Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
emilsall

emilsall

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-05-17
  • Senast aktiv 2016-11-23
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen emilsall har skrivit i forumet.

Hade precis samma beställnings/leveransförfarande som trippo, men på en 15" med lite uppgraderingar. Bad DHL att lämna paketet hos ett ombud istället för hemleverans då jag var på jobbet, det fixade de redan samma dag på något sätt, trots att telefonisten sa att den tyvärr måste tillbaka till terminalen, budbilen kan inte köra den direkt till ombudet. Ombudet var avis, femte Macbook Pro:n han delade ut igår

Måste också hålla med lite om touch baren... jag var peppad på den innan, och tror säkert den kan bli användbar för fingradiga reglage i vissa redigeringsprogram, typ bild/musik/video-grejer. Men för vardagligt användande blir plötsligt en ryggradsgrej som att ändra volym, ljusstyrka eller pausa musiken ett avbrott i det man håller på med. Å andra sidan är touch ID (särskilt ihop med 1Password) typ det bästa som någonsin har hänt, så det väger upp ganska mycket. Jag skickar inte tillbaka min för detta, i övrigt är jag supernöjd.

Köpte förresten en sådan här inför leveransen, den löser alla mina behov av gammel-portar. Billig, liten, hyfsat stilren, behövs inga jävla klumpiga donglar som folk klagar så över:
http://www.satechi.net/index.php/type-c-pass-...

Har redan efter ca två veckor fått avtryck på skärmen från tangentbordet, särskilt nedersta raden och space-tangenten. Känns lite oroväckande. Någon mer som sett detta så snart?

Hallå gott folk. Är sedan en vecka tillbaka nöjd ägare till 11.6"-varianten med 4gb, och allt funkar finfint. Men jag är lite nyfiken på vad ni andra upplever för batteritider. Nästan alla tester har ju varit väldigt impade och snackat om uppåt 6 timmar. Jag har nog aldrig kommit över 4 timmar, vanligt slösurfande (utan flash) och kanske spotify igång i bakgrunden. Upplever även att batterimätarn sjunker förvånansvärt mkt när den är ihopslagen, har svårt att tro på att där 30 dagarna standby är möjliga (vad jag nu skulle låta datorn ligga så länge för )

Nope, ingen ny grupp. Är det så det ska bli?

Hmmm, jag försöker kopiera över kontakterna från mitt gamla Parlino-sim till min Telia-låsta telefon. Det står att den importerar och ger inget felmeddelande, men inga av kontakterna hamnar i telefonboken. Det kan väl inte bero på operatörslåsningen? Måste väl gå att importera iaf? Någon som har haft samma problem och har något tips?

Ursprungligen av thor:

Jag kan förstå att Voice R. inte fungerar på 3G på grund av faktiska olikheter mellan telefonerna 3G och 3GS men videoinspelningen kan ju inte vara hårdvaruskillnad utan enbart mjukvaruskillnad. är det någon som kan förklara för mig varför de då väljer att inte släppa videoinspelning till 3Gn?http://www.apple.com/iphone/compare-iphones/

Voice control menar du? Voice recording, eller voice memo eller vad det kallas kommer väl funka på bägge. Video däremot är vad jag har förstått en faktisk hårdvaruskillnad, kameran i de äldre iPhonarna har en konstruktion som inte kan släppa igenom en videoström utan att det blir något slags släp eller interlacing i bilden, något med slutaren som inte funkar för video. Har jag för mig.

Jag har problem jag också. Använder iMac Fan Control och är lite nyfiken på vad ni andra har för värden (både ni som har fläktproblem och ni som har knäpptysta datorer!)
http://www.derman.com/Download/Special/iMacFanControl.html

Mina värden:
Current fan speeds: CPU Fan 3298 rpm, HD Fan 1199 rpm, DVD Fan 997 rpm
Temperatures: CPU Heatsink 39.2 C, Internal HD 51.8 C, Internal DVD 39.9 C, GPU Heatsink 43.0 C

Min 24" alu är tyst (svagt hd-surr) i ca 5 minuter från att man startar den, sedan drar fläktarna igång på full fräs, oavsett om man använder datorn eller ej. Sedan lägger de inte av. Har resettat SMU, ger samma resultat. Väldigt irriterande.

De är redan slutsålda sedan 11-tiden...

vet någon om de har erbjudanden även på mellanmodellen av macbook? har flera kompisar som är peppade på att skaffa macbook, men vill ju kunna bränna dvd också.

och om det bara är mellan 12-14 erbjudandena gäller? eller resten av dagen eller så långt lagret räcker?

kneckenbauer, vad kör du för inställningar i switchresx?

jag har en likadan tv som dig, men när jag ändrar till 1366 får jag ändå bara mappningen att stämma vertikalt, men horisontellt är det inte riktigt hundra. använder en svartvitrutig bild som är exakt 1366x768 som skrivbordsbakgrund för att se om jag får till det, men horisontellt blir det randigt i olika hög grad beroende på min inställningar. vertikalt däremot är mappingen helt 1:1.

golvplankan: du har väl öppet köp? frågan är bara om media markt är lika snälla som apple store med att man får ha använt datorn. på onoff tar de iallafall 995 spänn i "återställningsavgift".

en liten uppdatering för den det intresserar: jag ringde apple support och berättade om min trasiga pixel (fastnat på röd). jag fick välja mellan att skicka tillbaka macbooken och få en ny, alternativt få ersättning (han kallade det typ "bevis om god vilja"). eftersom jag redan växt ihop med datorn orkade jag inte skicka iväg den, så jag fick ett trådlöst tangentbord och en trådlös mighty mouse hemskickad några dagar senare! nu sitter jag i soffan med macbooken kopplad till min lcd-tv och skriver på det underbara tangentbordet.

som en anekdot köpte jag en acer-laptop till syrran förra veckan. även där en trasig pixel som fastnat på rött. jag tog tillbaka den till onoff, noll förståelse och de visade mig dokument på pixel policy om minst fyra döda för att få den utbytt. jag berättade om macbooken och att det är konstigt att man får bättre service av apple via web/telefon än av onoff/acer i butik. men fick inte byta. "du kan ju hoppas att tre till går sönder inom garanti-perioden" sa han. kul inställning på en helt ny dator.