Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
markusnasman

markusnasman

Medlem
  • Plats International user
  • Sysselsättning 30 ar gammal, bor i Indonesien, jobbar internationellt, tycker om fotografering. har en 17" PowerBook G4 kopt i Savannah, GA. Mac e okey. Inga virus. Officiell address ar i Finland
  • Registrerad 2006-03-06
  • Senast aktiv 2007-10-07
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen markusnasman har skrivit i forumet.

Hejsan Jesper

Ja jag har nu testat att mounta min hårddisk i över 30min. Men det funkar inte i alla fall.

Ja det är så att jag jobbar med elteknik och styrsystem. Min Mac har funkat bra för mitt privata behov. Men jag har mycket svårt att hitta program till min MAC. Då menar jag PLC program och elritning etc. Jag fotograferar mycket på min fritid och till det är ju MACen bra. Det som jag också inte tycker om är att mobiltelefoner är lite jobbiga att få att funka i MAC. Mycket av Nokias modeller funkar. Men Nokia Suite tror jag inte att funkar med MAC. Mycket funkar ju med MAC. Men skulle man köra WIN så funkar ju i princip allt. Och för mitt jobb så är en MAC egentligen omöjlig att använda. Jag har använt MAC sedan 2003. Men jag tror att jag kommer att byta tillbaks till WIN. Största orsaken är arbetet.

PS. Har någon annan någon ide varför inte min nya HD funkar DS.

MVH Markus

Okey

Jag skall testa. Jag läste just och det verkar som om jag redan har 2.0USB i min 17" 1,67 G4. Jag vet att den är ntfs formaterad. Men jag har läst att det skall kunna gå att fixa med program.
Tack tack. Skall testa min 120G HD

MVH Markus

Tjenare

Köpte en extern hårddisk i Shanghai i förra veckan. Funkade absolut inte. HD snurrade men min PowerBook G4 hittade den inte. Jag har för mig att min laptop har USB1.1 och hårddisken är ju 2.0. Köpte idag en adapter PCMCIA-USB2.0. Men solklart så funkar ju inte adaptern heller. Jag börjar bli lite otroligt trött på att ingenting funkar med MAC. Skall köpa en PC med WIN XP i dagarna.

Men till saken. Finns det överhuvudtgaget någon knix att få detta att funka.

Tack tack på förhand.

Markus

Tack tack Marcus. Det här skulle jag aldrig ha fixat själv

Hejsan

Jag har på något sätt deletat bort min DVD player. Jag försökte hitta den på www.apple.com men det verkar som om där bara finns en uppdatering att ladda ner. DVD Player 4.6. Jag försökte hitta den på min Tiger installations cd, men jag fann ingenting där. Vad skall man göra?? Måste man installera hela Tiger igen eller? Kommer allt som jag har i datorn att raderas bort vid en ny installation?

Tack på förhand

Markus

Ja tackar för det. Kanske jag väntar tills den nya MacBook Pro kommer. Om nu ryktet stämmer. Jag har en 17" G4 nu. Hade en liten 12" G4...men den blev stulen från bilen.:'( 17" är väl bra då man programmerar och så, men att bära omkring på den då man laddar in PLC programmen e kanske inte så trevligt. (Jobbar med lyftkranar)

Tjenare

Jag funderar hur det är med PLC nu då man kan köra Windows med MAC på ett annat sätt. (Intel).
Jag frågade en gång tidigare om Simatic Step 7 fungerar med VPC. Någon sade att det eventuellt kunde fungera med USB-RS232 adapter, men det gör det inte.

Nu går jag och funderar på att köpa en IBM bärbar pga att jag behöver PLC programmet i jobbet.

Har någon erfarenhet av att köra Windows i en MacBook Pro...PCMCIA-RS232 adapter och på detta vis kunna köra PLC?

Jag vet att det funkar med en sån adapter i en PC. Jag skulle inte vilja betala för en MacBook Pro i fall det inte funkar.

Tack tack om någon kan ge råd.

Tjenare

Har någon testat att köra Simatic Step 7 med Windows på en MacBook Pro. Funkar det bra? Mac har ju ingen serie port..

Tack tack

jag har nu fixat en .MAC email. Och det funkar bra med min M600i.

mail.mac.com för inboxen och smtp.mac.com för out. portarna e vanliga 25 och 110

Jag har testat med gmail och yahoo. Men ingendera funkar med M600i. Om man tar en .mac email, kommer det att funka?? Eller är det samma sak där. Min M600i säger att ingen HTTPS supported.

gmail funkade jävligt bra med min Nokia E70. Men ingenting fungerar med min SE.

Vet någon vilken mail som man får att funka??

Hejsan
Jag har filmat min väns bröllop i Thailand och vill fixa det till en dvd med min PowerBook G4. Jag har redan kopierat in snutten på 46min till min hårddisk. Jag läste lite hjälpfiler om vad man skall göra för att folk skall kunna se på filmen i en vanlig dvd spelare. Man skulle välja HD-PAL eller vad det nu hette. Grejen är den att jag har testat fixa med .mov och avi och mpeg4. Men filen blir alltid lite på 9 Gb. Inte kan man ju bränna det på en DVD.

Vad är det som jag gör åt skogen??

Har någon en susning om vad jag skall göra??

Tack tack på förhand.

MARKUS

Tjenare

Jag undrar om det är möjligt att få datorn att spela upp en liten snutt vid inloggningen? Jag menar om man skulle banda in sin egen röst.

Tack tack

Okey

Tackar. Nu fattar jag. Men jag tycker det är lite gömt. Nåja...nu kan jag byta namn på ca 1200 bilder då. Kvällen är räddad.

Tack

nu vet jag inte. jag har iPhoto 5. Man jag tycker det som Niklas Brunberg visar inte ser ut som mitt iPHOTO

Tack tack

Skall testa