Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
buenoben

buenoben

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-08-21
  • Senast aktiv 2013-01-10
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen buenoben har skrivit i forumet.

Använder uppladdningsbara AA batterier i en Logitech mus här hemma. Batteritiden beror väldigt mycket på hur mycket och till vad den används men ett par månader brukar vara normalt. Datorn används en hel del till spel, speciellt FPS spel där musen får mycket motion.

Tack för alla svar!

Bytte Apples Airport Extreme basstation mot en Netgear WGT614, återkommer när jag testat den trådlöst mot Powerbooken om några dagar. Den verkar ha en hel del smidiga funktioner så den får nog ersätta den gamla routern som jag kör med nu helt och hållet.

Låter bra det där Heiko! Det får nog bli ett byte mot en sådan. Hur pass stor (meter) blev förbättringen i räckvidd ungefär?

Synd bara på skrivardelningen. En HP JetDirect USB skrivarserver går ju på ett par tusen.

Trodde detta främst gällde TiBooksen? Skulle inte Au vara bättre? Att behöva placera en accesspunkt i var varannat rum är inte rimligt, men det är kanske så Apple tänkt sig?

Skulle exempelvis Netgears basstationer ge mer acceptabel signal. Någon som testat?

Lyckas bara få kontakt med basstationen (med en PB 12") i rummet precis bredvid och med lite trixande rummet nedanför. Ibland försvinner kontakten dock helt i dessa rum. Det betyder att jag bara kan använda den tillförlitligt i samma rum.

Valde Airport Extreme basstationen över konkurrenterna på grund av USB skrivardelningen. Misstänkte att den kanske inte skulle ge lika bra räckvidd som de med externa antenner men jag kunde aldrig tänka mig att den skulle vara så här dålig.

Har testat att flytta runt både basstation och dator runt omkring huset utan någon märkbar förbättring. Väggarna är av gips/trä. Har även testat alla tillgängliga kanaler på basstationen.

Även om jag har datorn precis bredvid basstationen når den inte upp till max mottagning. Enligt mätaren i Internet inställningar under AirPort ligger den två steg från max. I MacStumbler får jag som mest runt 75 i signalstyrka när datorn står intill (allt över 90 ska tydligen betraktas som bra).

Vad tror ni?

Ni som väljer att beställa via telefon se till att ni frågar tydligt om leveranstiden. Ställ krav på att den hålls och markera vikten av detta. Be även om säljarens namn och anknytningsnummer så de kan nås om det blir några fördröjningar.

Tycker ni som funderar på att beställa och vill ha den den snabbt bör ringa in beställningen. Tog mindre än en vecka från beställningsdatum att få hem en standardutrustad Powerbook 12". Fick bekräftelse dagen efter beställningen att den var redo att skeppas ut.

Detta att jämnföra med MacForums leveransbesked på 5-6 veckor!!!

Fick hem en PB12" igår, tiderna jag skrev är vad som står i batteripanelen, altså inte några "real world" tider. Kalibrering står det om på sidan 20 i manualen.

Citat:

Skrevs ursprungligen av sjovall
Jag har ca 2 (två lousy hours) timmars drifttid på min splittnya PB12. Vad sägs om det? Rekord eller?

Har du kört kalibreringen på den? Fick c:a 2 timmar vid första upp/ur laddningen. Efter det stod det 4:07 fast det gick ganska snabbt ner till 3:27. Får se hur det håller sig i verkligheten.

X-jack-korten har en utfällbar antenn. Har ett av deras vanliga RJ-45 pc-card kort, mycket smidigare då man slipper ta ut kortet varje gång man ska flytta på laptopen.

Citat:

Skrevs ursprungligen av JonasEk1
JAAAAAAAAAAAAAAAA!!! HAr fått min nya Powerbook 12" idag...*glader*.......efter 1½månads väntan så levererades den äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*glad* ny powerbook 12 ägare!

Nu tar du dig samman och skriver en mini-recension av din nya leksak!

Tja!

Har beställt en standard konfigurerad Powerbook 12" från Apple Store idag. Får la se om den kommer om ett par veckor :).

Tills dess måste jag hitta någonstans att beställa ett Airport extreme kort och 512Mb so-dim minne till den. Vet av erfarenhet att minne kan krångla om man har otur och beställer därför helst från en leverantör som testat det med Powerbooksen. Många amerikanska användare rekomenderar Crucial, någon som testat att beställa från deras europeiska sajt?

Bästa pris är högsta prioritet och jag kan tänka mig att beställa från separata företag om det blir billigare så.

Förslag på lämplig 802.11b/g basstation/router och köpställe mottages även tacksamt..

Nä det låter iof mer som en glappkontakt, brorsans skärm gick i rosa toner ibland tills den helt slutade att fungera.

Du skrev PAL/NTSC föresten, kopplar du datorn via s-video/komposit kabel eller VGA kabel till projektorn?

Gå in i skärminställningarna under 'färg' fliken. Där kan du kalibrera en ny profil med windows standard gamma inställning på omkring 2.2 mot macens 1.8. För ändå mer kontroll rekomenderar jag programmet Supercal.