Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
KristerG

KristerG

Medlem
  • Plats Eskilstuna
  • Registrerad 2002-10-01
  • Senast aktiv 2012-05-13
  • Antal inlägg 229

Foruminlägg

De senaste inläggen KristerG har skrivit i forumet.

Ursprungligen av GustavKjellin:

Får ni ner en 4.0-version eller 4.0.1-version?

Har GM-releasen i telefonen och mitt iTunes säger att jag har senaste versionen nu.

Någon som sett något om iBooks?

Det ska vara samma build som är släppt nu som man fick med GM-releasen (8A293).

Jag kan inte svara på dina frågor, men här hittar du manualen till EG101-R1:
http://www.netmedia.fi/pdf/Inteno_Manual_EG101_Eng_PA1.pdf
Jag hittade den genom en sökning på Google. Jag har den inte själv och har inte heller BBB, så mer hjälp kan jag inte ge dig!

Egentligen så tycker jag inte Apples 24" skärm är särskilt dyr. Visst, jämför man med en billig skärm med TN-panel så skiljer det en del i pris. Men Apples skärm har LED-bakgrundsbelysning och någon typ av IPS-panel, och sådana saker kostar! Sen finns det ju andra tillverkare som har like bra eller bättre skärmar (Eizo till exempel) men de är definitivt inte billigare!

Ursprungligen av Ford Prefect:

Den nya macbook pro 13" har en mycket trevligare skärm än den gamla

Ja, den nya skärmen är riktigt bra! Betraktningsvinkel och färgåtergivning verkade mycket bättre än på Macbook 13". Hann bara testa den lite, men ett kraftig köpsug han infinna sig!

Hur är skärmen på den nya Macbook pro 13" jämfört med den tidigare modellen? Det är den detalj som jag är mest nyfiken på nu...

Ursprungligen av Epoxus:

Kanske en dum fråga, men vad är en tråd/thread?

Nej då, det är ingen dum fråga alls.

Du kan skriva ditt program så att flera delar av programmet kan arbeta samtidigt, till exempel så kan en tråd ta hand om grafiken och mus och tangentbords-inmatningen. En annan tråd kan ta hand om någon beräkning som tar lång tid. I framtiden lär vi får se processorer med ännu flera kärnor, och då blir det ännu viktigare att kunna använda flera trådar för att kunna utnyttja datorkraften maximalt.

Kortfattat så är en tråd (thread) en del av ditt program som kan köras parallellt med andra trådar. Alla program har minst en tråd och den kan sedan starta andra trådar för diverse ändamål. Andra kan säkert förklara det här bättre än vad jag kan

Du kan läsa om NSThread i dokumentationen i XCode, men jag vet inte om det är till så mycket hjälp...

Som svar på din fråga 3...
nonatomic används om du är helt säker på att bara en enda tråd samtidigt kommer att använda ditt object. Det blir aningen effektivare. Men har du ett program som använder flera trådar (threads?) så ska du inte använda nonatomic, det kan leda till konflikter.
Om du inte använder nonatomic så undviker du alla sådana problem.

Hoppas att du förstår vad jag menar, jag är trött så förklaringen kanske inte blev helt begriplig!

Ursprungligen av Ylan:

Är på väg till jobbet, men ville bara snabbt säga att din NSString aldrig skapas, den bara deklareras. * betyder pekare. Variabeln NSString *name är alltså en variabel som hållen en minnesadress till en NSString. Den kan alltså inte hålla @andreas, du måste skap objektet och använda en setter, eller som nedan en convenience method.

name = [[NSString alloc] initWithString:@andreas];

Vänligen, Ylan

Om man använder @property(nonatomic, copy) NSString *name; så skapas det väl en kopia av @andreas som man direkt kan använda så här: name = @andreas

Eller har jag fattat fel?

Själv har jag läst drygt halva Cocoa programming for Mac OS X av Aaron Hillegass.
Det är tredje utgåvan, som är skriven för Objective-C 2.0 och XCode 3.0.
Den kan jag verkligen rekommendera.

Samtidigt så har jag läst Apples dokumentation och även hoppat till Learning Cocoa with Objective-C skriven av James Duncan. Den är inte lika aktuell (utgiven 2002) men är definitivt läsvärd den också.

Ursprungligen av Dalle:

Kan försöka svara på den första och den sista frågan...
1. Det som skiljer i stora drag mellan modellerna är att den vita är i plast och har sämre skärm än den nya i aluminium. Den har också haft problem med att den kan spricka i chassit samt så har den haft lite problem med dåliga batterier. Dock har den vita macbooken en FW400 vilket aluminiumvarianten saknar.
Frågar ni mig så skulle jag hellre köpa en ny unibody-macbook, vilket jag också gjorde.
2. Angående en trådlös acesspunkt så kan du använda i stort sett vilken router som helst. Men det blir ju enklare om den är av Apple-modell. Antingen en AP Express eller en AP Extreme. Hastigheten är densamma. Fler funktioner på Extremen dock, välj själv.

Airport Extreme har ju numera möjlighet att köra 5GHz och 2.4GHz samtidigt, det har väl inte Airport Express (rätta mig om jag har fel )

Det är ju en fördel om man har datorer som inte har möjlighet att köra 802.11n...

Jag är inte säker på att jag riktigt förstår vad du menar. Men ett sätt att ersätta en färg med en annan är ju att använda Image -> Adjustments -> Replace Color.
Hoppas det är till någon hjälp

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Skillnaden i hastighet är stor... exakt hur stor den är i verkligheten får vi väl vänta ett halvår och se...

Frågan i den här tråden gäller ju om trådskaparen ska välja ett nVidia GT130 eller ett ATI 4850 till sin iMac. Menar du att Apple på något sätt skulle missgynna ATI i framtiden när det gäller drivrutiner eller stöd för OpenCL? På vilket annat sätt skulle annars nVidia-kortet bli mycket snabbare än ATI-kortet om ett halvår?

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Minns när valet stod mellan ATI 9800 Pro och NVidia 5900. ATI var snabbast i råprestanda. NVidia var tio gånger bättre, ett mycket modernare kort. ATIs kort uppfyllde nätt och jämnt kraven som gällde, NVidia var halvväg till nästa generation. Råprestanda är inte allt. Finns liknande skillnader idag? Jag tycker mig se det. ATI följer efter NVidia på nya trender, men NVidia är trendsättaren hela tiden.

Fast är valet mellan ett bra ATI-kort och ett halvdant NVidia så är det ju inte konstigt om det blir ATI.

Men att jämföra GAMLA kort säger ju inget om hur det är i dag... Eller om hur det kommer att vara i morgon!
Det enda man kan veta säkert är att veckan efter att man köpt sitt grafikkort så kommer det något som är 50% snabbare, till halva priset

Är det inte så att Tvix 6500 bara klarar diskar som är formaterade i FAT32 och NTFS? För att Mac OS X ska kunna skriva till NTFS-diskar så krävs det väl något särskilt program. Men jag har inte testat det själv...