Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fluffy_

Fluffy_

Medlem
  • Registrerad 2006-06-28
  • Senast aktiv 2014-02-22
  • Antal inlägg 98

Foruminlägg

De senaste inläggen Fluffy_ har skrivit i forumet.

Ursprungligen av pepparkaka:

Byt dator till MacBook air. OBS seriöst menat. Om du inte behöver det kraftigare grafikkortet så får du mer upplevd fart för pengarna med en MacBook air.

I annat fall. Kolla att du har senaste versionen av programmet. Utvecklaren berättade i dagarna att en ny version var ute. Den förra hade felet att om ett program startades med det kraftigare grafikkortet så tog det fortfarande ström trots att man sedan valt bara det svagare grafikkortet i inställningarna.

gfxCardStatus v2.3 beta 1 – fixes 2010 MBP issues - MacRumors Forums

MacBook Air är inget alternativ. Ingen optisk enhet. Ingen nätverkssingång (Kräver extra adapter). Kan max installeras 8GB ram. Finns inte i 15". Finns inte med matt skärm. Jag hade en SSD jag ville använda. Jag springer heller inte runt med datorn i en handväska och på så vis inte vill få värk i armen eller axeln pga datorns vikt. Seriöst menat.

Den funktionen du troligen pratar om var en som man kunde välja vilket grafikkort som skulle användas beroende på om man körde på batteriet eller fasta elnätet. Den har plockats bort i 2.3 pga den strulade.

Jag kör version version 2.3 av gfxCardStatus. Den kom ut i förra veckan om minnet ej sviket. Jag kanske får skicka ett litet meddelande till skaparen av detta program. Jag är självklart fortfarande öppen för fler tips.

gfxCardStatus by cody krieger

Jag har en MacBook Pro, mitt 2012, och vill endast köra med det integrerade grafikkortet, Intels 4000-kort. Jag hittade programet gfxCardStatus och var överlycklig. Problemet är att när datorn startas så kan det hamna i "dynamisk grafikväxling" och växla till GeForce GT 650M utan min vilja. Programmet har också en vilja att hänga sig när jag väljer att endast köra med integrerade grafikkortet och vara så tills datorn startas om. I detta hängda läge vet jag inte om integrerade eller GeForce-kortet används.

Finns det någon inställning i någon fil jag kan ändra, köra ett kommando i terminalen, radera en fil eller annat vis att helt och hållet ignorera GeForce-kortet?

Jag ser detta grafikkortet som en onödig värmekälla i datorn och drar igång datorns fläktar i onödan. Jag har ingen som helst nytta av dess prestanda.

10.8 som du laddat ner via App Store kan du installera på ett USB-minne och installera en fräsh installation. Guider finns på nätet hur man gör. Nackdelen är att medföljande iPhoto och andra program försvinner, men då får du verkligen en ren installation.

Jag har aldrig gillar återställningspartitioner ala Windows. Rent skall vara rent och det betyder installera från ren källa.

Att köpa en dator från Apple och när den startas för första gången står det köparens namn på användarkonto är för mig ett nedsmutsat system.

Ursprungligen av Peter Möllerström:

Är det någon här på forumet som enkelt kan förklara skillnaden mellan Raid och partitioner, samt ge mig tips om inställning för maximal prestanda. Jobbar bitvis med ganska stora filer i Photoshop, Illustrator, o.s.v.
Har en iMac 27 (sen 2011) i 7 12 GB Ram + en WD MyBook Thunderbolt 4 TB + en WD MyBook 6 TB för lagring av bilder samt Time machine backups. Tacksam för hjälp...

Så att alla förstår: OBS! RAID ÄR INTE BACKUP!

Western Digital My Book Thunderbolt Duo 4TB? Western Digital My Book Thunderbolt Duo 4TB - Extern hårddisk - Hitta lägsta pris, omdömen och information
En enhet med två stycken 2TB-diskar i?

RAID är grund som du senare lägger in partitoner på. RAID är ett system för att sammankoppla hårddiskar för prestanda, säkerhet eller båda för att sedan se ut som en hårddisk för att partionera och använda. Det är som vägarna för bilar. Utan vägar blir det ett jäkla helvete för bilpendlare in och ut ur stan i sina bilar över stup, över älvar och genom tät skog. Mycket dåligt exempel, ett bland dom sämsta någonsin faktiskt.

RAID 0 - Stripe - Snabbaste alternativet för dom flesta. Hälften av informationen ligger på vardera disk. Om ena disken krashar försvinner all information.

RAID 1 - Mirror - Ingen prestandaförbättring men samma information ligger på båda diskarna.

Raid - Wikipedia

Om du vill ha rå prestanda för din Thunderbolt-enhet så är det RAID0 som gäller, men glöm absolut inte att ta backup. Om ena hårddisken går sönder så förlorar du all information.

