Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
charlottas

charlottas

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-29
  • Senast aktiv 2010-01-14
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen charlottas har skrivit i forumet.

1

Sitter med en iMac, Aperture, Nikon D70 och så en skrivare HP PSProB9100.

Har nu försökt få till alla inställningar i respektive device för att de skall prata med varandra på bästa sätt, gällande ICC profilerna.

På Apple.com skriver de att man bör ställa in ColorSyncProflen: sRGB som proofing profile och i Presets-image export. Däremot har HP en profile för just denna skrivare och för mitt utvalda papper, som de kallar HP Advanced... Satin.

Frågan är då: Bör man inte ställa in skrivarprofilen för utvalt papper även i Aperture, och inte sRGB, som Apple hävdar??

Läser man andra tips menar många att det är Adobe RGB som gäller, och frågan är då gäller det även om man defacto har en ICC-profile för just min skrivare.

Ser inte logiken.

//Charlotta

Jag öppnat ett tomt blad i iweb och infogar en textruta samt skriver texten. Dock tolkas textrutan som en bild när jag går in på hemsidan. Är det någon som vet varför?

Följden blir att inga spindlar hittar min text och därmed finns jag inte.

som amatör på denna sidan kan jag ändå infoga.

Har byggt min hemsida i iweb och haft stora problem för att få den att vara läsbar i IE. Min logik säger att kör man XP och då sannolikt en nyare IE funkar det hyfsat om man lägger ner lite möda på att välja typsnitt.

Vi har däremot inte XP på jobb, och därmed en äldre IE att förmoda, då blinkar bara bilderna förbi och sedan försvinner de.

Med Vista på väg in finns det kanske hopp om livet även för de stackars PC användare:tveksam:

1