Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sonitus

sonitus

Medlem
  • Namn Tor Liljegren
  • Plats Bromma
  • Registrerad 2006-04-06
  • Senast aktiv 2015-11-15
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen sonitus har skrivit i forumet.

Vilken version använder du? Och vilka sparfiler menar du? Det finns ju två sorter - saved states och "vanliga" savefiler. Båda ska ligga i samma mapp som rom-filen.

Jag har aldrig fått savefiler av något slag att fungera mellan olika versioner, tyvärr, men om du kan hitta samma version på Win och OS X så kan det fungera.

Det låter som att du har fått ett exemplar där man inte lyckats få tätt mellan glasskivan framför skärmen, så att damm kan komma in under. Det måste väl vara ett fabrikationsfel, så har du garanti kvar tycker jag att du ska gå tillbaka till återförsäljaren med den.

Har du kontrollerat din hårddisk? Du kan ju göra det från Skivverktyget (Disk utility) på Snow Leopard-skivan om du bootar från DVDn.

Trodde att jag fått en problemfri övergång, men har upptäckt två saker.

  1. Min Xmod fungerar, men man kan inte längre använda dess volymreglage för att ändra volymen.

  2. Laggiga animationer, t.ex. Spaces. Försvinner om man slår av beam sync i Quartz debug. Hoppas att det fixas till 10.6.2.

Du kan skapa regler för skräpmailkontot som gör att alla mail som trillar in dit markeras som lästa. Då kommer du inte få den röda indikatorn i docken när ny mail till skräpkontot kommer, dock med nackdelen att du inte heller ser olästa brev som olästa när du öppnar skräpkontot i Mail. Men det kanske inte spelar någon roll?

Exempel på en regel som gör mailen till skräpkontot lästa (förutsätter att du använder Mail.app):
Öppna inställningarna.
Välj "Regler"-knappen
Lägg till regel.
Ställ in som på den bifogade bilden, där mailadressen ska vara den till skräpkontot.

Hoppas det fungerar!

Jag har också det där pulserande brummet som du berättar om, i en bara några veckor gammal iMac 24". Nej precis, det är inte fläktarna som väsnas, jag har prövat att varva dem med smcFanControl och det pulserande brummet fortsatte parallellt. Jag hoppas verkligen inte att det skadar hårddisken, men om det är så att HD:n vibrerar kan det ju påverka dess livslängd.

Jag funderar på om brummandet/resonansen kan vara relaterat till ett skärmfenomen som jag har. Kan du pröva att använda den helfärgade grå Apple-bakgrunden och dra ned skärmbelysningen till minimum och se om skärmbilden också "vibrerar"?

Ursprungligen av nabben:

Läs på Applesupporten, verkar vara något tredjepartsprogram.

:"> Jo, det dök nog upp efter att jag installerat Perian och flip4mac, vilket är underligt, de ska ju vara kompatibla med Leopard.

Ursprungligen av nabben:

Låter som du behöver köra "skivkontroll"och/ eller göra först en "säker start" sen en omstart. Hade sådana problem med min gamla eMac och då funkade ovanstående finfint.

Utförde en säker omstart. Jösses vilken tid det tog att få upp inloggningsrutan! Något märkligt hände dock när jag startade om igen för att komma ut det säkra läget:
Datorn fastnade i en blåskärm innan inloggningsrutan. Efter fem minuter startade jag brutalt om den med power-knappen och efter det kunde jag logga in - men varför denna blåskärm? Vad beror en sån på?

Ursprungligen av Sidde:

Det där problemet har jag haft från och till sedan 2003 med Panther och det har varit med genom Tiger och Leopard på ett flertal datorer. En restart av Dock fixar biffen. Det verkar vara en bugg i Quartz. Jag har försökt att googla på lösningar men har inte funnit något. Att installera om datorn fungerar ett tag, sedan är problemet tillbaka.

Vad skönt att höra att det verkar kunna härledas till en bugg och inte ett fel på min maskinvara! Dock är det långsamt att inte fixa en bugg som legat sedan 2003. Jag ska pröva med att starta om docken när det laggar till sig igen.

Ursprungligen av ollemannen:

Jag har också märkt att min skärm är drabbad av samma sak!
Fast på min skärm så är det lite ljusare på nedre vänstra sidan, och antagligen normalt på resten av skärmen.

Vid närmare betraktande är det precis så min skärm också är! Man märker det tydligt om man drar ner t.ex. ett vitt Finder-fönster i hörnet.

Det ska jag försöka med, tack för tipsen! Det låter ju helt orimligt att en dator av iMacs kaliber ska hacka i simpla 2D-animationer. Btw, det gör den inte i Vista, så det måste väl vara en OS X-grej?

En fråga också: är en säker omstart då man håller ned skift-tangenten?

Nu har jag också sällat mig till skaran av användare med nya iMacs! Det blev en 24" 2,8 GHz med 2 GB Ram och 8800-kortet.Första känslan när jag kom igång var hur otroligt ovant det var med stora skärmar, det kändes helt förvirrande med så mycket yta. Vilken bamse-skärm! Förra datorn var en Mini (1,66 GHz 2 GB Ram) med 19"-skärm.

Inga döda pixlar i skärmen, tur, men däremot blir den mörkare från vänster till höger och bildytan i mitten är lite ljusare. Inte så mycket att det stör dock. Flickvännen min kan inte ens se det så jag funderar på hur petig man egentligen är

Några saker har jag funderingar över. Ibland tenderar animationerna i systemet att lagga. Exposé, Spaces och de där dialogrutorna som fälls fram drabbas, liksom ikon-animationerna i docken. Ut- och inloggning fixar biffen. 3D-grafiken lider inte av samma sak. Min tidigare Mini med Leopard innan den där grafikuppdateringen kom var likadan. Är det en drivrutin-/uppdateringsfråga tror ni? Händer samma sak med era nya iMacs?

Finemang! Bra att det löste sig. Jag undrade också vad i h-e som hänt när jag första gången råkade ut för det.

Det låter som om du har råkat använda zoom-funktionen, vilket görs med ctrl-tangenten + scrollhjulet. Pröva att hålla inne ctrl och scrolla "bakåt"/"nedåt" till det att hela skrivbordet syns.

Aha, nu hittade jag den till slut! Tack, Marcus K!
Det jobbiga var att den inte hette "Go to counterpart" utan "Switch to Header/Source file".