Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Color Blind

Color Blind

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2006-02-13
  • Senast aktiv 2011-10-26
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen Color Blind har skrivit i forumet.

1

Tack för hjälpen Kalle. Funkar finfint.

Kalle: Tack. Ska testa senare...

AndreeMarkefors: Inte? Menar du att det är såpass mycket sämre eller vad? Mitt hemmabredband känns inte så brett...

Detta diskuteras säkert på annat håll, men jag har inte hittat något. Länka gärna om det redan finns en bra tråd...

Jag har en iPhone med Telenorabbonemang och fri surf. Jag ska ju kunna använda den som modem till datorn, men hur sjutton då? Jag har inte hittat några instruktioner någonstans.

Är det någon som vet hur bra detta funkar? Så bra att jag kan säga upp det fasta bredbandet där hemma och köra med telefonen?

iBook G4 är det förvisso (en tidig variant). Blandade ihop det en smula...
Men tipsen och råden är väl desamma?

Vad ska jag göra med en iBook G3 vars skärm emellanåt börjar flimra och sedan "låser sig". Tangentbordet slutar funka och det är nödstop som gäller.

Några tips för hemmafix eller är det bara att lämna in den och öppna plånboken?

Jag behöver lite snabb hjälp med hur man ska bära sig åt för att räkna tecken i ett vanligt textdokument. Antingen i Works eller "Textredigeraren". I det förstnämnda måste det ju vara möjligt...

Finns säkert några journalister som hänger här och som gör detta dagarna i ända!

Detta är egentligen inte ett problem, utan snarare ett mysterium som måste lösas för att jag ska få sinnesro.

När jag laddar ner saker via Safari så hamnar de i en mapp på skrivbordet som jag valt att kalla "downloads". Det märkliga är att även om jag har tagit bort en fil därifrån så dyker den ibland upp på nytt.

Exempel:
Låt säga att jag laddar ner 3 sammanhängande rar-filer (inte ovanligt då jag är musiker och skickar saker hit och dit mellan kollegor mest hela tiden). Jag packar upp filerna, lyssnar och slänger dom sedan i papperskorgen, och tömmer.

En dag senare (eller en vecka kanske) så startar jag datorn och safari.... och VIPS! så finns de där rar-filerna (eller några av dem) i "downloads"-mappen igen. Trots att jag är 100 % säker på att jag slängt rar-filerna, filerna de innehöll etc. etc.

Detta händer med alla typer av filer, men inte alltid. Och det händer även om jag "återställer safari".

Vad kan det bero på? Antagligen så hamnar nedladdningen i något slags mapp som inte töms genom att man "återställer safari". Men var? Hur då? och Varför?

"iBook HD"

Är det det du efterfrågar eller något mer specifikt?

Frågan gäller en iBook G3 med 10 gb hårddisk.

När jag försöker öppna ett nytt, tomt, dokument så får jag meddelandet "Could not create a new document because the scratchdiscs are full".

I inställningarna för scratch-diskar så är "Startup" förvald som nr 1 och i övrigt är det "none". Vad jag vet har det alltid varit så.

Problemet kan ha börjat när jag av misstag gjorde ett flertal alias av HD-ikonen på skrivbordet. De kastades förstås i papperskorgen och sedan var det inte mer med det... eller?

Det finns nästan 1 gb ledigt utrymme på hårddisken och photoshop har fungerat med betydligt mindre utrymme än så tidigare.

1