pressplayontape
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-04-05
  • Senast aktiv 2018-12-06
  • Antal inlägg 117

Foruminlägg

De senaste inläggen pressplayontape har skrivit i forumet.

Inget nytt utseende. Om de tar bort hörlursjacket så gör de den också redo för trådlösladdning men det kommer nog inte förrän SE3. Designen kommer dock att behållas.

Min första iPhone fick jag tack vare er på 99 då jag vann en tävling ni hade tillsammans med Microsoft för tio år sedan. Minns än idag hur löjligt glad jag blev. Tack för det!

Ursprungligen av Alix:

Jag läste i tisdags att produkterna skulle kunna börja beställas först idag, så det är väl därför.

Fast så här brukar de väl aldrig göra? Men visst, nog ligger det närmare till hands att det "alldeles speciella" de har "på gång" inte handlar om något annat än en köpknapp.

"Äntligen! Som jag längtat!"

Som avslutning på en keynote brukar Apple bjuda på ett liveframträdande från en världsartist/band. Som avslutning på den här keynoten delades en ost.

Ursprungligen av Demiurgen:

Detta är den logik jag utläser ur ditt inlägg: Alla grejer som redan finns - framför allt om dom funnits länge - kostar lika mycket att producera. T.ex. så borde Nikon sätta in samma chip som dom har i sina fetaste DSLR-kameror i sina billigaste småkameror - småkamerorna borde ju inte bli dyrare för det. Man undrar också varför inte alla datorer - oavsett processor och grafikkort - kostar lika mycket. Varför är en i7-processor dyrare än en i5-processor? Varför är gorillaglas dyrare än fönsterglas? Allt detta finns ju redan - tekniken är ju välkänd. Varför kostar en bil mera bara för att den har den och den grejen inbyggd - den där grejen som ju ändå redan är framtagen och är av ”känd teknik”?
Frågorna hopar sig...

"Tekniken är redan där" - i trackpadden, menar jag. Förmodligen är det en ytterst liten mjukvarumässig åtgärd som krävs för att få till det.

Ursprungligen av Demiurgen:

Nej, det är nog inte "svårt" alls...men den skulle kosta mycket mera penningar och efterfrågas skulle vara skämmigt låg. Det är ofta därför vissa produkter inte ser dagens ljus - inte att det finns tekniska problem etc.

Det skulle inte (behöva) kosta en krona mer. Tekniken är redan där. Jämför med denna https://tenonedesign.com/inklet.php

Varför har Apple inte gjort så att Pencil funkar med nya trackpadden? Det borde väl inte vara så svårt?

Ursprungligen av martinator:

Inget nytt under solen...
http://gadgets.softpedia.com/gadgetsImage/Son...
har för övrigt en sådan hemma i hyllan:) Synd att jag inte har kvar min telefon.
En annan kul detalj med gamla Ericsson var ju att man via blåtand kunde styra masens pekare med joysticken.
/m

Lite som att jämföra ägg med amerikanska pannkakor. Typ.

Ursprungligen av andas:

Jag planerar att börja med 1password (vilket kommer att kosta en del inledningsskedet inser jag. Vad är fördelen med icloud-sync vs. dropbox-sync? I båda fallen handlar det ju om molnlagring som riskerar att hackas och därmed kan någon annan få tag i informationen.

Jag har tidigare använt Apples fillagringstjänst och när den krashade så försvann allt, att jag hade TM på det hjälpte föga. Fördelen med dropbox, som jag ser det, är att jag aldrig upplevt några problem med det, samt att hela mappen backas upp av min Time Machine, så om något går snett så kan man alltid backa med den.

Till sist, från hemsidan kan man köpa familjelicens för $56, och från appstore kostar den 299:-, ungefär samma pris, men 5 licenser extra. Men ingen iCloud sync. Innebär iCloud sync några speciella fördelar jämfört med DB, är det något ni "väntat" på?

DB har en stor fördel jämfört med iCloud: Du får tillgång till 1Password från vilken dator (kopplad till internet) som helst. Det är inte ofta men om telefonen laddat ur sig eller man glömt den är det oslagbart att enkelt klicka fram 1P som dessutom ser ut likadant i sin html-version.

1Password är bättre än servostyrning.

Ring: en signal jag gjort som börjar med ett gökur och där det efterhand byggs på med diverse rignsignaler alarm och flyglarm.
SMS och mail: ett atjoo.

"Alla filer" är svår att förstå vitsen med.
AutoSave känns förvirrande när inte alla program använder det.
Launchpad... tom Apple verkar tycka att det är för rörigt och oöverblickbart så de har infört Launchpad search. Bakvänt tänkt känns det som.

Ursprungligen av Arnold Corns:

Vilket kanonbra lösenord! Är det okej om jag också använder det?

Absolut. Annars kan du ta det här. Det är också rätt bra.
231FliIu880OoskJ323i

Du kan få ett av mig:
451JujiIl867aArgH448b