 2,26 GHz, 2 gb RAM, 160 gb Hitachi-hårddisk (5 400 rpm), Snow Leopard. Allt original. Samma som iVote verkar det som.

Jag trodde detta problem hade försvunnit för mig, för det var längesen jag upplevde det, men nu har det kommit tillbaka en vecka efter att jag installerade Snow Leopard.