Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Richard Olsson
  • Plats Borås
  • Registrerad 2006-06-07
  • Senast aktiv 2008-05-30
  • Antal inlägg 327

Foruminlägg

De senaste inläggen Richard Olsson har skrivit i forumet.

Min två (eller tre? Jag orkar inte räkna) år gamla ibook orkar med en hel del i Logic Express, så du kommer nog inte bli missnöjd!

Du måste nog spela in tonerna, exempelvis med hjälp av "Keyboard typing" som du har på Äpple-Shift-K eller klickklaviaturen (Äpple-K.)

Klickar du på Record och spelar in en ton så kan du kopiera den och ändra dess egenskaper för att göra fler. Hittar du inget bättre sätt får du väl göra så Kopiera gör du genom att klicka på tonen och hålla inne Alt-knappen medan du drar tonen med musen.

Just det ja! Det är den som jobbar på lite annorlunda vis med signalflödet, väl? Så att man som användare ritar upp noder och sammankopplar för att leda signalen, eller så?

Ursprungligen av Katzenjammer:

Jag kör Linux som lekburk. Än så länge saknas ett tillräckligt tillfredsställande musikprogram för min del. När eXT2 släpps så kanske det kan vara värt att titta på det igen. Men avsaknaden av Reason skulle nog bli för stor och prestanda under Wine eller dylikt är för dålig.

Annars finns i princip allt jag önskar.

Men det går i rätt riktning i alla fall.

Vad är eXT2? För jag antar att du inte menar filsystemet, eftersom aktuell version där är ext3.

Nästa release som i 2.6.19, eller nästa release som i 2.8? Jag lär inte orka köra linux igen (utöver på den server jag använder som svn-repository) förän 2.8 men då vill jag i alla fall testa

Aha, mycket riktigt; stänger man av Daylight Saving Time så blir det såklart vintertid. Visste inte att den inställningen fanns

Låtom oss nu glömma denna tråd, så att den får falla till vila i avgrunden. Jag ber om ursäkt för min dumhet!

Jag vet inte hur det fungerar med den dator som 99an hostas på och sådär, men just nu är det inte vintertid här på forumet i alla fall. Inte livsviktigt såklart, men tänkte jag skulle påminna bara. Om det är lätt att ändra kan det ju vara värt att ändras

Det slog mig att man kan göra såhär i Logic:
1. Skapa en bus, kalla den "mono bus" eller nåt.
2. Sätt ovan nämnd bus som output på ditt instrumentspår
3. Klicka i knappen för monosummering/stereo på busen; sitter under mätaren och ser ut som en/två ringar. Allt ljud som kommer till busen kommer nu skickas ut i mono.

Tyvärr har instrumentspår ingen sådan knapp (åtminstone inte i express) så man får ju ta den här jobbiga routingomvägen via busen, men det fungerar iaf, utan att bounca och ha sig. Det är ju bra för då kan du fortsätta redigera synthens ljud med mera.

Instrumentspår är stereospår, så det går inte om det är ett stereospår som används.

Ursprungligen av false messiah:

http://labs.adobe.com/technologies/soundbooth/

Nytt ljudprogram från Adobe. Gratis så länge det är i beta, både för Windows och OS X (fast bara för intelmacar av någon obegriplig anledning). Inriktar sig på filmredigerare och andra som inte är så vana att syssla med digitalt ljud snarare än musiker, dvs mer av Adobes svar på Apples Soundtrack än en tung ljudredigerare. (Man undrar ju om Audition är på väg till Mac också?)

Anledning till att det bara är intel är enligt Adobe själva att det har tillåtit dem att på kort tid kunna utveckla en OSX-version som kan mäta sig med windowsversionen, samt vara mer optimerad än om de tvingats skriva för två (tre) plattformar.

Sen värderingen i det kan man ju diskutera, men jag förstår deras resonemang. De satsar på framtiden, och det här programmat kommer ju säkert inte vara ett seriöst alternativ förän tiden är så långt gången att ppc nästan är helt utfasat ute i branschen.

Testa att fråga på www.logicpro.se också!

Ursprungligen av Soulmachine:

Jag är nästan säker att det är buggen som är problemet, men har ingen lösning på vad jag kan göra... :/

Det första jag hade gjort är att plocka ur en 512mb-modul för att liksom verifiera att det faktiskt är där felet sitter. Om det är det som är felet ser jag egentligen ingen annan utväg än att skaffa en mac

Köp en mac.

OBS, skämt
En del datorer (moderkort) gillar inte att man har storleksmässigt obalanserade minnesmoduler. Har du alltså fyra platser i vilka du har 512, 512, 256 respektive 128mb nu? Kan ju vara värt att tänka över.

Men om du är säker på att det är den buggen som du beskriver som är felet här så strunta i vad jag precis sa, och jag kan tyvärr inte hjälpa dig med inställningar i windows, för sånt kan jag inte

Ursprungligen av kalkis:

laddade hem den för en 4-5 veckor sedan. Den skulle fungera i två veckor, men funkar än. Har man fått ett 2500-kronorsprogram alldeles gratis tro? Fler som bara kan fortsätta att köra på?

Läste precis om det i Studio. Är det till belåtenhet?

Ursprungligen av false messiah:

Aha, tänkte att du kanske kört Win98/2000 eller nåt i och med att den gamla burken var just så gammal. Då vet du ju iallafall att Logic 5.5 funkar under XP.

Jag skulle gissa på någon hårdvarukonflikt (men jag kör mac, så det är bara en gissning). Du kan inte låna något annat ljudkort och se om det funkar att spela in med, så man kan utesluta strul med mjukvara/drivare/windows osv? Och har du testat som Bobbski tipsade om att spela in i något annat program och se om det funkar?

IRQ-konflikt säkert. Ljudkortet samsas med någon annan hårdvaruenhet i datorn om avbrottsförfrågan, så när datorn vill säga till grafikkortet exempelvis (om det är det som är den andra parten i konflikten) "hördudu! Sluta nu med det du håller på med så jag får ge dig en ny order" så får ljudkortet samma avbrottsförfrågan.

Kan vara något sådant som sagt. I windows enhetshanterare (åtminstone vill jag minnas så från stenåldern när jag fortfarande körde uteslutande windows) kan du ändra IRQ-nummer för enheter. Och kan du inte det, utan jag minns fel (:)) så kan du i alla fall ändra det i BIOS.