Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Richard Olsson
  • Plats Borås
  • Registrerad 2006-06-07
  • Senast aktiv 2008-05-30
  • Antal inlägg 327

Foruminlägg

De senaste inläggen Richard Olsson har skrivit i forumet.

Tack för en jättebra undersökning. Man borde utöka den egentligen. Så länge tänker jag kontakta loopia (som jag använder friskt) och upplysa dem om att problemet är känt. Jag föreslår att alla som är kunder där gör detsamma!

Citat:

Hej,

Jag är kund hos er sedan länge och köper alla mina och mina klienters domäner hos er. Jag är mycket nöjd med era tjänster. Nu har det dock kommit till min kännedom att man genom att använda er "glömt lösenord"-funktion kan återfå sitt gamla lösenord, vilket tyder på att ni antingen lagrar det i klartext eller krypterar det med hjälp av en reversibel algoritm. Detta är förkastligt och oerhört omodernt, samt något som inte passar en ledande aktör på marknaden.

Jag hoppas att ni tar till er av kritiken och väljer att snarast möjligt hasha samt salta era lösenord (era tekniker vet precis vad de ska göra) och jag ser fram emot fortsatt samarbete med er.

Tack på förhand
Vänliga hälsningar
Richard Olsson

Senast redigerat 2008-02-03 10:07

Det låter som ett mycket bra alternativ! Tänk dock på att du måste specificera bredden på "containern" då, eftersom den aldrig av sig självt kommer bli bredare än fönstret. Istället kommer dina flytande divs att wrappas, alltså när de når slutet på skärmen byts rad. Float är ju just hur text hanteras i vanliga fall.

Ett annat alternativ är ju att använda absolut positionering, om du vet exakt hur bred varje sektion ska vara, och hur många sektioner du har.

Pengarna ska bokföras på den sida av året som "fakturan enligt god bokföringssed skulle ha utställts." Så jobbar du okt-dec på ett projekt så bör du ju skicka fakturan i december och då ska alltså pengarna räknas dit, egentligen. Om du däremot jobbar dec-jan skickar du normalt fakturan i januari; då ska den bokföras till 08. Det är inte stenhårt dock, för vad som är god sed i ditt fall bestäms ju just av ditt fall.

Såhär bokför du inkomsten som en fordran, alltså inte en verklig monetär inkomst, utan detta betyder att kunden har en skuld till dig; en kundfordran från din synvinkel:

I exemplet nedan är den berörda fakturan utställd på 1000kr + 25% moms innan årsskiftet, men förfaller efter årsskiftet. Kontot 1510 är ett fordringskonto under 1500-gruppen (kundfordringar.) Vilket 15xx-konto du använder är upp till dig. Vidare använder jag nedan 1920 för mitt bankkonto, även där är det ju upp till dig. 3110 i exemplet är ett försäljningskonto.

Vid årsskiftet:
(Här sätts alltså pengar in på fordringskontot från moms- och försäljningskontot. Från och med nu hanteras dessa pengar som om du innehar dem, och momsen är du skyldig att redovisa för december, om du hade haft månadsmoms. För årsmoms räknas den till 2007)
D 1510 1250:-
K 2610 250:-
K 3110 1000:-

Vid betalningen: (troligen i januari)
(Här flyttas pengarna från fordringskontot till ditt bankkonto, eftersom skulden nu har betalats just dit.)
K 1510 1250:-
D 1920 1250:-

Skapa en php-fil som heter page.php, exempelvis.

Använd följande php-kod för att generera din SQL:
$sql = sprintf('select * from sites where id=%d', addslashes($_GET['pid']);

Och kör sedan denna SQL med mysql_query($sql);

Detta kommer ge dig en enda rad, som är den rad du söker. Vilken rad du vill ha anger du i URL:ens query-string; www.example.com/path/to/page.php?pid=5
Ovanstående exempel-URL kommer alltså att resultera i att databasraden med id nummer 5 hämtas.

Flex Builder ÄR ett tredjepartsprogram, i viss mening. Det är ju nämligen byggt på Eclipse som är open source. Själva Flexdelen är en plug-in som kan installeras antingen i en befintlig Eclipsekonfiguration på din maskin, eller standalone (d.v.s. inklusive Eclipse.)

Ladda ned testversionen och bilda dig en uppfattning. Jag brukar inte heller gilla Java, nämligen, men Flex Builder utklassar exempelvis Flash Authoring Tool när det gäller att skriva ActionScript.

Det är möjligt att det finns andra verktyg, men jag känner inte till några, vad jag kan minnas nu.

Det beror på hur du är van vid att utveckla. Att köra med mxmlc i command-line o.s.v. är ju inget konstigt om du är van vid att programmera och kompilera på det sättet.

