Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cliquesuck

cliquesuck

Medlem
  • Plats Bollnäs
  • Registrerad 2005-12-12
  • Senast aktiv 2009-03-26
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen cliquesuck har skrivit i forumet.

Nu vet inte jag om jag skriver på rätt ställe för ärligt talat så vet jag inte alls var problemet ligger.

Den här datorn har jag :

Modellnamn: iMac
Modellidentifierare: iMac6,1
Processornamn: Intel Core 2 Duo
Processorhastighet: 2.16 GHz
Antal processorer: 1
Totalt antal kärnor: 2
L2-cache (per processor): 4 MB
Minne: 1 GB
Busshastighet: 667 MHz
Boot ROM-version: IM61.0093.B07
SMC-version: 1.10f2

Sen ett tag tillbaka så får jag kernel panic i princip 10 ggr om dagen när jag spelar wow, och endast när jag spelar wow. Dessutom blir grafiken i spelet helt koko. Det blir rena pixelkriget på skärmen. Jag provade först att installera om wow, det funkade inte så jag provade installera om hela mac os x från grunden och sen installerade jag wow igen. Problemet fortsatte så jag provade att ladda ner spelet från wow-europe.com för jag tänkte att det kanske var något fel på skivan. Men det är samma sak. Jag har gjort ett hårdvarutest också men inget fel hittades. När jag googlar så hittar jag jag bara lösningar för leopard och jag kör mac os x 10.4.11. Jag börjar bli helt tokig och jag känner mig helt oteknisk så jag vänder mig till er och hoppas att nån här kan komma på någon lösning.
hjälp en stackars wow-nörd

Det här är fanimig diskriminering. En till kod.
Jag bor ju på landsbygden hallååå, dom kommer nog inte ge ut en till kod via telefonen.

jag upptäckte en till bra uppdatering. Bilderna överlapade varandra ganska ofta och bilderna laddades väldigt långsamt. Det är borta nu.

dessutom upptäckte jag nu att dom antagligen uppdaterat sidan. Den BRA saken är att numer så är random verkligen random. Den DÅLIGA saken är att man numer inte kan direktlänka till sina bilder. Fast det är ju bra på ett sätt också. Men jobbigt för mig som precis massmailat hela min adressbok. hoppsan.

Någon annan än jag som förlorat poäng på sina bilder under kvällen? en av mina bilder förlorade en hel del poäng och jag fattar inte varför. Jag har iallafall inte fått nån info om att det blivit dubbelröster igen. dumma!

Ursprungligen av Konrad:

Jag har inte klagat på dig.
Men efter att ha sett hur tävlingen går till så blir man inte sugen på att lägga upp bilder, även om man har bidrag som skulle platsa.
Merparten av bilderna är skit, det är en sak som jag vidhåller. Och en del drar sig inte ens för att sno bilder och lägga upp.

De som har stulit bilder kommer antagligen att åka ur tävlingen iom at det står klart och tydligt att man måste kunna bevisa att det är man själv som tagit bilden. Och är det så att du ser någon bild som är stulen så tycker jag att du ska tipsa tävlingen om det så vi andra som spelar efter reglerna har större chans.

edit: och skulle du lägga upp bilder kan du iallafall vänta dig stöd från oss andra i tråden

Ursprungligen av Konrad:

Det var en jävla konstig tävling.
Man ska lägga ut bilder och sedan gå hit och uppmana andra medlemmar att rösta?
Bildernas konstnärliga innehåll tas det alltså ingen hänsyn till?
Om det är så, så är det en skittävling.
Den kunde i så fall vara upplagd på ett annat vis. Den som raggar mest röster på en töntig skitbild vinner.
Är det du menar?
Fast, det kanske är så den är upplagd. Det kanske inte finns nån jury?
90% av bilderna är dåliga, snodda eller gravt manipulerade.

Läs hela tråden så kan du se att vi redan konstaterat att det är en skittävling. Ingen av oss vill att det ska fungera såhär men tyvärr nu är det så, och ingen är ju beredd att ge upp pga priserna. Jag förstår inte vad du klagar på mig för. Alla här i forumet har länkat till sina bilder för att få röster. Det finns även som som gått med i forumet enbart för att ragga röster. Jag är inte en av dem.
Vill du klaga på hur det fungerarså kan du maila de som arrangerar tävlingen på : info@thesearch.nu

det är inte jag eller någon här i forumet som gjort reglerna. vad jag vet iallafall.

