Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
buenoben

buenoben

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2002-08-21
  • Senast aktiv 2013-01-10
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen buenoben har skrivit i forumet.

leonardo: tänkte byta till en Maxtor Onetouch II då Lacies senaste firewire 800 diskar visat sig inte fungera samtidigt som en Canon dv-kamera är inkopplad.

Slås den på/av automatiskt när datorn slås på/av och går i/ur viloläge när den är kopplad via firewire? Har en tredjeparts firewiredisk som kräver att man använder en strömbrytare på baksidan för detta.

I framtiden med all "digital right management" som vi tycks gå mot, äger man istället en licens till filmen. Vet att en del speltillverkare erbjuder ersättningsdiskar mot självkostnadspris.

Kolla exempelvis på Half Life 2 och steam som exempel på hur det kan se ut i framtiden för filmer
på nätet.

Tycker att du med gott samvete kan skaffa en egen ersättningsskiva eftersom Dinsney knappast kommer att tillhandahållda denna service.

Ursprungligen av hoteagle:

Själv tog jag en provprenumeration på tidningen Digitalfoto. 2 nummer och en kortläsare för alla typer av kort, (USB), för en knapp hundring. Kortläsaren funkar kanon.

Så du har fått din kortläsare altså, hehe, får la se om de får iväg någon till mig. Tidningen gick till pappersåtervinningen.

I dags läget skulle det vara krångligt att göra backup ens på vanliga dv-komprimerade standard definition inspelningar. Om det var möjligt att snabbt bränna ut ett par blue-ray diskar av en (ipod storleks) 60gb disk från kameran så skulle det problemet i stort sett vara löst.

Skulle rekomendera att du lånar/köper en dv-kamera med dv-ut så du kan föra över alla band på en 200GB disk. Att jobba med mpeg filerna från DVD:n tror jag är att be om problem om du vill använda Apples program. Skulle rekomendera någon version av Final Cut istället för iMovie som blir frustrerande om man jobbar med något lite större projekt.

Har för mig att Kodak och möjligtvis Olympus har börjat använda oled-dsiplayer i några av sina kameror. Denna typ av display påverkas inte på samma sätt av solljus och liknande.

Citat:

Skrevs ursprungligen av nixon
Filsystem på ett minneskort är ju egentligen rätt meningslöst, varför bara inte adressera filerna?

För att de ska kunna 'mount'as i vanliga operativsystem.

Ska ut och resa i några månader från och med februari nästa år. Har en Canon XM2 dv kamera men tror inte det skulle vara så lyckat att ha med den. Funderar på att försöka byta den mot en Canon 10D digitalkamera istället för att låta den ligga hemma och samla damm. Måste dock ha kvar den tills mitten på januari då vi är klara med ett dokumentärprojekt.

Någon som har funderat i samma banor fast tvärt om?

Vad finns det för lämpliga sidor där jag kan annonsera om ett sådant byte? Finns det kanske fotohandlare som gör sådana inbyten?

Annars försöker jag kanske sälja den men det är tveksamt om jag kommer kunna övertyga mig själv att använda sådan slitjobbs cash på en kamera igen.

Problemet är med de flesta konsumentkameror är att du inte kan välja 'gain' nivån eller helt stänga av den. Det betyder att kameran kommer att göra bilden ljusare på digital väg vilket medför en kraftig försämring av bildkvalitet iom det synliga bruset. Att ha möjlighet att ställa in vitbalansen manuellt kan förbättra bildkvaliten oerhört också.

Jag har tyvärr inga rekomendationer på specefika kameror.

kolla runt på forumet DV info...

Halva priset och betydligt bättre räckvidd, ja det tycker jag absolut. Skrivardelningen var dock mycket bra på AE så om du behöver det och inte har särskillt höga krav på det trådlösa kan den möjligtvis vara ett alternativ....

Sitter med powerbooken i vardagsrummet nu. Inga problem med kontakten, thank you Netgear!

MauserMan: Du kan göra detta på Netgears.

Macminder finns väl inte till windows?

Ta en titt på Netgears routers. De har som Isbiten säger en funktion som heter Parental Control. Där kan du ställa in vilka dagar och mellan vilka tider åtkomst till vissa eller alla portar (exempelvis port 80 för webben) ska blockeras och för vilka IP i nätverket det ska gälla. Man kan även blockera åtkomst till vissa specifika sidor (ehhm lunarstorm).

Vad är det för pc-kort som du vill kunna använda?