Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lasse--

Lasse--

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-11-12
  • Senast aktiv 2010-08-18
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen Lasse-- har skrivit i forumet.

Bör nog påpekas, som har belysts av andra redan, att operatörer i Sverige med all säkerhet inte är intresserade av iPhone förrän den har 3G. Och till alla er som säger "skit i 3G". Ta ett arbete i en butik där de säljer mobiler och se ifall ni kan ha kvar den uppfattningen efter ett halvår. 3G är väldigt viktigt för många som ska välja en mer avancerad telefon. Om ni visste hur många personer som arbetar i Sverige som mailar, surfar och donar med sina mobiler.

3G är viktigt enligt marknaden. Individuella åsikter spelar ingen roll. Gissa vilken del som Apple och svenska operatörer bryr sig om.

Sedan för att lägga till mitt till diskussionen så säger jag att Telenor eller Telia är de som kommer slåss om iPhone. De är de enda som har nät som är tillräckligt avancerade. Tele2s nät är bedrövligt. Det vet alla som jobbat på ngt sätt med lite mer avancerad support på området. Så fort ngt handlar om Tele2 så är det kört att lösa om inte Tele2 hyr in en häxdoktor som kan driva ut demonerna ur deras stationer.

Jag har Bredband^2 (www.bredband2.com) som leverantör. Har kört FTP via detta abbonnemang förut så det ska inte vara ngt problem. Enligt deras hemsida så ska inte trafiken på ngt sätt vara begränsad heller.

Har en AirPort med AirTunes. Men har som sagt öppnat port 20-21 och reroutat dom till mig.

Brandväggen i OS X är inaktiverad.

Som sagt var så kan jag logga in på FTP-servern men inte få ner directory listen. Får bara connection timeout efter det väntat på listan tillräckligt länge.

Säkert att du gjort exakt som du ska då? Kopplingston gnäller datorer oftast om bara när du gör en analog uppringning i stil med ISDN. Och om det är ngt sådant som du gör så testa lägga ett , innan nummret du ringer upp. Det är ett gammalt trix som gör att det blir en paus innan den ringer upp. En paus där kopplingstonen hinner uppstå.

Tja, var ska man börja.

Jag och en polare håller på att dra igång ett webhotell. Thus, måste jag ha kontakt med våran server. Då genom FTP-koppling. Nu är det så att alla andra som har kontakt med denna server som står i en serverhall ngnstans kör windows och har inga problem att koppla upp mot den. Jag däremot kan koppla upp men får inte ner directory listan.

Testat Cyberduck, Transmit och YummyFTP. Alla funkar så långt att jag kan logga in och så begär de listan. Sedan börjar det skita sig.

Som längst har jag kommit med YummyFTP som efter en massa inställningar jag fick att ligga i Active mode hela vägen och till slut fick ner listan. Då körde jag utan router och sladd direkt in i väggen. Sedan när jag kopplade in routern igen så funkade inte ens YummyFTP längre.

Servern kör med TLS-kryptering på inloggningen, och det funkar prima.
De som kör windows och har kopplat upp har kört passive mode.
Jag har öppnat port 20-21 på routern (AirPort) och reroutat dom till mig.

Transcript från Cyberduck taget direkt efter inloggningen:
230 Login successful.
SYST
215 UNIX Type: L8
NOOP
200 NOOP ok.
CWD /
250 Directory successfully changed.
PORT 10,0,1,2,192,252
500 Illegal PORT command.
PASV
227 Entering Passive Mode (172,16,0,156,165,193)

Transcript från Transmit taget direkt efter inloggningen:
Cmd: PBSZ 0
Cmd: PROT P
200: PBSZ set to 0.
PROT now Private.
Cmd: SYST
215: UNIX Type: L8
Cmd: PWD
257: "/"
Cmd: PASV
227: Entering Passive Mode (172,16,0,156,166,39)

YummyFTP visar detta men startar om hela tiden efter den kommit till slutet:
230 Login successful.
PBSZ 0
200 PBSZ set to 0.
PROT P
200 PROT now Private.
CWD /
250 Directory successfully changed.
PWD
257 "/"
TYPE A
200 Switching to ASCII mode.
PORT 83,233,155,2,192,220
200 PORT command successful. Consider using PASV.
LIST -la
150 Here comes the directory listing.

Till saken hör att han som är ansvarig för servern är visserligen ngn sorts IT-tekniker men tycker att allt som Apple har skapat och allt som är gjort till Macar är skit så det är ju inte få nedvärderande ord som sägs från hans sida ang. min dator och alla program eftersom detta inte funkar. Så om ngn kommer på en lösning till det så hjälper ni till att bevisa att Mac är kung

Jag har inga idéer. Så alla förslag är välkomna.

Kudos.

Löst det nu äntligen. Sååå om någon i framtiden märker att de inte får ljud ur vissa program/spel så tralla in på Audio MIDI Setup -> Audio Devices -> Properties for: Bulit-in Output. Och ändra, under Audio Output, Format till 44100.0 Hz.

Uppenbarligen så pallar inte alla program med alla de olika frekvenserna. Och en del program ändrar frekvensen passande nog.

Nu har jag ljud. Lycka till verkligheten. Jullovet, eller iaf den stundande 100 mils tågresan, är räddad.

Ja, som rubriken säger så har allt ljud i alla spel tagit och dragit sin kos. Har inte allt för många spel (läs Warcraft 3 och Tranquility) men i dessa två är det helt tyst.

iTunes, QT, VLC, webTV, startljud etc funkar strålande. Ljud överallt. Men inte i ngt av spelen. Troligtvis är det väl att spelen dra sitt ljud genom samma källa och denna är kaputt på något sätt. Men hur man kommer på vilken det är är över min förmåga.

Har surfat och surfat utan att hitta någon annan med samma problem. Har testat att installera om så mycket saker jag kan och uppdaterat allt jag kan hitta på men inget resultat som gjort ngt åt ljudet iaf.

Om någon har någon idé om vad jag kan testa så är jag evigt tacksam, eller iaf till nästa gång jag kommer över något som gör mig lite nedslagen. Ska om inte annat ner till Apple-butiken i stan imorrn och fråga ifall dom har någora idéer där också.

Många bäckar små.

Tack på förhand.

ahh, känner mig som Jar-Jar Binks. Onödig, jobbig och outbildad. Tack.

Finns ingen MySQL för intel-macs. Prefpane funkar inte heller om man har en Intel. Tips för att få igång det på en Intel?

lär vara lagom med copyright på den. om du inte har ngt gemensamt med apple och fått deras godkännande skulle jag hålla mig en bra bit ifrån en sådan utsmyckning.

Ahh, älskar sökfunktionen i forum. Allt är alltid svarat på redan. Kanske går att läsa sig till när man har datorn framför sig (på jobbet nu). Men root på apache. Var hittar man den om den redan är installerad? Kanske man får välja när man drar igång webbdelning?

Godagens allesammans. Är _inte_ mac-användare... än. Där i ligger mitt val i att registera mig på detta forum också. Har kämpat på med windows nu bra länge och ska iom nästa datorköp byta till en PB. Eftersom jag jobbar mest med webutveckling och grafik i stort så är macen det bästa valet. Däremot är jag så pass novis att jag inte har ngn koll på de program som finns tillgängliga till OS X. Använder en stor hög av open-source program som jag inte kan vara utan och, troligtvis helt utan anledning, är orolig att jag inte hittar likvädiga program för OS X.

Så jag är mest här till en början för att ställa jobbiga frågor för att skaffa mig grundkunskaperna.

tack för mig.