Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ben Rangel

Ben Rangel

Medlem
  • Registrerad 2002-09-20
  • Senast aktiv 2005-11-07
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen Ben Rangel har skrivit i forumet.

Hade som sagt problem med att min hårddisk på nya PB 667DVI gjorde ett blippande ljud typ med 30 sek mellanrum. Hittade med flyt ett program som åtgärdade felet:

detta finns på denna adress:

http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=12162&db=VT

Det kan ju vara många som sitter i min sits och här är ett gjutet tips.

Nu har problemet med hårddisken fixat sig hittade ett program med ren flyt på apples support forum
länk till denna sida:
http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=12162&db=VT

sedan installation enligt anvidningarna så har ljuden försvunnit, vill ni ha tystare disk kolla in detta.

Hej , har precis bytt "switchat" till mac efter år av gråaburkar på skrivbordet. 19" crt skärm o Pc burk är nu utbytt mot en liten powerbook. Den är verkligen ett design mästerverk. Nu undrar jag bara lite grejer, pedant som man är med nya prylar.

Har tänkt på att hårddisken ger ifrån sig ett typ blippande ljud lite titt som tätt, typ när man surfar m.m. inte det vanliga kurret utan typ "blipp". Är detta någonting som powerbookens hårddiskar brukar göra?
annars går den härligt tyst.
En annan grej, hur tålig är styrplattan? spelade lite quake 3 o tryckte i ren inlevelse rätt hårt på den ,nu i efter hand känns plattan lite mindre stabil på ena kanten, alltså den sitter inte fast "rocksteady" om man trycker på den sjunker den ner mer på ena kanten. Den kan ha varit så från början? spelar ju egentligen ingen roll, men man är ju sjukt pedantisk med nya grejjer. Fördelen med en ful pc är ju att man inte bryr sig så mycket om den.

Måste bara säga att grym är den, den är ju typ mindre än bara tangent bordet till min gamla dator och har ändå en skön 15 tums skärm med kanon bild. väldigt inspirerande att jobba med.

Det är så att jag skall intervjua en person på måndag. Då vi inte tillgång till en kompakt bandspelare så tänkte vi spela in intervjun på min powerbook.

Vilket program rekomenderar ni för detta ändamål?
Finns det något program med jaguar som kan göra detta eller något bra shareware/freeware app.

Nu rullar det felfritt,

Ett nytt litet problem har dykt upp, texten skriver ut bokstaven å som en konstig symbol? nått bekant problem?
ä och ö funkar

kanon, jag ändrade namnet på subfilen, tog bort mellanrummen, nu när sökvägen är mellanrumsfri så funkar det äntligen, tack så mycket Danne

Har letat runt efter en divx spelare som klarar av subtitles till mac. Hittade Mplayer som jag installerat med alla fonter och guin som fanns på denna adress:

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=62947&release_id=113962.

Vad jag förstår är detta ett bra program, men jag lyckas inte få det att fungera med subtitles. Har fått igång en film med engelsk text, Har prövat lite olika subtitles filer och filmer men ingen text dyker upp. Som ni förstår vill jag ju ha fungerande svensk text.

Jag är en nybliven "switcher" o fattar inte allt i osx, vart tar programfiler och sådant vägen. När jag installerar font filerna står det att dom skall installeras till nån katalog, men den finns inte. Hjälp jag vill verkligen få detta att funka! Hur avinstaller jag program m.m.?