Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
moggearonsson

moggearonsson

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2005-11-11
  • Senast aktiv 2012-04-27
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen moggearonsson har skrivit i forumet.

Jag har provat det men bilagorna lägger sig inte där:-(

Vi har gått över från Eudora till apple Mail. Är det någon som vet om funktionen som finns i eudora, med att spara ner bilagor med automatik till en speciell mapp? Detta är bara för att vi har en gemensam mail, detta underlättar när det är bifogade filer och hämta via nätverket.

Jag har kollat det du skrev Richard, och det kom upp en massa koder, Har sökt runt lite på webben för att få lite kunskap hur man skall göra ett script, men jag har lite svårt att förstå, finns det något färdigt script som man skulle kunna börja på istället för att börja blankt?
Vad jag är ute efter är en mapp så fort det läggs en en fil skall flightcheck öppna fil och skriva ut och sedan stänga ner filen och kasta den.

Hallå Mattias Tack för senast,

Vad det handlar om är, vi har en programvara som heter Flightcheck från Markzware. Det tar och kontrollera filer för typ dokumnet format, antal bilder, färger mm i ett dokument så det kan vara lite olika filer. Jag vill komma ifrån arbetsmomentet med att behöva strata programet och skriva ut en rapport. Tycker att detta borde gå via automatik på något sätt typ genom att stoppa filerna i en hotfolders. Vissa program har sådan fuktioner med inte detta.
Hoppas att jag kunde göra mig tydlig. Tacksam för svar.

Hur får man scripet att skriva ut en sida i ett specifikt program?

Det är olika filer, och det är ingen fara att deleta filen, det skall bara vara en kopia, jag skall kolla folder Actions.

Jag är på jakt efter ett script som fungera på följade vis, när man lägger en fil med specifik ändelse i mapp så skall ett program starta och skriva ut en sida och sedan radera filen. Går detta att göra i script eller behöver man något annat program?
Hoppas att ni förstod frågan.

Det verkar som det är lite omständigt, med en massa program mm.
Finns det någon smidigare lösning?

Kan någon hjälpa mig med en lösning gärna färdig program eller något annat.
Problemet är jag jobbar på ett tryckeri och vi har många kunder fasta och tillfälliga, när kunderna skickar material till via ftp så kommer det till en mapp och där ligger filerna hur som helst, jag har försökt att be säljana informera kunderna om att de döper filerna så vi kan se vad det är, nu kan filerna heta "till_tryck.zip". Mitt önskemål är att när kunderna lägger något på vår FTP så skall dom först få ange deras kontaktperson typ via en rullgardinmeny sedan skall deras filer passa ihop med den kontaktperson som dom har valt.. . detta är för att vi snabbt kan ta kontakt med vår kontaktperson om att det har kommit material. Hoppas att det är någon som förstår hur jag menar.. orkar inte skapa ett nytt konto för varje kund.

Är det någon som vet om det finns någon inställning som gör att dokument storleken skrivs ut när man skriver ut en PDF?
Typ som det gör när man skriver ut en sida i Quark så får man information vad filen heter och vilken storlek den är i.

Hoppas att ni för står hur jag menar, tacksam för svar!

/morgan

Vad är Asura?[/QUOTE]

Du kan gå in och läsa här vad Asura är för något!

http://helio.no/portal/alias__heliogruppen_se/lang__sv/tabID__3424/DesktopDefault.aspx

Det är inte det jag söker, jag vet om man generera PDF via Asura så kan man få att den gör textkonturer, det är lite det jag är ute efter..

Hur gör man smidigast när man skall gör textkonturer, jag har ett indesign cs2 dokument med 40 sid, och skall skicka iväg en PDF till kund. Vill inte att kunden skall kunna gå och ändra texten i PDF + att jag vill vara säker på att typsnitten visas rätt på deras skärm.
Jag vet att man kan gå via text och textkonturer, då måste man makera den text som man vill skapa konturer, jag skulle vilja kunna göra det på alla 40 sidor på en gång, typ via distillern går det?

Många tack!

Funkar perfekt,
Hoppas att jag kan hitta någon fråga som jag kan svara på, chansen är liten

Frågan är avslutat!

bar status verkar inte funka så bra.
Pegges vad menar du med "datan:~ mittkonto$ users"?