Jag börjar med att vara lite petig, så är det avklarat sedan Man pratar numera om "Funktionshinderanpassning" och inte "Handikappanpassning". Det man gör när man anpassar en sida för funktionshindrade är att man ökar sidans "Tillgänglighet".
Nu lite länkar till information:
Hjälpmedelsinstitutet som nämndes ovan har massor av bra information och länkar. På http://www.hi.se/surfautanhinder/default.htm hittar du en utmärkt genomgång av olika typer av funktionshinder, vilka hjälpmedel som finns, samt hur man anpassar webbsidor för att möta de krav som ställs. HI:s startsida om tillgänglighet på webben finns på adressen http://www.hi.se/Tillganglig/webbsidor/default.shtm
Statskontoret har tagit fram en publikation som heter "Vägledningen 24-timmarswebben 2.0". I den finns det massor av nyttig läsning för dem som bygger webbplatser. Även om vägledningen i första hand riktar sig till den offentliga förvaltningen är innehållet i hög grad läsvärt för alla som arbetar med webben. Vägledningen kan beställas i bokform från Statskontoret, eller tankas ned i PDF-variant från http://www.statskontoret.se/Statskontoret/Templates/PublicationPage____1656.aspx
Vill man arbeta seriöst med funktionshinderanpassning tycker jag att man skall söka information vid källan, nämligen W3C:s Web Accessibility Initiative (WAI). Adressen till deras lista med information är http://www.w3.org/WAI/Resources/.
När man är färdig med sin anpassning kan det vara en bra idé att testa sidan med något av de verktyg som finns på nätet innan man utsätter någon stackars människa för resultatet... Jag brukar använda mig av Bobby på adressen http://bobby.watchfire.com/bobby/html/en/index.jsp. Man knappar in sidans URL och får ganska omedelbums tillbaks sidan med kommentarer efter att Bobby har testat den mot WAI:s riktlinjer.
Lycka till!
/Göran