Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ejoakim

ejoakim

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-07-06
  • Senast aktiv 2010-06-18
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen ejoakim har skrivit i forumet.

Aha, missförstod din fråga. Den andra disken är också HFS+.

Jag kör skriptet från Fred! och det verkar funka, jättetack! Det tar lite tid eftersom varje "korrupt" fil den stöter på stoppar allt (hela datorn) i någon minut men den fortsätter sedan och det är det viktigaste.

Intressant förslag, ska prova det snarast, tack.

Jag ska kolla upp unix CP kommandot, låter som en bra tanke.

Det bör inte vara några problem med filsystemet tycker jag, helt ominstallerat för 1 år sedan med Leopard. "Filsystem: Journaled HFS+"

Aha, intressanta tanke. Jag provade Carbon copy cloner men även detta program stötte på patrull vid en korrupt fil (och det är säkert några % som är korrupta totalt).

Det bästa vore om man kunde göra kopiering av allt som går och att den lämnar kvar sådant som är korrupt och struntar i detta. Det rör sig om ca 150 gb, det spelar ingen roll om jag själva "bevakar" kopieringen eftersom det inte går att göra några manuella ingrepp som förbättrar situationen. Finder kan inte "återuppta" kopieringen utan börjar från början och kör fast på samma plats igen.

Min dator visar snurrande badboll i tid och otid och loggen "Kernel: I/O Error".

Jag har fått rådet att snabbt göra backup på allt jag har men problemet är
att det Finder avbryter ett långt kopieringsjobb om det är någon fil som är korrupt
och det går inte att köra "resume".

Finns det någon smart person som har tips på hur jag gör ett "batch jobb"
på att kopiera alla filer i vissa mappar SAMT att kopieringen INTE avbryts
pga enstaka korrupta filer?? Jag vill istället ha en slutrapport när det är klart där det framgår om någon/några filer inte gick att kopiera.

Är det enkelt och finns det t o m nått särskilt program för detta?

Supertacksam för svar!

Hittar följande om mitt Airport Extreme kort
"Fast programvaruversion för trådlöst kort: 1.4.10.3"

Är detta något som går att uppgradera eller nedgradera? Kan det påverka funktionen?

Följande från systeminformation om min dator
Modellnamn: MacBook
Modellidentifierare: MacBook1,1
Processornamn: Intel Core Duo
Processorhastighet: 2 GHz

Ja routern fungerar bra i sig. Faktum är att samma fel uppstår på alla trådlösa nät. Tex hotspots och nu senast på SJ när jag hade tänkte arbeta.

Ja, har lagt in allt som går.

Något frustrerande, får köra med sladd fn.

Hej,

Kör macbook (2006) där WLAN fungerat perfekt i Tiger men sedan jag installerade Leopard går WLAN:et inte att använda överhuvud. Problemet är att jag efter ca 5-15 minuter förlorar signalen och uppkopplingen till nätverket. Ibland kvarstår uppkopplingen
men inte anslutningen mot internet, det slutar dock ofta även i dessa fall med att datorn kopplar ner. När jag sedan manuellt försöker koppla på nätverket så accepteras inte lösenordet.

Det framstår som ett oerhört allvarligt problem varför jag ringde Apple support men tyvärr fick jag ingen hjälp där. Vet någon om det finns någon lösning på detta? Går det att använda Tiger-drivrutiner till WLAN:et på något sätt?

Jag laddade ner en uppdatering till Itunes idag och när datorn är omstartad är dashboard helt "återställd". Dvs alla mina anteckningslappar är borta m.m, saknar m a o massa viktiga telefonnummer och andra anteckningar till följd av detta!!!

Vet någon hur man kan hitta det jag hade innan installationen? Litet utav en katastrof.

Tack, jag hittade guiden men ärligt talat begrep jag inte hur de menar att man ska göra i Tiger?

Försöker använda IPP authentication basic level med en nätverksskrivare men kan inte lista ut hur man sänder användarnamn och lösenord till skrivaren i OS X 10.4

Finns det stöd för denna funktion?

Om hårddisken lagt av p g a ålder är detta knappast grund att häva avtalet från köparens sida. Likaså om minnet gått sönder av detta skäl. Man kan inte ställa samma krav på en flera år gammal vara som en nytillverkad.

Om en vara säljs i "befintligt skick" får man se detta som ett varnande besked från säljarens sida om att varan kan vara behäftad med okända fel. I detta fall är kraven på köparen att undersöka varan större än om varan inte sålts i sådan befintligt skick. Man kan alltså inte jämställa det med hur en butik säljer en ny vara till konsument. Försäljningspriset bör vara proportionerligt till denna extra risk.

Men en ny hårddisk eller nytt ramminne är ju ganska billigt? Behöver det verkligen bli en så stor sak av det hela?

Är det bara jag, visst ser de ut som PC laptops? Tex HP eller liknande.

Verkligen tråkig design, "teknik-nörd" design över alla förutom den vita.

Om du öppnar "om den här datorn" och sedan klickar en gång på texten "version 10.5.4" så kommer du få information om vilket bygge din Leopard har.

Varför jag frågar är pga att min macbooks airport aldrig funkade i Leopard av ett visst bygge. Tänkte det kunde vara något liknande.