Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders B

Anders B

Medlem
  • Registrerad 2002-09-26
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders B har skrivit i forumet.

1
Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Gambit:
MacRent då? Eller är de bara stationerade i STHLM?

G-bit

svar från macrent:

"Hej Anders vi hade filial i Göteborg för ca 8 år sedan. Nu sköts allt centralt från ett och samma ställe. Vi har ofta leveranser till Göteborg så uthyrning på distans är inte helt
ovanligt. För att hyra behöver det dock vara ett bolag som står som hyrestagare."

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: dsm:
Kan man trycka in en sådan i en iMac DV?

Det enklaste är väl att ringa närmsta återförsäljare och fråga.

japp, glömde nämna det... att det är en imac dv slot som jag sitter med, så jag har utgått från att det är en extern brännare jag måste ha, med usb-koppling... och de brukar ligga på några tusenlappar.

700:- är det definitivt en bra investering. hade ilat illa fort till onoff isf

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Gambit:
MacRent då? Eller är de bara stationerade i STHLM?

G-bit

kollade in deras hemsida (macrent.se), tyvärr fanns bara en stockholmsadress, men skickade ett mail och frågade.

Jag tänkte backuppa min HD och bränna det på CD, har ingen lust att köpa en just nu... finns det något ställe i Gbg som hyr ut dylik mac-utrustning?

jag tror att exakt samma grej hände min imac dv 400. det var för ett år sen ungefär. jag hade lämnat datorn på hela dan utan att använda den, sen när jag skulle jobba med den igen surrade den som du sa, hela tiden, och var allmänt segjobbad. den ´dog´ inte omedelbart, jag kunde starta upp några gånger fast under ´felsäkert läge´ (OK jag vet att det inte heter så men ni fattar vad jag menar), ibland gick det att få igång systemet helt igen, men efter ca en vecka slocknade den helt. det enda som kom upp på skärmen var ikonen för när den frågar efter OS:et.

det gick inte att rädda nånting från hårddisken, jag hade dock tur i oturen och fick en ny eftersom garantin fortfarande gällde. trist!!

jag funderar på att köpa en X-Box... och/eller en ren DVD. ni som har X-Box, är DVD:n som sitter i OK..? går den att göras regionfri (eller är den redan det?)

vet inte vad du har för utrustning, men man kan göra roliga animationer med ganska enkla medel.

jag hade en vanlig webbkamera (usb, logitech) och tog stillbilder med den i premiere (tror det var tidig version, typ 4.2). det finns ett menyval nånstans i premiere där man väljer "animation" och sen tar man så många bilder man vill ha, premiere lägger ihop det till en färdig film. just den funktionen sparar mycket extraarbete och pillande med alla bilder.

skulle tro att det går lika bra med en vanlig digitalkamera också, bara du får en streamad video-in-signal i premiere.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Zyxx:
Vilket program ska man ha för att dra in bilder för att gör att t.ex. en blomma som håller på att slås ut, slås ut på några sekunder.

jag vet att det tar tid att göra så inga dumma komentarer nu : )

tror också kurs kan bli en dyr historia (tänkte därför fixa nån form av spons), har suttit och redigerat lite förut på premire o avid och timmarna försvinner raskt...

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Erik.dv:
Final Cut skulle nog rulla på din maskin bara du har lite minne i den (256MB minimum).

Kurs bli dyrt ganska fort - rekommenderar nog en bok framför det

tack för fina tips! ska kanske inte ge upp hoppet om att sitta på min imac då. om 400 mhz och mer minne räcker, så skulle det kännas gött att investera i en större skärm också. 15 tum = klaustrofobivarning

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: MikaelF:
En självstudiekurs finns här för $80 levereras på 2 CD en med matrial och en med "film" som visar vad/hur du skall göra. Det är samma killar som kör heldags utbildningarna i FCP på MacWorld i NY och San Francisco...

http://www.digitalmediacreators.net/

"Final Cut Pro PowerStart is a revolutionary 2-CD set containing two complete hands-on training courses from DVcreators.net, the world´s top Final Cut Pro experts."

Har själv ett ex.

Mikael

Jag skulle vilja lära mig FCP från scratch och "ordentligt" och undrar om det är nån här som vet ifall det finns kurser eller nån slags utbildning på marknaden...? sitter med en imac dv 400 och tror inte det är nån idé att trycka in FCP i den :/ annars hade jag gärna lärt mig helt själv, men har inte riktigt hårdvaran för de tunga redigeringsprogrammen.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Mange:
Finns det ett bra, billigt, kompatibelt, välfungerande alternativ till MS Office?

Juliga hälsningar från Magnus

mariner write verkar vara ett bra alternativ.

1