Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tobiias

tobiias

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-24
  • Senast aktiv 2012-03-12
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen tobiias har skrivit i forumet.

CEk: Den för 99 kr?

Jag har inte testat min, för jag orkade inte vänta på den, men det står ju "Upgrade DVD" på den så jag misstänker att det bara är en uppgradering och inte innehåller hela systemet. Men jag har gärna fel.

Själv har jag inte märkt att datorn känns snabbare alls. Kanske lite, men absolut inte "OMG VAD SNABB DEN ÄR!!".

Spårar jag min beställning står det skickat 23 augusti, "Skickat till Malmö 27 augusti" och "Beräknat leveransdatum 3 september". Misstänker därför att den skickades från Nederländerna den 23:e, kom till Sverige 27:e och kommer inte hit förrän nästa vecka.

Men jag hoppas att jag har fel.

Ja, det som kluckar verkar vara SMS:en för mig också, så jag känner mig lugn nu.

Calle s: Du kan avaktivera SMS:en för att testa om det är den som kluckar (vilket det troligtvis är), men att ha den avstängd hela tiden är nog ingen bra idé.

Apple Portables: Advanced tips for Sudden Motion Sensor

Men är det licensenligt att uppgradera från Tiger med 319 kronors-skivan?

Det står att det är "the only big advantage", men finns det någon fördel att inte boota i 64-bit när man ändå har möjlighet till det?

Vadå, blir det inte Quicktime X i och med Snow Leopard?

Edit: Haha, romerska siffror är inte min starka sida va ...

Det står fortfarande september som leveransdatum i alla fall.

Det är väl typ som Release Candidate vad jag förstått. Men jag vet inte om Macworld klargjorde så mycket för mig i alla fall. Det spelar alltså ingen roll om systemet är startat i 32 eller 64 bitar? Programmen kommer ändå att köras i 64-bit så länge dom har stöd för det och då ge utdelning i rapphet? Men borde inte det ge ännu kvickare system om man startar systemet i 64-bit också? Nya Macböckerna stöder 64 bit, va?

Hm, det dyker inte upp nåt i Programuppdateraren.

Och om jag laddar ner uppdateringen från Apples sajt så säger den att min dator inte behöver den uppdateringen. Antar att den bara installeras på datorerna med 7200 rpm.

Har också detta problemet på min två veckor gamla MBP 13". Hitachi 160 gb, 5 400 rpm.

Min piper aldrig dock. Tror jag hört det en gång, men aldrig mer.

Man fick ju välja leveranssätt när man förbeställde. Bud eller post. Jag valde post.

Mm, det är mycket möjligt. För det låter precis som ett hårddiskkluckande faktiskt. Jag får ta det lugnare då

Jag köpte en ny Macbook Pro 13" förra veckan. Den fungerar utomordentligt och är en fröjd att se på, men ibland när jag flyttar den så kommer det ett kort kluckande ljud. Som om något är löst innuti. Men det låter inte varje gång jag flyttar på den. Jag tänkte om det kunde vara sudden motion-sensorn, men den finns väl på vanliga Macbooken också? Och min förra Macbook kluckade aldrig.

Någon som har en idé?

Satt och youtubade och fick varningen om att batteriet var slut, men hann inte sätta i laddaren innan min Macbook stängde av sig själv. När jag sen startar den igen så är skärmen helt upknullad. I fasen med äpplet på den grå bakgrunden är skärmen helt svart och när jag kommer till inloggningsrutan så ser det ut som att någon varit och lossat några av skärmens kontakter (typ så här). Den tonar även mellan några färger i början, men stannar efter några sekunder.

Tangentbordet fungerar, systemet verkar starta upp och så, så det borde ju vara ett hårdvarufel eller? Jag har återställt PRAM och NVRAM, men det har inte gjort någon skillnad.

Nu kommer jag inte ihåg när jag köpte den, men om det var för högst tre år sen, tror ni att jag skulle kunna reklamera datorn? Känns ju som ett fabrikationsfel.