Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
QuickEye

QuickEye

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Är civilekonom i grund och botten, och har stort intresse i fotografi och musik/dans. Numera utvecklar jag databaslösningar och jobbar som frilansfotograf (konsert/evenemang/porträtt).
  • Registrerad 2005-11-12
  • Senast aktiv 2012-02-11
  • Antal inlägg 140

Foruminlägg

De senaste inläggen QuickEye har skrivit i forumet.

And the winner is:... PowerAxl!

Så ska vi se...

Bandet var som störst på 90-talet. De besökte Sverige senast i höstas och de kommer nu på våren igen.
Andra hälften av deras namn har nåt med en "läskig" grönsak att göra, som är ganska viktig i den mest kända amerikansk högtiden.

Precis!

Ursprungligen av katten__findus:

Har för mig att jag läst att det inte går att köra RAID0 som systemdisk, stämmer detta?

Jag hittar ingeting om detta i Mac Pro RAID kort manualen. Jag får för mig att detta är det enda kortet som tillåter en intern RAID enhet som systemdisk. (Läste här på 99.se nånstans orsaken till att det inte går att använda RAID som system disk med andra kort, men hittar inte inlägget... )

Ursprungligen av katten__findus:

Ni som raptor diskar, hur upplever ni förbättringen?

Har inte testat än...

Ursprungligen av frazze:

Bara en kontrollfråga: enligt bla smcfancontrol så är minimigränsen 1000rpm för en CD och 2000rpm för en C2D. Hur hänger det ihop?

Bra fråga. Ingen aning. Jag ser i iStat menu att fläktarna snurrar med lite olika hastighet runtomkring 600.

Ursprungligen av Le:

Finns det exempel på websidor som inte är nedlusade/överstressade med information utan i sig är laidback men ändå med kvalitetsinnehåll?

Några bloggar har jag sett som var rätt sköna på så viset, t ex www.daringfireball.net. Tyvärr är det många hemsidor som har plågsamt mycket som distraherar: det blinkas saker, det tjutar, saker dyker upp...

Jag fortfarande tycker att det är vi som väljer hur vi använder våra datorer. Det är vi som stressas eller kopplar av. Håller med dock att vissa datorer lättare får en att tappa vansinnet...;)

Jag är ingen expert, men jag tror att du ser andra datorer som är med på nätverket. Värre är det inte. Om du inte delar ut din dator så kan ingen annan se dig, tycker jag. Att du ser nån annans dator - det är deras problem. Iofs, du kan inte göra nåt med den, du bara ser att det finns en dator som heter mgmtpetros2.

Jag får för mig att det är din dator som ser denna dator, och inte tvärtom. Delat visar vad andra delar med sig.
Kör du nån virtualisering (Fusion, Parallels)? I så fall kan det även vara din egen Windows i en virtuell maskin.

Hej,

Kör VMWare Fusion på Mac Pro för utveckling i MS Access och snart i Visual Studio. Tycker att det är ganska straight forward med Fusion. Jag delar en mapp på OS X där jag sparar det jag utvecklar i Win. Man vänjer sig snabbt vid upplägget, t ex vid huruvida nyinkopplade USB och dyl enheter visas i Win eller i Finder. Jag har inte stött på några problem än så länge, men det jag gör kräver inget specifikt från os eller hårdvaran.

Jag kör med 2 skärmar (Apple Cinema 23'' och 20'') plus 4 hårddiskar. Fläktarna surrar runt 600 rpm och jag minns inte nåt tillfälle när de drog igång ordentligt.

//QuickEye

Intressant jämförelse. Jag tycker att det handlar om två olika saker, eller snarare om olika dimensioner. Kvalité å ena sidan och användningen å andra sidan.
Bättre prestanda, större infoområde är kvalitén, tycker jag, som motsvarar kvalitén på ingredienserna (ekologiskt, färskt, osv) i Slowfood (eller vilken food som helst). Kvalitén på råvarorna betäcknar inte hur maten skall ätas upp.
Om man njuter maten eller "datoranvändandet" i lung och rå eller man är mera stressad - det är en helt annan femma. Man kan ha världens snabbaste dator och ändå vara helt utan stress.

