Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gsjoberg

gsjoberg

Medlem
  • Plats Lidingö
  • Registrerad 2006-08-06
  • Senast aktiv 2010-10-04
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen gsjoberg har skrivit i forumet.

Det ska jag göra, men det fungerar med ipod på samma kabel, är det någon skillnad?

Jag får brus både med och utan nätanslutning.

Jag ska testa med en optisk sladd (macbook har optisk via miniplug så vitt jag kan förstå).

Hej,

Jag har en nyinköpt förstärkare av märket Jamo. Den spelar: dvd, radio, musik från ipod, musik från "pc laptop" och ljud från tv klanderfritt. Kopplar jag däremot in min MacBook får jag ett fruktansvärt brus. Det går att spela musik osv, men bruset är där i bakgrunden. Om jag pausa eller trycker på mute så hörs bruset starkt. MacBooken fungerar utmärkt med andra förstärkare och mina ipod-hörlurar.

Är det någon inställning i OS X kanske?

Jag gillade "roadjack". Jag vet inte vilka associationer ni gör, men jag ser: "Hit the road jack" (naurligtvis) och "ett "jack" vilket man kan plugga in sig till för att ladda över information" ..

Jag installerade KeyTweak och mappade "Cmd" till "Alt Gr" .. vilket innebär att du kan använda Cmd-7 och Cmd-9 för att få fram respektive parantes.

Åh suck .. jag får väl jaga på i butiken.

Tack för all information, Sidde.

Bootade upp i singleuser och körde memtest utan några problem. Har slutat att använda den externa hårddisken, men får fortfarande gråskärmar. Hela tiden nu

Ursprungligen av Sidde:

Kommer dessa fel bara när du använder USB-disken?

Jag har stött på den grå skärmen en gång tidigare, men det var någon vecka sedan. Problemet har uppstått fyra gånger idag .. samtliga då jag arbetar med disken som jag fick idag. Som tur är har jag en lacie-disk som ligger och skräpar .. får hoppas att det funkar bättre med den!

Tack för input!

Ok. Då jag inte såg något i loggarna ville jag ha det bekräftat att det är troligt att problemet kan uppstå pga problem med USB2.

Disken jag använder är en 120gb seagate 2.5" monterad via en ATA-USB2. Fungerar klockrent under GNU/Linux och Windows. Köpte disken i förrgår.. nästan så att man ska gå och fälla en tår.

Hej,

Sitter och trixar med en extern usb 2.0 hdd .. jag lägger över blandade mängder data och får ideligen "Grayscreens": Skärmen gråas ut och en ruta påvisar att ett behov att starta om datorn har upstått och att jag kan göra detta genom att hålla power-knappen nedtryckt. Är problemen med usb 2.0 såpass grava?

Jag har letat lite allmänt i loggarna men hittar inget särskilt.

Aug 27 22:03:59 gurraman diskarbitrationd[40]: disk1s3 hfs BDB81393-A358-3C34-9BDD-1BFA7789A187 External /Volumes/External
Aug 27 22:03:59 gurraman diskarbitrationd[40]: disk1s5 hfs 94171046-E9D0-3CFB-9C8D-01A6A1A3AE1D Backup /Volumes/Backup

Där monteras diskens två partitioner, något annat hittar jag inte.

Puss.

[0-9a-zA-Z] skulle kunna utökas med åäöÅÄÖ_- för att få med lite fler varianter .. och output kan du skicka till /dev/null om du inte gillar skrik!

cd /Volumes/<Hdd namn>/
for i in app mp3; do mkdir $i; mv *.$i $i; done

... i terminalen flyttar alla applikationer till katalogen "app" och alla mp3-filer till katalogen "mp3" .. till exempel .. men det beror ju helt och hållet på hur många olika fil-ändelser du hanterar .. en annan tanke är att köra ..

cd /Volumes/<Hdd namn>/
for i in `ls | sed -e 's/[0-9a-zA-Z]*\.//' | sort -u | uniq`; do mkdir $i ; mv *.$i $i; done

.. som skapar en mapp för varje filändelse i roten på din hdd.. koden absolut inte optimal, men det är et rudimentärt sätt att lösa problemet .. dessutom är den inte testad.. men bör fungera

Vad är det för fel på att skapa en katalog-hierarki?

I roten på min externa disk har jag helt enkelt katalogerna: Code, Music, Movies, Projects, Backup och Misc..

Ahoy! Nu har jag sökt efter en mindre väska till leda. Känner någon till en liten väska som man antingen skulle kunna hänga på min väska eller, kanske hellre, fästa på axelremmen? Vil få plats med AC, extra sladd till AC samt en trådlös mighty mouse