Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
theN

theN

Medlem
  • Plats Mjölby
  • Registrerad 2006-08-07
  • Senast aktiv 2021-10-27
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen theN har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2014-11-06 08:25

GfxCardStatus har väl inte uppdaterats på ett tag, så den kanske inte är så "tvingande" som man skulle önska i det här fallet.

En möjlighet är väl att ta bort drivrutinen för det diskreta grafikkortet så att det helt enkelt inte finns tillgängligt för systemet.

Jag hittade den här guiden: Macbook Pro Discreate Graphics Card Issue Fix Updated

Citat:

1. Reboot Mac and enter to the Console mode (Command + S before gray screen appear)

2. mount -uw /

3. create folder example /_temp
4. move ale AMD folders (files) to folder you created
sudo mv /System/Library/Extensions/AMD*.* /_temp

!!!! 5. Execute command:
sudo kextcache -v 1 -m /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/Extensions.mkext /System/Library/Extensions/

This will rebuild kexts cache which won’t contain AMD drivers kexts

6. restart your Mac using – sudo reboot

7. Start your Mac normally – Mac should use only Integrated Graphics Card now and it should boot always using integrated gpu.

REALY IMPORTANT !!! Turn off any updates which are connected to Mac OS X !!! Any system update can break this state again. This fix worked for me. My mac was freezed completly. Now Im writing from it this post!

Några förbehåll

  • Jag har inte testat instruktionerna själv, så jag vet inte att de fungerar. Testa på egen risk alltså.

  • Eftersom du behöver vara i Unix skal och peta på drivrutinerna så rekommenderar jag en backup av datorn innan du börjar. Det kan mycket väl bli så att du behöver installera om.

  • Guiden är skriven för en dator med AMD grafikkort, men i din dator sitter det ett grafikkort från NVIDIA. Du behöver alltså hitta vilken drivrutin som ska tas bort.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2014-10-16 18:57

Nu var det ju ett tag sedan jag sysslade med det här, men som jag kommer ihåg det behöver du bara IGMP snooping i ditt lokala nät om du vill begränsa multicast-trafiken. Om du kopplar en switch utan IGMP snooping kommer den att behandla multicast som broadcast, dvs all multicast kommer att gå ut på alla portar.

Problemet, antar jag, blir om du vill ha en airport extreme kopplad direkt i Ethernet-jacket i väggen (om det var så det sår ut hos dig). Om du kör i bryggat läge borde det inte bli några problem, men om du vill köra routat och NAT så blir det inte fullt så enkelt. Då behövs någon form av multicast proxy och det vet jag inte om airporten har stöd för.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2014-09-25 16:59

Beställde en 6+ hos Telia för leverans hem. För tillfället står det Prel. leveransdatum 26/9 men status är "väntar på lagerleverans", så det känns väl inte så troligt att den dyker upp i morgon.

Någon som vet hur det funkade hos Telia vid 5S släppet? Fick ni era på det datum som stod på prel. leveransdatum?

Min iPhone5 lyckades jag spräcka skärmen på. Tappade den när den skulle upp ur fickan och skickade iväg den i en snygg båge som slutade, skärm först, i en vinkelhake som låg ett par meter bort. Nu svär man ju lite inombords över att man är klumpig varje gång man tittar på telefonen, så det blir ju skönt att få lämna det bakom sig.

I och för sig blev det inte så mycket övertalning av samvetet om att man behövde köpa ny telefon.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2013-05-05 09:54

Jag hamnar ibland in situationer när jag skulle vilja på ett enkelt sätt stänga av Wifi.

Det kan vara när jag befinner mig i en area där det finns en accesspunkt som kräver att du loggar på en portal. Normalt sätt vill jag då inte använda Wifi eftersom det är en del pillande med användarnamn och lösenord. Om jag tänker göra något som kräver mycket data eller hög hastighet vill jag så klart använda accesspunkten, men bara då.

Det är också ganska vanligt att jag befinner mig där det är dålig Wifi-täckning. Signalen är bra nog för att bli uppkopplad, men datatrafik går otroligt långsamt.

Jag skulle gärna se att vi fick en knapp med Wifi på/av, men jag är tveksam till att det kommer att hända. Apple brukar ju inte vilja skylta med underliggande lager (eller iaf inte att man ska peta på dem). Man vill helt enkelt inte att man ska behöva bry sig om man använder Wifi eller mobildata. Även om den strategien inte alltid funkar så funkar den oftast.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2013-02-24 00:25

Ser ut som samma fel jag har haft på min MBPr. Jag har tyvärr ingen lösning problemet, men kan lägga till att det är inte unikt för WoW. All grafikprestanda verkar påverkas. Kör man ett testprogram som t ex Cinebench så ser man problemet även där. Även OS X vanliga GUI påverkas, även om det finns så mycket överkapacitet där att det knappast märks. Kör man 1920x1200, dvs 3840x2400 nerskalat till 2880x1800, märker man att det går lite segare att flytta fönster och liknande.

