Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DartBird

DartBird

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-07-26
  • Senast aktiv 2010-12-18
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen DartBird har skrivit i forumet.

1

Jag använder redan Logic som livesynt, en upplägg som inte alltid känns helt lättjobbat så jag är mycket nyfiken på Mainstage. Är det någon som har provat det och kan delge lite intryck?

B.

Hej!

Jag laddade ner den nya versionen av X11 som Programuppdateringen rekommenderade men då slutade Open Office att fungera. Det enda som hjälpte var att kasta nya X11 i papperskorgen och lägga in den gamla från OS X-skivan. Jag har letat på nätet efter fler med samma problem men inte hittat något så det kanske bara var jag som drabbades.

Men det är väl mer logiskt. Man kan ju inte chatta med sig själv om man inte har en personlighetsklyvning förstås... Eller menar du att 2 datorer är inloggade på samma iChat-konto men försöker chatta med varsina andra kontakter?

För mig fungerar det i alla fall inte trots att jag inte gör några såna här konstigheter. Irriterande... iChats videogrej var en av anledningara till att jag switchade.

Det här problemet har jag också. Vaddå routern? Jag har ingen hårdvarurouterrouter i alla fall. Jag har provat att öppna portarna i datorn men det hjälper inte. Problemet uppstår vare sig är hemma eller om jag kör på t ex hotellnät. Min kompis som jag har testat mot kan köra videochat mot alla utom mig. Han har också MacBook men köpte sin i Sverige och jag köpte min i USA. Kan det ha med det att göra?

Ok, jag ska testa det.

Någonstans såg jag att man kan ha .mac-konto utan att betala för hela .mac
Det kanske skulle fungera?

Men jag använder inte någon router eller brandvägg. I alla fall inte medvetet. Samma fel uppstår när jag försöker på hotell o dylikt och min kompis sitter bredvid och kör felfritt på sin macbook. Efter uppdateringen av OS X står det inte längre att jag inte svarar utan det kommer upp ett meddelande om att skicka felrapport till apple.

Hej!

Jag har en ny MacBook som jag köpte i USA i somras. Det mesta fungerar utmärkt men jag har grymma problem med ljud- och videochatt i iChat. Jag har AIM-konto och försöker chatta med en kompis som också har det men det går inte. Det sjuka är att när jag startar en chatt och han accepterar den så står det att jag inte svarade! Textchatt fungerar bra.

Jag har kollat på nätet för att se om fler har problem men har bara hittat referenser till att brandväggen skulle vara problemet. Min brandvägg är inte igång. Jag öppnade trots det de portar som apple sa att man skulle göra men det fungerar ändå inte.

Min kompis har kunnat köra videochatt med sin MacBook sen han skaffade den i våras.

Någon idé?

1