"Slow" grejen utgår på att ta det lungt som har inte mycket med beståndsdelarna att göra.

Hej!

Jag använder LR mycket: jättetrevlig programvara!

Ska du ta bort allt från disken i samband med nyinstallationen?

Själva raw bilderna nånstans på någon disk. (Det är värt att flytta allt in på en mappstruktur - det kan man göra ganska smidigt inom Lightroom.)
Sen finns det en katalog (t ex "Lightroom Catalogue.lrcat") som innehåller alla förändringar till bilderna. Gå in på Preferences (kringla-,) och på General ser du längst uppe vilken katalog LR öppnar. Screenshots visar Preferences och Catalogue Settings (man trycker på knappen längst ner på Settings). Där ser du var din katalogen ligger. Det är denna mapp som du letar efter.

Är det bara foton som ligger utspritt genom olika mappar, eller har du flera olika kataloger också? Det kan vara flera kataloger, om man har pillat med det också...

Om du har katalogmappen och rawbilderna kvar så har du dina bilder och alla ändringar du har gjort kvar. Det är dessa som måste förvaras säkert, och efter nyinstallationen är det bara att peka LR mot denna katalog.

Testa kopiera din katalog ut på din extern disk, och öppna den nya katalogen (File - Open Catalogue) och se vad händer! (Håll koll på hur många kataloger du har och var!)

Inte helt hundra på att det är någorlunda klart, men fråga gärna på!

//QuickEye

Från en av mina inspirationskällor:

"-It's unfair that we can't listen to our music.
- It is because it is about drogs and promiscous sex.
- Simon and Garfunkel is poetry.
- Yes! It's poetry. It is a poetry of drogs and promiscous sex! Honey, they're on pot.
- First it was butter, then it was sugar and white flour, bacon, eggs, baloney, rock 'n' roll, motorcycles... Then it was celebrating Christmas on a day in September when you knew it wouldn't be commercialised... What else you gonna ban?"

Det har jag inte testat och jag tänker använda Fusion i framtiden, inte Boot Camp.
Jag läste en annan topic http://www.99.se/windows-pa-mac/230494-parallels-fusion-pa-bootcamp-partitionen.html och jag får för mig att när jag började med Fuison då förvandlade den Boot Camps partition till en virtuell maskin som i sin tur är vanliga filer ur OS X perspektiv och på så sättet kan man kopiera de. Antigen det, eller så är jag ute o cycklar...

Vilka filar syftar du på, förresten? Själva den virtuella maskinen är filar i OS X, men det finns mina arbetsfiler i Win (inom den virtuella maskinen).

Det är alltid lätt - om man känner igen låten, alltså.

Här kommer en citat från ett av mina favoritband:

"Tid är aldrig tid alls
Du kan aldrig ge dig av utan att lämna en del av ungdomen
Och våra liv förändrade för evigt
Vi aldrig kommer vara densamma
Ju mera du förändras desto mindre känner du"

Jag är inte säker hur "internals" funkar bakom Boot Camp och Fusion...:">

Jag installerade Win med Boot Camp först, för att testa om allt funkar. Jag tyckte inte om att få boota om om jag ville byta mellan OS X och Win, så jag kollade om det finns andra virtualiseringsprogram. Jag bytte till Fusion som importerade Boot Camp partitionen. Den virtuella maskinen som jag öppnar med Fusion heter fortfarande "Boot Camp partition", men det kan vara bara ett namn. Det var hur det funkade före flytten till Leopard då jag bytte ut systemdisken helt och hållet och kopierade allt från den gamla disken. När jag testade om Fusion funkar så såg jag att min "Boot Camp partition" erbjuds att öppnas och tydligen följde det med när jag kopierade från den gamla systemdisken. När jag inte kör Fusion då dyker upp en till volym i Findern som är Win partitionen.

Jag är ledsen att jag kan inte beskriva i mera tekniska termer. Min mening är att jag tydligen kopierade "Boot Camp partionen" (vad än nu är) och det går att använda med Fuison efter flytten utan problem, dvs Fusion kan vara en möjlig lösning.