Jag kan dock tycka att 2k eller vad Builder nu kostar inte är så mycket i sammanhanget. Det är ett fint verktyg på många sätt, men liksom många javaprogram slukar det RAM-minne och går ganska långsamt, åtminstone på Tiger (som är det enda jag testat på.)

Ursprungligen av Ulf Skarin, ekonominyheterna:

2. Mac-världen är ett slutet system. Det har definitivt sina fördelar, framförallt för användarna där allting bara fungerar. Men det innebär också för utomstående programmakare att det är krånligare och mer restriktivt att utveckla program för Mac än för PC.

Vad menar han?

Uppföljning:

Jag köpte en Lexmark z1380 (se bild ovan) till slut trots förmodat inkompatibilitet med AirPort. Mycket riktigt fungerade den inte med AirPort, trots att den upptäcks och kan läggas till via min AirPort Extreme. Jag beslutade mig dock för att behålla den ändå, eftersom den är snygg, skriver ut helt ok (jag skriver bara ut text/fakturor) och är billig. Den kostar bara 399 inkl. moms.

Om någon har några förslag om hur man kan kringgå problemet med utskrift via AirPort så är jag öppen för förslag!

Ursprungligen av Dubbeldelta:

Jag tar mig friheten att bumpa frågan den gång eftersom jag fortfarande är i behov av hjälp och tips. Alltså:

- Jag behöver ett tips på en helt trådlös (alltså inte fysiskt kopplad till router) färglaser
- Jag vill veta om det kan ställa till problem att köra med 802.11n
- Jag vill veta vad (förutom priset) som talar för att inte köra helt trådlöst

Tacksam för svar ännu en gång!

/Dd

Jag är hyffsat säker på att jag läst att så fort en enhet som inte stöder 802.11n kopplas in i nätverket måste resten av nätverket anpassas, eller snarare måste den berörda accesspunkten anpassas. Det innebär att 802.11n alltså bara går att köra i ett exklusivt n-nätverk. Så fort b- eller g-enheter kopplas in slår accesspunkten över på 802.11g vilket alltså sänker hastigheten.

Jag har inte sett någon skrivare med 802.11n (men jag har å andra sidan bara letat i de nedre prissegmenten.) Den enda lösningen för mig vore således att ha en airport extreme (eller motsvarande printer server som stöder 802.11n) och koppla till en nätverks- eller USB-skrivare.

Vad är det egentligen som gör att en skrivare fungerar till Airport? Om den fungerar till OSX borde den väl fungera till airport? Hur fungerar egentligen utskrift via Airport teoretiskt?

Now it's final. Jag förstår inte varför jag alltid använt Microsofts klient (Jag använder bara MSN.) Nu var det faktiskt dags att byta, och nu är det gjort

Ja, jag får väl nöja mig med de produktserierna. Jag tycker bara att det borde finnas RIKTIGT maciga skrivare, på samma sätt som det finns en massa utrustning som exempelvis matchar mac mini exakt i storlek och form.

Lexmark har en serie skrivare som ser maciga ut, men som tydligen har tvivelaktigt OSX- och airportstöd:

Jag letar och letar, så antingen är det något fel på mig, eller så finns det helt enkelt ingen "macig" skrivare att hitta. Vad jag menar med macig är att den matchar annan macutrustning (airportstationerna, macbook/iMac eller macbook pro/mac pro) samt att den fungerar ihop med Airport.

De enda jag lyckats hitta är några lexmarkmodeller som är riktigt fina jämte min ibook g4, men de ska tydligen ha kasst macstöd. Hur kommer det sig att inga producerar sådana skrivare, när det produceras så mycket annat macanpassat? Fast den egentliga frågan är såklart, är det någon som har några tips på vad jag ska leta efter?

Jag började använda utf8 när jag märkte att den då aktuella versionen av flash jobbade bäst med utf8. Sedan fortsatte jag med det och gör nu allt med utf-8. Som sagt, var bara konsekvent så fungerar det fint.

Du kan göra det i environment, men det är möjligt att det också går att göra i Audio Setup Wizard eller vad den nu heter. Nås via Logic-menyn hursomhelst. Jag brukar göra sådant i environment, även om det inte just brukar vara AUX-spår! Environment är finfint när man kommer in i det. i Environmentfönstret kan man ju lägga upp kanalerna hur man vill, rent "geografiskt" och på så sätt bygga sig en egen mixer (till skillnad från i mixerfönstret.) Exempelvis kan man ju lägga upp 16 kanaler, sedan 8 bussar och sedan 16 kanaler till efter varandra, och sedan göra likadant under dessa. På så sätt får man plats med massor med kanaler och bussar/outs på en stor skärm optimalt.