Ursprungligen av Konrad:

Men är det inte lite barnsligt att vara ute här och tigga om röster?
Är bilderna bra så är dom. Personligen så skulle jag aldrig rösta på en bild för att någon ber mig rösta. Vad för slags tävling blir det då? Lägg ut bilderna och hoppas på att nån gillar dom i stället.

Tyvärr så fungerar tävlingen på det sättet att man måste ragga röster annars kommer man ingen vart. Med såna priser blir folk desperata och det här har redan diskuterats i tråden. Men tur för dig att du lever i en värld där vi har rätt att bestämma själva, ingen tvingar dig att rösta. Men de flesta här på forumet har röstat på varandra som stöd. Iallafall jag.

Nu har jag lagt upp min bild till uppdraget "The light". den finns HÄR. Röster uppskattas och belönas i form av tacksamhet och gentjänster. :rolleyes:

För övrigt noterade jag att en i ledningen är tillbaka på noll. HÄR. Jag fattar ingenting.

normalt att gå med i forumet enbart för att fiska röster.

åttiotalsmunnen, röda behån på powerbooken och pärlhalsbandet har försvunnit ur tävlingen. Vilket innebär att resten av oss har flyttats upp ett steg. jippie!
Undrar om personen i fråga blev diskvalificerad.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Det är överstyr varianten jag menar. Tex att man lägger på en konstfilter av något slag på bilden för att få den att se gammal ut - gulfilter tex. Självklart arrangerar man bilden för att få den att se så bra ut som möjligt men i en sådan här fototävling så tycker jag att det vore bäst om man höll sig till att just arrangera bilden - det blir rättvisare då då inte alla har vare sig förutsättningarna eller kunskaperna att manipulera bilderna.

det står ingenting i reglerna om att man inte får manipulera bilderna. Skulle jag lägga upp bilder helt oredigerade av min skruttiga kamera med lösa bitar som skramlar i den ( detta är anledningen till att jag desperat vill vinna kameran) så skulle inte en jävel rösta på mig. Och ja jag har precis redigerat på det vis som ingen verkar gilla. Jag har föråldrat en bild och överdrivit färgklicken på en annan. Det här är ingen rättvis tävling på något sätt inte heller för mig eftersom jag har slut på vänner och därmed inte kommer få en enda sketen röst från och med nu. Jag hade också sett att den här tävlingen handlade om fina och bra bilder istället för en tävling som handlar om ens skills att skaffa röster.

ja det var inte svårare än att ringa till en apple reseller. Nu finns iallafall min bild till temat "the sound" uppe om det är någon som känner sig manad att rösta: http://www.thesearch.nu/#image=1045

Men tack,
"Mission 3 the Sound
Search for a moment where silence or noise makes the picture. Frame it well. To complete this mission you have to visit your nearest Apple Premium Reseller and get a code. You will need this code to upload your third image. If you can?t make it to the store, send a friend."

Jag bor i BOLLNÄS, närmsta apple reseller är typ .. eh Umeå kanske.
Någon frivillig?

Ursprungligen av rhesus:

Jag tittade lite på det och tror att jag har hittat ett sätt att fuska. Jag mailade thesearch om det och de sa att de var medvetna om att fusk kan förekomma och att de "håller ögonen på onormala förändringar, vilket kan medföra diskvalificering." Problemet är väl att det kan vara svårt att bevisa och att helte enkelt övertyga hela datasalen att rösta på din bild är väl knappast att klassa som fusk?

De som lägger ut länkar till sina bilder på forum som detta kan ju också tyckas ha ett orättvist övertag mot de som bara hoppas att folk ska rösta på deras bild för att den är bra.

Är det fusket du menade? Att man kan rösta från varje dator i en datasal? För om dom kollar sånt kanske jag ska ge upp idéen med att gå till skolan och rösta haha. Man tycker ju att om dom har koll på onormala förändringar att ankan och subarun borde vara diskade för länge sedan.
Jag tycker det är ett otroligt dumt sätt att tävla på, förstår dom inte att när det handlar om så otroliga priser blir folk tokiga, iallafall jag. Efter jag hade bett alla mina vänner rösta hade jag typ 150 poäng sen tog det stopp. Många av dom vännerna vill man inte be igen heller när nästa bild kommer. Men med kameran jag vill ha i potten och en macbook dessutom blir jag så pass desperat att jag frågar främlingar. Jag skäms men om jag vinner kan jag leva med det. Nu har jag dock slut på idéer och knuffas mer och mer bakåt för varje dag. Dumma tävling!