Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Göran Henriksson
  • Registrerad 2002-07-04
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen Göran Henriksson har skrivit i forumet.

Jag köpte Epson C40 för 898. Nu säljer Onoff den för 797. Är mycket nöjd med utskrifterna. Men som sagt usb kabel gick lös på nära 200.
(Har fått prisgarantipengar av dom!)

Elgiganten säljer annars en Lexmark för 499.

Se
http://www.elgiganten.se/archive/attachments/01/13/ELGS2029.pdf

Billigare bläckpatroner hittade jag på
www.inkclub.com

MVH
Göran

Tack för alla svar! Kommer fega lite och köra Epson ett tag till iaf! En del verkar ju haft problem och det vill jag undvika...behöver en fungerande skrivare!

Hoppsan...."om någon prövat" skulle det naturligtvis vara!

Har just köpt mig en Epson C40. Inget märkvärdigt men duger för mina behov.

http://www.inkclub.com/

...erbjuder förutom Epsons originalpatroner också egna, med märket Inkclub.

Jag undrar om någon har erfarenhet av piratpatroner. På Epsons hemsida sägs det (naturligtvis?!) att patroner från andra tillverkare kan skada skrivaren.

Vore tacksam om något kanske prövat piratpatroner kanske t o m från Inkclub?

800:- i månaden?! Har du ingen möjlighet skaffa Telia ADSL? Finns på över 450 orter.

Hejsan!
Mitt första inlägg i en diskussion sedan maj. Men jag gör ett försök. Vill tipsa om ett annat program som funkar bra för mig! Kan både defragmentera ramminnet samt om man vill öppna minneskrävande program...optimera att det programmet får mesta möjliga minne.
Har dock inte testat de andra programmen som nämns i andra inläggen, så detta är ingen jämförelse, bara ett tips!

Turbomem
www,macunicorn.com

Programmet är gratis och trivs bra med de flesta av mina program.

Om ni alla inte hunnit se detta ännu så finns en länk till QT6 för MacOS 9 nu. Se länken

http://macworld.idg.se/community/nyhet.asp?ID=020823-MW4

Välj sedan alternativet "högst upp". Den 10 mb stora installationsfilen är den svenska. Har installerat den själv. Funkade bra!

Både Imovie och Quicktime verkar funka av sig själva....vilken skillnad!

Tack allesamman!. Jag har 2 hårddiskar. Installlerade ett nytt 9,0,4 på den gamla genom att starta från system CDn. Uppdaterade det systemet. Kopierade över det uppdaterade systemet och findern till den nya hårddisken. Nu funkar allt bra!. Tack för all hjälp!

När jag läser dokumentation skall man behöva installera speciella Activex instruktioner. Om jag har G4 när detta görs blir det gjort automatiskt. Annars inte....vet inte vad jag skall tro. Har inte installerat kartoteken. Men Imovie är fasiken så mkt snabbare med G4. Får fundera vad göra härnäst!*s*

Tackar...har redan tvingat mig själv till detta. Prövade att uppgradera men gick ej.....nu har jag fixat ny systemmapp som funkar!*S*

Jag har just installerat en G4 processor i min gamla 7300. Undrar om Quicktime 5 eller 6 utnyttjar altivec...eller t ex system 9 i sig. Eller är det mer speciella program som drar nytta av detta. Har ju sett en del listor av program som drar nytta av detta.
Vore tacksam om någon vet.
Jag har MacOS9,0,4 på hederligt köpt CD. Men uppgraderat till 9,1. Manualen till Sonnets G4 kort säger att det bara är att starta installation igen, cd-n ska säga att system 9 redan finns och sedan vackert installera altivec komponenter. Men det gör den inte. Den säger bara att den inte kan uppgradera nuvarande system. Misstänker att en system 9,0,4 cd inte kan uppgardera ett 9,1 system. Även om det nu bara gäller Altivec komponenter. Skriver detta mest om ngn känner igen detta och har ngn smart idé. Drar mig för att göra ren installation av 9,0,4. Och därifrån uppgradera resten.

Tacksam om något har några tips!
Göran

Vet att de funkade när han tog ut dom. Han har ingen anledning att lura mig. Men minnen är ju "känsliga". Läste på Apples sida att 128 kan användas men ej var "testade". Tänkte om det var något jag inte tänkt på. Typ att de måste sitta på visst ställe. Vad vet jag?
Jag tror du har rätt i att jag vet svaret, dock. Borde ju funka. Vet ju att nya minnen tar ett tag för datorn att läsa in. Men har lämnat datorn på i 20 min och så lång tid skall det väl inte ta att läsa in 2x128MB?!

Tack för ditt svar!

Fick 2 st 128 MB Dimms av god vän som haft dom i sin 7500. Men de vill inte fungera i min. Någon som har något tips. Jag satte dom i par påA3+B3. men funkade ej.

Tacksam för svar!

En bra sida att hitta mycket på är

http://www.imgmagazine.com/

Där finns massor av demos på större spel och shareware.

MVH
Göran