Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danje197

danje197

Medlem
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning Blivande Civilingenjör, snowboard och sol. Möjligtvis blivande Mac användare.
  • Registrerad 2006-02-19
  • Senast aktiv 2006-10-12
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen danje197 har skrivit i forumet.

1

Kan tilläggas att min ibook blir 10-15 grader varmare då jag använder den samtidigt som batteriet laddas (särskilt hd´n blir mkt varmare). När sedan batteriet laddats och adaptern bara används som stömkälla så sjunker den 10 grader direkt. Lät som svaret på nåns fråga (även om jag inte vet vad detta beror på).

Följdfråga: Vid vilken temperatur slår fläkten igång ?

Tack för svaren, lite follow-ups:

2. Förstår det du säger, men jag menar att om batteriet hela tiden hålls vid 100% så bör ju li-jonerna ta mer skada eller ?

4. Givetvis har jag gjort det. Men jag vill få skrivaren att ladda in OSX drivers i min mac när jag ansluter. Default för skrivardelningen (iaf i XP) är att man kan lägga till ytterligerare drivers för olika OS, dock bara för windows-baserade system.

Tackar så länge /Daniel

Hejsan allihopa.
Har precis skaffat mig min första mac (en ibook 12") och är mkt förtjust i den även om jag inte hunnit med att undersöka fördelar nackdelar så mkt än. Som nybliven användare vill man ju utnyttja sin mac på bästa sätt och därför tänkte jag ställa några frågor som jag har svårt att hitta några direkta svar till på nätet:

1. När man slänger igen locket går den ju i viloläge, vad sker då, klockas processorn ner så mkt som möjligt och vad gör den med programmen man har igång. anledningen jag undrar är hur länge man kan tänkas ha datorn i viloläge utan att batteritiden ska ta slut ?

2. Jag försöker följa dom rekommendationer som finns för att bibehålla batteriets fräschhet så möjligt som länge (sådom att ladda innan 20%, cykla varje månad e.t.c) men nu till frågan: Är det lämpligt att köra ibooken med laddaren+batteri i, eller ska man ta ut batteriet om man vill köra med laddaren i (har hört nåt rykte om att li-jon batterier inte gillar att vara fulladdade hela tiden) ?

3. Finns det möjlighet att få datorn att bibehålla wifi-anslutning i viloläge (såsom via nån keep-alive-daemon)

4. Nån som vet nåt sätt att få en skivare kopplad till en windows-burk att även ladda in OSX drivers när en
macintosh-dator hittar skrivaren via nätverket ?

Tack på förhand för alla svar, och passar på att tacka för ett trevligt forum.
/Danne i Linköping

1