Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
paperscratcher
  • Plats Strängnäs
  • Registrerad 2006-08-27
  • Senast aktiv 2014-11-03
  • Antal inlägg 238

Foruminlägg

De senaste inläggen paperscratcher har skrivit i forumet.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du kan testa en återställning utan att synka in säkerhetskopian innan du skickar den på service.

Tack för ditt tips, har också tänkt att det kan vara värt att prova det!

Hej!
Jag försöker hjälpa en vän med paddan, men jag ger upp. Helt ny började den krångla med att det virtuella tangentbordet/emoji ibland försvinner (nej, inget bluetooth tangentbord används!) så att man måste reboota, ibland är ljudet dött i FaceTime (men jag kan höra personen), svart ruta i Skype, plus en del andra skumma grejer. Tänkte att det kunde vara något vajsing med iOS, men nu är 8:an installerad och problemen kvarstår. Det återstår väl att skicka in den, men jag är ändå nyfiken på om någon av er har hört talas om detta.

Tacksam för svar!

Ursprungligen av Lhenriksson:

Tja! Jo för mig blev det en ny dator. Min gamla åkte in till macforum i gbg där dom dömde ut logikkortet som boven i dramat för laddningen av batteriet och vad jag har förstått (och gissar) så kan ett tomt/dött batteri göra att kennel_task jobbar på ett absurt sätt.

/Linus

Tack, Linus! Jag måste skaffa ett nytt, men det är ingen billig historia; LAN Master tar 2000 spänn och köpa kopia verkar så där, det jag köpte funka inte ens så fick returnera..

Jag har sökt mig galen efter en lösning på detta problem, så nu vänder jag mig till er! Mitt batteri har krånglat och är nu dött, så det var min första misstanke.. Men så öppnade jag ett nytt konto i datorn och där syns inte ens kernel_task till i Activity Monitorn! Folk har skyllt på Dropbox, så det har jag stängt av, de har sagt att det är MacKeeper, så det är avinstallerat.. CPU-tempen är för närvarande på 68, den känns inte varm och fläktarna ligger på runt 2500 rpm. Har allt senaste gällande OS och uppdateringar som finns ute.
Jag antar att det är någon process som ligger och drar, men fattar inte hur jag ska få reda på vilken! Att stänga alla program har jag testat, det hjälper inte. Det märkliga är att datorn är inte direkt långsam, man kan ju tänka sig att fläktarna ska gå i taket och att allt ska slöa som fan..
Bifogar en skärmdump med lite this n that igång.

Ursprungligen av Lhenriksson:

Hej!

Min MPB har precis bestämt sig för att börja krångla. kör lion.
Det började med att batteriet inte laddas.
trots att osx känner av batteriet som "Normal" och i iStat har det 91% hälsa.
efter det började Kernel_task bli galen och använda 300% av CPU. lugnar ner sig när jag låtit datorn vara i en stund. men så fort jag försöker göra något så går kernel_task igång och blir datorn superseg.
testat allt vad jag kan komma på. resetat smc och pram och gjort en ren installation av OSX.
jag börjar få slut på ideér men hoppas att någon kanske kan komma med något tips som kan hjälpa till.
har tyvärr inte applecare och service blir fot dyrt.

Linus

Hej!
Hur gick det med datorn - har samma problem!

Ursprungligen av Anders T:

Vad händer om du sen öppnar QT-filmen med nya QuickTime X och väljer Dela: Youtube?

Sent svar, men tack för hjälpen! Det gick icke! Dock löste jag det genom att se till att bilden höll en videostandard 16:9 (640x360), då funka det fint!!

Det är så att jag lätt vill kunna dela mina låtar på YouTube, men som ni vet krävs ett videospår för detta och deras "bildspel" verkar inte ha stöd för eget ljudspår. Det är så sjukt smidigt med iPad - men på dator, från GarageBand eller Logic, så måste man först rendera till fil, skapa ett projekt i iMovie blabla riktigt slött. Det enklaste sättet jag kommit på är att öppna en bild i QT Pro, select all, kopiera, öppna ljudfilen i QT och välja "Add to selection & scale" - exportera! Filmen spelar, allt fint, men YouTube hatar filerna, oavsett codec (h264 SKA funka..) Kan någon shed some light på detta eller har ett enkelt alternativ? Det finns en sida som låter en göra detta, men jag vill ha ett desktop-alternativ!