Det är inte heller begränsat till OS X. Om jag startar om i Windows (med bootcamp) finns problemet även där.

Jag har inte hittat något specifikt som "triggar" problemet. Men nu när jag tänker efter lite har jag inte behövt köra en SMC reset sedan jag slutade köra på högre upplösning än "bäst för skärm" (kan ju så klart vara en total tillfällighet).

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-11-09 17:19

Jag har inga problem att köra harmony-programvaran i 64-bitars läge. Har Logitech kanske olika versioner för olika fjärrkontroller?

Mina fjärrkontroller är Harmony One och Harmony 1100.

Programvaran jag laddar ner från Logitech är:
Logitech Harmony Remote Software (7.8.1.0)

Om du har samma version men ändå inte kan starta i 64-bitars läge har du kanske något annat problem.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-10-03 22:06

Stötte på ett märkligt problem idag. Jag tänkte jag skulle spela lite Diablo 3. Redan vid inloggningen kändes det att något inte var som det skulle, lite lagg när jag skulle skriva in lösenordet. Inne i spelet fick jag ungefär 15 fps (1920x1080) mot de 60 fps jag brukar ha.

Testar att starta om och in i Windows för att testa Diablo där. Samma problem. Kanske är det något problem med Diablo. Startar om igen, zappa p-ramet på väg in i OS X bara för att vara på säkra sidan. Startar Cinebench för att få lite mer jämförbara resultat. Jaha, samma problem där, 15 fps mot tidigare 36 fps.

Vid det här laget börjar jag bli mer och mer övertygat av att något i hårdvaran har gått sönder. Efter lite fundering kommer jag på att jag på en tidigare MBP har varit tvungen att rensa SMC när laddningen till batteriet hade börjat bete sig konstigt.

På MBP-r är det följande handgrepp: Stäng av datorn. Håll nere shift-ctrl-alt (vänster sida) samt på/av och släpp upp alla fyra tangenter samtidigt. Tryck på på/av för att starta datorn.

Efter en SMC reset är jag tillbaka på full hastighet. 36 fps i Cinebench och inga problem i Diablo.

Om jag inte hade använt datorn till att spela på hade jag nog kunnat kört länge på knappt halva grafikprestandan utan att märka det. När jag tänker tillbaka på dagen kommer jag ihåg att jag tyckte att datorn kändes lite segare än vanligt. När jag arbetar blir det i vanligtvis väldigt många fönster och jag tyckte fönsterhanteringen laggade lite men hade det inte varit för testprogram och spel hade jag nog avfärdat det som inbillning.

Så ni som har en MBP-r; kanske är det dags att köra ett varv med Cinebench för att kolla att ni inte har tappat halva GPUn.

Senast redigerat 2012-10-03 22:32
  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-08-25 12:35

Bara för att förtydliga: EXT4 har bara checksumma för journalen, inte för data som ligger på disk. Det löser alltså inte problemet med att data som ligger på disken blir korrupt. Vad jag vet är det bara ZFS och btrfs som har checksumma för all data på disk.

Jag har svårt att tänka mig att HFS+ svagheter (som det delar med nästan alla andra filsystem) är orsaken till dina problem.

Det hade varit intressant att se lite SMART data från disken, men OS X är ju inte direkt frikostig med information av den här typen. Jag har aldrig haft diskproblem på en mac, så jag vet inte hur den beter sig.

Om disken t ex når gränsvärdet för antalet "Reallocated Sector Count", kommer OS X att rapportera detta på något sätt? Någon som vet?

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-08-07 22:45

Testa att hålla ner alt och klicka på wifi ikonen uppe till höger. Jag får upp "Öppna Wi-Fi diagnos..." där iaf.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-07-29 14:07

Du skulle kunna testa med att ställa routern i 802.11g läge (istället för 802.11n). G har ju funnits längre och om det är ett interop problem mellan macen och routern är det större chans att det funkar.

Gör man en snabb sökning på wnr2000 och mac verkar inte du vara ensam om att ha det här problemet.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-07-28 15:28

De av er som är gamla nog kommer kanske ihåg att någon gång under 90-talet släppte Nokia en telefon som man bara behövde ladda en gång i veckan. Innan dess var man tvungen att ladda mer eller mindre varje dag. Detta gjordes genom att stänga av radion när den inte behövdes på ett gäng milli-sekunder. Resultatet blev en fantastisk ökning av batteritid.

