Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon21049

anon21049

Medlem
  • Registrerad 2006-03-02
  • Senast aktiv 2013-11-28
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen anon21049 har skrivit i forumet.

1

Jag kommer ev. köpa en Scarlet Fixed, beror dock helt och hållet på hur mycket den landar på i slutändan. Från början var det på tal om att Scarlet kit´et skulle kosta 3,000USD och nu är vi uppe i 4,750USD utan någon som helst vettig lagringsmöjlighet. Den utannonserade CF modulen är inget vidare om man vill skjuta i REDcode 42, visst det går om man köper REDs egna 16GB CF för 495USD (Spekulationer om att det blir ca 17 min) men då lockar ju, iallafall för mig, en 640GB RED-DRIVE för 900USD mer.

Sedan skall vi inte glömma bort att farbror staten vill ha en enorm del utav kakan också, först i runda slängar 25% moms och sedan 12,5% till Tullverket (Här kan man ju vara lite oärlig och hänvisa till att tidigare RED kameror som importerats har gått under "Stillbild" om man vill).

Det här kommer bli en dyr leksak i slutändan, oavsett hur fint kit priset är för tillbehören och momsen kommer äta upp plånboken i ett nafs

Det där är ett mindre helvete att löda kan jag lova.

Nu bor jag inte i Stockholm utan Göteborg men jag har själv lagat en 23 tummare med trasiga kondensatorer och lite andra skärmar under 3 års tid. Har elbehörighet och vet vad jag sysslar med och ett råd är att låta någon med erfarenhet göra en undersökning.

Är ju inte direkt bara att öppna skärmen och "titta" som många tror

Jag kan hjälpa er båda, förutsatt att ni står för kostnaderna för frakt och ev. komponenter. Har mycket fritid nu i juletider

Bara att slänga iväg ett PM isåfall.

Någon som vet om det finns en liknande lösning till Sony f828?

Jag har länge och väl letat, på nätet, om detta faktiskt är en fungerande kombination utav fisheye-konverter på kameran. Mx-3000 är ju, vad jag har förstått, en konverter för just videokameror egentligen men med tanke på att den skruvas på 58mm gängor så går den att skruva på 828:an utan stepringar osv.

(Bilden visar Mx-3000)

Raynox har annars släppt en speciell konverter vid namn DCR-CF185PRO som passar 828:an men tyvärr ligger den långt över vad min plånbok tål.

(Bilden visar en f828 med dc185pro)

Finns det någon här med lite mer kunskap eller rent utav sagt som har en mx-3000? En vän/bekant ? Någon som vet?

Här kan man läsa mer om f828: http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DSC-F828&site=odw_sv_SE&pageType=Accesories&imageType=Main&category=DCC+Digital+Still+Cameras
Här kan man läsa mer om mx-3000:
http://www.raynox.co.jp/english/video/semi-fisheye/egmx3000pro.htm

Om det nu visar sig att jag är helt fel ute och detta verkligen inte är en fungerande kombination så tar jag gärna emot tips på 58mm fisheye konvertrar som inte kostar multum

Om det finns någon vänlig själ, som har både plats över i sin väska och ett hjärta stort nog, att ta med sig en 8GB iPhone hem till Sverige (Från USA) så vore jag onekligen tacksam.

Givetsvis står jag för alla kostnader
Släng iväg ett PM!

//Textplorer

Texttelefon mjukvara, finns att tillgå på ditt lokala sjukhus (Hörselavdelningen).
Tyvärr kan jag inte hjälpa till med tagentbordet

Slide Show Pro ser onekligen ut som ett bra alternativ, det tipset tackar vi för Björnbusen
Innan man bestämmer sig gäller det ju att sondera terrängen så om någon skulle sitta på andra alternativ att tipsa om vore jag tacksam.

Jag är ute efter något liknande som man finner på DN´s hemsida.
Ta en titt: http://www.dn.se/div/flash/os-grafik-afp/israel/index.html

Är det någon som har något förslag på alternativ?
(EJ simpleviewer)

Tack på förhand!

Det var ju skitkul
Rekomenderas att alla testar.

Nu är jag riktigt förvirrad här, var nästan säker på att du hade problem med nätdelen i skärmen med det där ser ut som pixelförskjutning

Det där är riktigt sällsynt och bottnar till största del i fel på grafikkortet, hoppats att mågon annan kan stiga in i tråden och kasta lite ljus över fenomenet.

Om du känner på den del som du sätter i PB´n, blir den fruktansvärt varm på någon minut efter uppstarten?

Har du lust att ta en bild på fenomenet?
Jag tror mig veta vad felet ligger.

Om du syftar på att bilden darrar så tyder det på att nätdelen sjunger på sista versen.

Edit: Yay, äntligen får jag posta

1