Är det från hennes konto? Ser ni att det är skickat från hennes konto? Då är det dags att byta lösenord.

Jag har märkt att om jag använder en epostadress mer så kommer det mer spam. Det förekommer också att spam kan ha samma rubrik eller avsändare som mail jag tidigare fått. Jag får även spam som sägs vara skickat från mig själv.

Dom som skickar spam läser garanterat av trafiken på internet och kopierar vissa delar för att försöka komma förbi spamfilter och se mer fallande ut för offren.

"I och med Mountain Lion kommer det inte gå att köra osignerade program i OS X utan att användaren själv ändrar en inställning."
Tur att dom har kvar alternativet att man har friheten att installera vilket program man vill.

Jag tror den största skillnaden mellan 2011- och 2012-modellerna är Ivy Bridge och USB3. Apple kanske också skrotar det extra integrerade grafikkortet för att Intels integrerade grafikkort har blivit betydligt snabbare.

Mac Mini använder Dual Core laptopprocessorer och Intel släpper Ivy Brige-modellerna 3 juni och en vecka efter arrangerar Apple WWDC.

Sedan jag började min karriär att installera om Mac OS X så har jag aldrig hittat vart informationen om hur telefonnummer skall formateras sparas på disken. Själva adressboken sparas i "Library / Application Support / AddressBook" men vart sparas informationen om hur telefonnumrerna skall se ut?

Jag kör just nu DiskWarrior och programet set ut som det har hängt sig med följande meddelande:
Speed reduced by disk malfunction: 716

Siffran ökar hela tiden.

Hårddisken har nog krashat helt och hållet.

Datan kanske kan räddas om disken lämnas in till ett specialicert företag men detta är inte på långa vägar värt vad det skulle kosta.

Jag kom precis på att jag kan göra frystestet. In med disken i två täta påsar och sedan in i frysen ett par timmar. Då kan hårddiskar komma till liv ett kort tag för att hinna kopiera datan.

Tillägg: Disken är helt död.

Senast redigerat 2011-08-07 20:51

Jag märkte idag att min externa Time Machine-disk inte ville mountas. Jag försökte mounta den i Disk Utility men det gnällde. Försökte sedan med Verify Disk och Repair Disk men det gnällde då med. Kör nu TechTool Pro och det hittas korrupta sektorer efter korrupta sektorer.

Då jag har ett par halvintressanta filer på den disken, som jag inte kommer gråta floder över om dom försvinner (Temporär lagringsplats), men hade varit bra att få tag på så undrar jag om det finns någon lösning där man kan tvinga att mounta partitionen? Att skita i alla varningsmeddelanden utan bara köra broute force och välja HFS+-partition på hela tiden och sedan Ok, alltså lite mer GNU/Linux-alternativ.

Safari har bytt namn. Det heter nu WebProcess i Little Snitch. Där var anledningen till att Safari inte fungerade.

Klickar jag på Download kommer jag till nerladdning av 5.1.

Jag testade att döpa om Safari-katalogen under Library för att rensa bort mina inställningar och sedan startade webbläsaren igen men samma resultat.

Jag har också testat att med Clean My Mac funnit inställningsfiler för Safari. Jag döpte om dom och startade Safari igen men samma resultat.

Vet någon vart man kan finna installationsfilen för senaste Safari innan 5.1 till Snow Leopard? Jag hittade 5.0.6 men den var till Leopard och vill inte installeras.

Senast redigerat 2011-07-22 12:24

Jag uppdaterade i dagarna Safari från 5.0.5 till 5.1 och sedan dessa kommer inte den webbläsaren åt någon sida.

Det svaret jag får på oberoende adress jag knappar in på så får jag svaret:
Safari can't connect to the server.
Safari can't open the page "http://www.99.se/" because Safari can't connect to the server "www.99.se".

Jag ser med Little Snitch att direkt när jag knappat in en adress och trycker på enter så skickas information till mDNSResponder och lokala IP-numret till min router.

Jag har testat att stänga av alla Extensions men det var ingen skillnad.

Att använda webbläsaren Firefox är inga som helst problem. Maskinen har startats om ett par gånger också.

Jag har ingen aning om vad jag kan göra för att försöka fixa detta underliga problem.

Jag fick ut skivan. Jag gjorde en sökning och hittade denna sidan. Macbook Pro: DVD Stuck In Slot Drive! - HEXUS.community discussion forums

Där stod det att man kunde klämma eller peta med något. Jag testade med bägge och lyckades med petandet. Datorn kunde inte få ut skivan så den stoppade. Jag petade lite och skivan fjädrade ut så fint. Jag testade igen med samma skiva och den fastnade igen. Jag testade med en annan och den kom ut utan problem.

Trevligt att veta att skivan är lätt att få ut även om en skulle fastna igen.