För några år sedan implementerade Apple ett liknande schema för sina datorer (det kan vara Intel som stod bakom och Apple bara använde funktionen, jag kommer inte riktigt ihåg). Problemet var att, även att denna aggressiva form av strömbesparing fanns med i specen, hade de flesta tillverkare inte testat att det fungerade. Resultatet var att min accesspunkt klarade att hålla sig igång ett par timmar eller en dag som mest innan något i den hängde sig. För mig såg det oftast ut som att man hade matat in fel lösenord för WiFi. Efter omstart av routern fungerade det ett tag igen.

På senaste tiden har jag upptäckt när jag är kopplad till routern vi har på jobbet förhandlas hastigheten ner när jag inte gör så mycket på nätet. Jag kan t ex vara uppkopplad med 20 Mbps, när jag börjar tanka något från nätet går den förhandlade hastigheten upp till 120 Mbps. Jag har ingen aning hur länge det har funkat på det här sättet, men jag kan tänka mig att inte alla datorer funkade helt felfritt med alla routrar när detta infördes.

Apple ligger ofta i framkant och utnyttjar standarder till max. Det är inte alltid andra tillverkare implementerar hela standarden, särskilt inte sådant som inte är tvingande, och/eller inte testar funktioner som de inte tror kommer att användas. Efter ett tag kommer Apple på något smart användningsområde för den där obskyra funktionen som ingen annan har testat och konstiga saker händer i näten.

Jag rekommenderar att du köper en Apple router (ja, jag hör hur pompöst det låter). Jag har haft många olika WiFi-accesspunkter genom åren och den Airport Extreme jag använder nu (min första Apple router) är den första router jag har haft som inte hittar på massa konstigt. Under de två åren jag har haft den har jag startat om den en gång (firmware-uppgradering) och inte en enda gång har någon enhet (PC, Mac, mobiler o dyl) haft problem att koppla upp sig.

Vad jag försöker säga, på det här otroligt långrandiga sättet, är att det kanske inte är fel på din router. Det kan vara så att Apple har ändrat något beteende och din router kanske inte gillar det.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2012-07-26 20:05

Om du håller ner alt och klickar på WiFi-symbolen uppe i högra hörnet får du lite mer information om hur datorn upplever radiomiljön. Vad får du för värden där?

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2011-08-03 18:59

Som ni säkert redan vet har Intels i serie något som kallas TurboBoost. Detta innebär att när inte alla kärnor används kan resterande kärnor överklockas om det skulle behövas.

Jag läste precis en recension om MBA på ArsTechnica där man pekar på att MBA är ständigt överklockad. Jag vet inte om det är Intel, Apple eller kanske killarna på ArsTechnica som har gjort en tankevurpa, men så här påstår man att det ligger till:

Om man tittar i /var/log/kernel.log så kan man hitta följande sträng (för min i5 1.7GHz):

Jul 28 18:41:48 localhost kernel[0]: AppleIntelCPUPowerManagement: Turbo Ratios 007A

Detta ska tydligen innebära att om tre eller fyra kärnor används ska man inte klocka upp något ytterligare. Men, om två kärnor används ska CPUn klockas upp med 700MHz och om en CPU används ska man lägga på 1000MHz. Nu har ju i5 bara två kärnor så det innebär alltså att den aldrig kommer att gå långsammare än 2,4GHz.

Detta kanske förklarar en del om varför MBA klockar in så bra jämfört MBP.

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2010-08-10 14:38

Är det någon som vet om det är möjligt att lägga till ytterligare Exchange 2007 maillådor i Mail 4.3. Mitt vanliga mail konto går utmärkt att ansluta till (med iCal/Contact sync), men vi har en gemensam support låda som jag skulle behöva ansluta till.

Har testat att lägga till ytterligare ett Exchange-konto, men då klagar Mail på att det redan finns en låda med den användaren.

För att förtydliga: Jag vill alltså inte lägga till ett nytt konto, utan jag vill öppna ytterligare en maillåda (som min användare har rättigheter till) i mitt befintliga konto.

Motsvarande funktion i Outlook heter "Open these additional mailboxes" (om det hjälper någon att förstå vad jag menar ).

  • Medlem
  • Mjölby
  • 2009-09-09 22:03

Nope, fortfarande ingen möjlighet att kontrollera volymen på mitt HBH-IS800 (om det nu är någon annan som har samma problem).