Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
langhorn

langhorn

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-03-17
  • Senast aktiv 2015-09-01
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen langhorn har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av langhorn:

funkar det inte då?

sorry. ser att andra svarat på samma sätt

Ursprungligen av 4007:

Har en AppleTV som jag inte är vansinnigt nöjd med av olika anledningar - det kanske jag får tillfälle att återkomma till...
Just nu är det Apples fjärrkontroll jag har en fråga omkring; jag håller på att bli vansinnig av att när jag använder fjärrkontrollen för att styra AppleTV så påverkar den samtidigt min MacBook som står i rummet och dessutom min iPodHifi som jag har kopplad till AppleTV och kör TV-ljudet och min musik i iTunes igenom; när man letar i och använder menyerna på Apple TV så resulterar det i att man sänker resp. höjer volymen på iPodHihi och när man sen väljer låt eller film så är det antingen enormt högt ljud eller inget ljud alls - vansinnigt irriterande!
Dessutom påverkas som sagt MacBooken och iTunes på datorn av fjärrkontrollens aktiviteter; rätt som det är så börjar en låt spela på datorn när man ska välja film på AppleTV - också vansinnigt irriterande! Ska man inte kunna ha datorn i samma rum som AppleTV...Någon som varit ute för samma problem och har en lösning?
Jag såg i någon meny på AppleTV - inställningar kanske - något som hette parkoppla fjärrkontrollen; vad är det? Provade; tyckte inte det hände något alls?!

Tacksam som vanligt!

Du kan slå på och stänga av IR-mottagning via inställningspanelen Säkerhet och integritet. När du slår på IR-mottagning för datorn kan alla IR-enheter i närheten av datorn styra den. Du kan stänga av IR-mottagaren för att förhindra oönskad styrning av datorn och parkoppling med en IR-fjärrkontroll.

Lås upp låssymbolen genom att klicka på den och ange användarnamn och lösenord för en administratör.
Klicka på Avancerat.
Välj ”Avaktivera fjärrkontroll till infraröd mottagare” för att stänga av IR-mottagning eller avmarkera den för att slå på IR.
Om du vill ställa in datorn på att svara på kommandon från en särskild IR-fjärrkontroll klickar du på Parkoppla och följer anvisningarna på skärmen.

Hej, tack för svar. Ja, har uppdaterat. Kan skicka ljud från atv från dators itunes men hittar inget sätt att få ut ljud från tex youtube till annat än tvn.

Hej
Jag hittar inget sätt att få ljud att spela från apple tv via airplay till min airport express. Det går fint att spela på detta sätt när jag kör mitt musikbibliotek i itunes men inte annars. Går det att göra?

1