Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
elissinger

elissinger

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-11-16
  • Senast aktiv 2013-04-12
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen elissinger har skrivit i forumet.

1

Jag råkade ut för samma problem (fick upp meddelandet "Det uppstod ett problem med installationen av Mac OS X") och om någon råkar ut för samma problem i framtiden så var min lösning att återställa PRAM: starta om datorn och håll in: alt + command + P + R till datorn startar om. Försök sedan att göra installationen igen. Det fungerade för mig!

Zoom-funktionen är aktiverad men varför skulle det bero på den? Det är ju bara själva bildernas upplösning som är påverkad inte hela webläsaren. Kan nog med ganska stor sannolikhet säga att det beror på tethering genom iphonen då en kompis visade sig få precis samma problem. Det började ju dessutom när jag flyttade till London.
Jag har en iphone 3GS och en macbook 13", han sitter på en iphone 3G och även han har en macbook 13".

Jag laddar upp två skärmdumpar från 99mac för att kunna göra en jämförelse. Förhoppningsvis går det att urskilja problemet!

Det betyder att bilderna ser lika illa ut även i safari.

Inte all grafik, den rörliga grafiken är som den ska men alla fasta bilder som tex bilder på facebook, bilder i annonser på aftonbladet, avatarbilderna här på 99. Det gäller alla hemsidor och jag har även testat med safari utan resultat. Jag kan ta en skärmdump om det är intressant?
Jag kör firefox 3.6.8 och OS 10.6.4

Hej!

Jag har precis anlänt till London och ska bo här i ett år och har haft otrolig nytta av att kunna använda min iphone som modem till datorn. Jag lade för ett par dagar sen märke till att alla bilder i firefox har urusel upplösning. Jag tänkte att det kanske var någon inställning i firefox för att lätta på mängden data men jag har inte hittat någon sådan. Tänker att det har att göra med tethering genom telefonen.

Vet någon vad detta kan bero på?

Hej!

Jag har haft det här problemet ett par gånger tidigare men det har alltid löst sig om jag stängt av datorn och låtit den vila sen satt på den igen, dock inte nu.
problemet består i att plötsligt så tänds båda LED-lamporna på caps lock- och num lock-tangenterna och de går inte att släcka igen. Tangenterna är inte alltid aktiva men som bonus slutar p-tangenten att fungera (skriver detta med ett p som jag klistrar in). Om jag trycker på p-tangenten upprepade gånger så registreras till slut ett p och direkt efter en nolla och sen F10.
Det känns som detta är någon form av hårdvarufel med tanke på hur närliggande de tre tangenterna är. Vad lamporna på caps- resp. num lock har att göra med det hela har jag ingen aning om.

Någon som har något att säga om det här?

Göra något åt allt spam, trodde att Apples spamskydd borde fungera?

Hej!

Jag har en mailadress kopplat till ett eget domän och i början av användet använde jag en gratis server för utgående mail vilket ledde till att jag nu får drygt 100 skräpmail om dagen. Jag använder Mail men allt går igenom spam-skyddet. Är det för sent att göra något åt det?

Tack på förhand

Erik

En macbook vit. hur ska man få över datan, känns inte så kul att skicka iväg den

Inhandlade ett headset och en USB konverterare på Klas Olsson idag. Skulle prata med min flickvän på Skype hade jag tänkt. Det går ganska bra de första 20 sekunderna sen får hon starkt brus i sina hörlurar och hör mig inte längre. Jag hör tom bruset genom hennes mikrofon. Det låter lite som en stor flod som rinner i bakgrunden hos henne. Någon som har en aning vad felet kan vara? Kan det vara problem med min utrustning? Hon har nämligen pratat med en tjejkompis utan problem innan.

Tack på förhand
Erik

Märkte att frågan inte var riktigt bra ställd. Det jag undrar är över är vilket program som är bäst att använda?

Hej!
Om man vill titta på någons webkamera-feed med lite bättre kvalitet än den som erbjuds i chatklienter (har inte testat iChat pga av att man måste fixa aol-account). Ska vara någorlunda enkelt att genomföra då kameran tillhör en tjej med splitterny MacBook och inte någon större datorvana.

tack och hej

Hej!
Tänkte vänta in i det yttersta att köpa ny dator, så istället för att köpa ny tänkte jag uppgradera min gamla G4 dual 450 med lite mer minne.
Kollade på detta http://mycom.se/produkt/kingston_512mb_pc133_sdram_cl3_168_pin_22517.html
borde funka? Finns det billigare någon annanstans?
Fläkten är fruktansvärt högljudd, vilken fläkt kan passa?
Någon som vet hur många interna hårddiskar man kan ha i denna dator?

Tack på förhand
Erik

1