Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
polarhund

polarhund

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Prognosmeteorolog som jobbar inom flygvädertjänsten. Sitter nu för tiden och försöker lära mig Objective-C och Cocoa.
  • Registrerad 2006-06-21
  • Senast aktiv 2012-12-10
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen polarhund har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Hur fullt stödet var vet jag inte men det rullade, med 10.5. Dock utan ljud och nätverk. I 10.6 lär Atom-stödet ha tagits bort, ryktas det.

Jag har en Dell 1010 mini som jag kör en fullt fungerande 10.6.8 på (så när som på hibernation), så där finns det stöd för atom i varje fall. Men visst är det lite små strul att uppdatera systemet, har man lite oflyt och gör nått fel så kan man ju fastna i någon boot loop. Fast man har alltid alternativet att starta från USBenhet med en klon på senaste fungerande systemet och därifrån så har man ju alltid kunna fixa till felen

Visst kan det bli lite meck i bland men det är ju ganska lärorikt och kul. Förövrigt så köpte jag Dell'en enbart med syfte att skaffa en hackint0sh så det första jag gjorde när lådan från Dell kom var att slänga ut Windows. Jag har faktiskt aldrig ens bootat upp windows på den burken...

Faktiskt så tycker jag att det har varigt skönt med burk som lirar bra ihop med de riktiga mac'arna i hemmet men ändå varit grymt smidig att ta med på resande fot. Nu ska jag med spänning följa den här tråden och kanske rent av inspireras till att skaffa en stationär hackint0sh

/Jesper

Så där nu har jag efter ett samtal i fredagsförmiddag till kundtjänst fått reda på att mitt micro SIM är på gång och att min telefon borde komma under nästa vecka. Fast han på kundtjänst så att han inte garantera något eftersom han inte kan se något om telefonleveransen i sina system, äntligen ett någorlunda ärligt svar.

Döm om min förvåning när jag kollar posten och hittar ett brev som ber mig komma och hämta upp mitt paket från telia som legat någon dag på mitt utlämningsställe!

Inget mail/SMS med ordernummer eller kollinummer och ingen SMS avisering att det finns att paket att hämta...

Jaja sak samma nu har jag fått min telefon inom utsatt tid, nästan (stod 4-5 veckor när jag beställde och det blev 5 veckor och 2 dagar). En sak är i varje fall säker, telia behöver förbättra sina system för orderläggning så att information går ut till samtliga kunder om vad som sker med beställningen.

/Jesper

Själv så beställde jag en 32 GB den 4 augusti via telia.se, med avtalssignering via mina sidor, och har fortfarande inte fått något ordernummer. Ringer man till kundtjänst så säger dom bara att dom inte kan få tag på varusupporten. Försöker man maila varusupporten får man inget svar, ringer man till dom (numret har dykt upp på några inofficiella teliaiPhonebloggar) så säger telefonsvararen att dom stängt av telefonerna till den sista september och att man ska kontakta kundtjänst...

Vad är oddsen att man kommer få sin iPhone 4 från telia innan mitten av oktober?

Någon som har något tipps på hur man kan få fram någon som helst info om ens beställning.

/Jesper

Hej alla kunniga iPhone användare!

Jag har problem att synka vissa video podcasts till min iPhone. Det som händer är kort och gott att dom inte dyker upp i telefonen. Jag googlade efter lite lösningar på problemet och hittade ett tips att byta medietyp på avsnitten till musikvideo, men tyvärr fungerade det inte för mig.

Någon som har nån ide på hur man fixar till problemet? Eller blir det till att kolla på video avsnitten på Macbooken.

Jag kan nämna att det gäller en iPhone 2.2 (2g), iTunes 8 och podcasten i fråga är CocoaCast (HD).

/Jesper

Jag råkade ut för att min Macbooks hårddisk kraschade förra veckan och hamnade i ungefär samma situation som du... Hela mitt iTunes bibliotek gick åt h-e och allt jag hade kvar var det som fanns i min iPhone. Det riktigt dryga här vara att jag planerat att byta hårddisk nästa vecka och därför struntat i att ta en back upp.

Hur som helst med en helt ny hdd i datorn var det dags att på något sätt få över musiken från telefonen till datorn. Jag hitta en programvara, Tune Aid, som finns att köpa till både Mac och PC. Den funkade ganska bra för min del. Jag kunde inte föra över allt på en gång in iTunes utan var tvungen att gå omvägen via en vanlig mapp på skrivbordet. I Tune Aid ska det gå att dels föra över direkt till iTunes till en plats på datorns hdd.

Det finns även en gratis programvara som heter Disk Aid från samma ställe. Den verkar lite krångligare då man får filerna överförda till datorn men med lite underligare filnamn om jag förstått det rätt.

Hoppas att det löser sig för dig!

/Jesper

Testade precis hastigheten på iphonenetworktest.com och kom upp i 40,5 kbps med Tele2. Ingen EDGE direkt, men billigt är det

/Jesper

För mig fungerar det att läsa bilagor i Mail när jag är offline. Jag kör med Gmail och använder IMAP. Men förrut körde jag POP3 och kunde även då läsa bilagorna offline. Har funkat med fw 1.1.1 och nu senast med 1.1.3.

/Jesper

Såg en iPhone i piloten till Journeyman förra veckan. Någon screenshot därifrån har jag inte, men jäklar vad ha begäret väcktes...

1