Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gsjoberg

gsjoberg

Medlem
  • Plats Lidingö
  • Registrerad 2006-08-06
  • Senast aktiv 2010-10-04
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen gsjoberg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av gsjoberg:

Jag har beställt en Edge I Light Blue, men om jag hade sett STM small alley skulle jag nog ha övervägt att beställa en sådan istället.

Jag fick min väska igår .. även om kvalité och utförande är grymt så får det verkligen inte plats med något annat än själva macbooken och lite papper ..

Får leta efter någon lite mindre väska att hänga på för att bära med mig mus och AC

Ursprungligen av filuren:

Jag hade då inte lagt datorn på finbordet. :eek:

Jag har inget val! Vilket bord är det annars acceptabelt att man lägger datorn på, i den händelse att det skulle kunna hända något? Visst skulle jag kunne skaffa någon slags underlag .. en bok eller något .. men det kan man inte alltid ha tillgängligt.

Jag skulle vilja veta vilken temperatur jag får externt.. men har ingen infra termometer. Någon som mätt? Jag sitter för närvarande och arbetar på matsalsbordet och är orolig över att min MB ska lämna märken efter sig.. då skulle min pappa, på fullaste allvar, halsmörda mig.. Någon som har några skräckhistorier?

Apropå ingenting så berättade en kompis att dålig "thermal paste" är en anledning till att MB blir så varma. Någon som vet om man man kan lämna in burken för att byta "thermal paste" på garanti? Jag antar att garantin stendör om jag gör det själv

Haha, perfekt. Jag hade ingen aning om att detta program kom buntat med os x.

Verktyget verkar vara precis det jag söker. Nu ska jag gå och lägga mig under soffan och skämmas lite. Tack, Hagelin.

Hej!

Jag har gått igenom en större mängd grafritande verktyg för OS X (Intel) utan att finna något jag är riktigt nöjd med. Programmet jag söker ska vara enkelt att använda och gärna likna grafritningen i en vanlig TI-8X:a. Stöd för multipla grafer är ett starkt krav och jag ser helst att programvaran är gratis då jag kommer att använda den i mina studier.

Vad använder du för grafritande mjukvara under OS X?

Jag har beställt en Edge I Light Blue, men om jag hade sett STM small alley skulle jag nog ha övervägt att beställa en sådan istället.

Hej,

Jag hade ingen tidigare erfarenhet av Apple (förutom en liten ipod nano jag köpte för ett halvår sedan). Jag var dock på jakt efter en ny laptop och råkade fastna för MacBooks fina konfiguration: den är precis lagom stor för att man ska kunna sitta och skriva i flera timmar, men samtidigt inte för stor för att inte vara portabel. Batteritiden är helt ok, men prestandan har inte blivit lidande för det. Otroligt snygg och ett mycket orginellt men skönt tangentbord. Att de dessutom pressat in kamera, mic och en glossy skärm -- vilket jag gillar -- är heller inte fel.

Däremot blev jag mycket tveksam när jag började leta efter både recensioner och feedback på forum etc. Det fanns otroligt mycket klagomål på just MacBooks att finna. Jag blev mycket skeptisk och började titta på alternativ.

Från ingenstans kom jag dock på .. att min gamla dator av ett fint märke som jag varit oerhört nöjd med -- och prisat till leda -- faktiskt hade haft exakt samma problem som MacBooken; Färg hade skavts av vid handlovsstödet och datorn blev otroligt varm när jag kompilerade större program eller tittade på film. Men inte hade det stört mig? Jag hade inte ens reflekterat över det .. hag lade helt enkelt en kudde på benen när jag låg och tittade på film och tänkte inte mer på det. Förvisso så är det värre om en MacBook blir missfärgad än min gamla dator då MacBooken är så mycket snyggare ..

För att komma till poängen så gick jag sonika ner till en butik och inhandlade en vit 1.83ghz "MB" trots mina tidigare kval .. och nu, efter fem dagars mycket hårt pilrande, måste jag säga att jag är otroligt nöjd. Detta är den tystaste laptop jag någonsin arbetat vid .. operativsystemet är otroligt och burken går som en klocka. Nu har jag ju naturligtvis endast haft den några dagar, men detta är iaf mitt resonemang kring de problem man läser om och mitt första intryck! Vilken dator du än väljer att köpa så KAN det uppstå problem .. ha det i åtanke och gör sedan ditt val .. men av någon lustig anledning får jag en känsla i magen av att du skulle bli nöjd om du köpte en MB.