Ursprungligen av kenjon:

Även efter ett dygns laddning? Då låter det ju trasigt

Ett dygn, kan det ta så lång tid? Kontakten blinkade orange/grönt när det nya batteriet var i och det pekar ju på att moderkortet eller batteriet är trasigt och med det gamla batteriet funkar det bra så det måste vara det nya som är boven i dramat!

Senast redigerat 2013-01-30 22:28
Ursprungligen av kenjon:

Är du säker på att det är batteriet som är fel (laddaren/moderkortet)?

Ja, när jag trycker tillbaka det gamla batteriet så funkar det bra! Med det nya så startade datorn inte ens och när jag tryckte på knappen på sidan av datorn så gav batteriindikatorn inget utslag.

Säljer ett helt nytt batteri i obruten förpackning pga felköp! Skulle ha returnerat det om jag kunde, men i väntan på specialskruvmejseln så rök den chansen. Detta är den modell du enkelt kan byta själv, som finns på Apple store här: Rechargeable Battery - 15-inch MacBook Pro (aluminum) - Apple Store (Sverige)

Pris 1100:-
Finns i Stockholm

Fick hem batteriet från Batteriexperten idag - fungerade inte! MagSafe blinkar orange/grönt, testade SMC reset, men ingen framgång. Suck. Ska jag verkligen behöva gå till LAN Master och lägga ut över två tusen spänn för att få ett nytt batteri?!

Ursprungligen av Gordy:

Det är ett bra sätt att fördela på men det drar ju helt klar mer ström än om man mest använder en disk och har den andra i viloläge. Sen kan vissa processer i systemet dra massvis av kraft i bakgrunden, finns exempel på dåligt skrivna skrivardrivrutiner och videouppspelningsprogram m.m. som har kortat batteritiden ordentligt utan att göra någonting alls.

Damn, får nog tänka om upplägget så det inte händer igen!
Jag har massa junk som körs som nog inte borde vara där! Önskar jag kunde gjort en clean install på Lion/Mountain men det ligger så mycket jobb bakom det med codecs, inställningar mm. Ska spana om det finns någon lista på processer som ligger i bakgrunden som man bör vara uppmärksam på. Har haft ett jäkla problem med kernel_task som ligger uppmot 300% cpu(!!) läst om detta att det kan vara kopplat till batteriet men även om andra som haft problem pga processer. Tack för hjälpen, uppskattas!

Ursprungligen av Gordy:

En inaktiv eller lite använd hårddisk drar inte mycket ström men beroende på modell/storlek/hastighet/operativsystem och användning så kan en extra disk lätt dra ned batteritiden upp till en timme eller så. Vilket såklart påverkar batteriets livslängd.

Nu gjorde jag så att jag slängde över hemmapparna på den andra disken och kör själv OS på den primära. Det kanske var dumt? Jag läste att detta kan få upp skriv/läshastigheten. Logiskt sett borde det antingen resultera i att en ensam disk får arbeta intensivt vilket gör att den drar mer eller att man kör två så delas belastningen upp. Vad tror du?

Ursprungligen av Gordy:

En extra hårddisk kan påverka batteritiden märkbart beroende på modell och användning.

Är det så? Tråkigt.. Jag läste noga om just det innan jag beställde. Jag läste en tutorial och han mätte till och med strömmen och sa att det inte var speciellt stor skillnad eftersom folk undrar nog först om batteriet. Jag har funderat på att köra en SSD disk och behålla en SATA, men problemet är att jag behöver ganska mycket plats. Har 500 + 750 och jag vet inte riktigt vad jag skulle plocka bort isf, ilandsproblem..

Ursprungligen av grenhall:

Du bör iaf en gång i månaden köra datorn utan ström ner till <20% för att ladda upp den igen. Men är datorn nästan 2 år gammal med 234 cykler så har du verkligen gjort det. Klurigt. I detta fallet kan det vara så att något tjuvnyper ström eller så har du kanske fått ett lite taskigt batteri.

Hur länge håller datorn utan strömadapter?

Jo, det tror jag att jag gör, dock så blir det mest om jag tar in datorn i köket när jag fixar käk. Det var så länge sedan nu, men batteriet tömdes verkligen fort, speciellt om man tex kör cam med Skype. Skype verkar för övrigt vara en batteribov (chat såväl som cam), på iPhone och iPad rinner batteriet verkligen iväg! Nu funkar inte ens batteriet, så om sladden åker ur så är det direkt shut down! Men innan det så gick det från 40 minuter till bara ett par minuter.