Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
paperscratcher
  • Plats Strängnäs
  • Registrerad 2006-08-27
  • Senast aktiv 2014-11-03
  • Antal inlägg 238

Foruminlägg

De senaste inläggen paperscratcher har skrivit i forumet.

Den första länken ser rätt ut, men den andra är det batteriet som heter a1286, ett sådant fick jag i julklapp och det är till 2008-modellen som man enkelt kan byta själv! Detta var det som krånglade till det..

TACK för era svar!
Ni har nog båda rätt! Dock tyckte jag det började dala redan efter ett år. Jag bytte ut min DVD-läsare mot en HDD, men vad jag läst så ska det inte påverka märkvärt (för det var min första misstanke!) Cycle Count: 234 och det blev ett "Replace now" för en tid sedan.
grenhall, du har rätt i att jag kör mycket med nätagget! Jag förstår bara inte hur de tänkt eftersom datorn är ju kraftfull av en anledning och renderar jag klipp i AE eller Nuke, fixar bilder i PS eller spelar - då har jag väl inget val? Skulle jag tittat mailen och surfat runt så hade det ju räckt med en MBA, om du förstår hur jag tänker!
Tack för länkarna, Gordy, ska spana in dem bums!

Hej! Jag ger upp, jag vet inte var jag ska få tag på ett batteri till datorn! På datorns undersida står det Model no. a1286, men batteriet verkar heta a1382! Kan någon vänlig själ länka till en eBay auktion eller sida som har det? ifixit har det inte i lager!
J-vla skitkvalitet för övrigt, började bli kasst redan efter ett år! LAN Master vill ha två tusen spänn för ett byte, vilket är sjukt dyrt! Hoppades på att slippa problem med batterier nu när jag fick en ny MBP 6 år senare.. Aja.

Tack på förhand!

Alltså, det här stör mig något fruktansvärt! Om ni spelar upp något ljud och går in i ljud i Systeminställningar och panorerar ljudet till höger och sedan till vänster.. Det är en riktigt stor skillnad i kvaliteten på högtalarna! Vänster låter som en budgetvariant av höger.
Upplever ni samma sak?

Tack för svar, bussigt att ni tog er tid!

Ursprungligen av beh:

Stoppa tillbaka ODD och klaga. Det skal väl inte lägga av så snabbt. Hur många cykler har det? Kolla under "Power" i "System Information".

Jag ringde till Apple och berättade om batteriet och de sa att jag skulle lämna in den. LAN Master trodde inte det skulle funka då den var utanför garantin.

Charge Information:
Charge Remaining (mAh): 1486
Fully Charged: No
Charging: Yes
Full Charge Capacity (mAh): 2062
Health Information:
Cycle Count: 228
Condition: Service Battery
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): 1514
Voltage (mV): 11918

Ursprungligen av pmarriott:

Nej, det påverkar inte batteriets livslängd i sig att ha en OptiBay monterad. Däremot så drar ju datorn mer ström med 2 diskar monterade, och kör man mycket på batteri så blir följden fler laddcykler på kortare tid. Men som Adrian skriver, ponera att man använder SuperDriven mycket, det drar nog än mer ström än en extra hårddisk.

Jag kör nästan aldrig på batteri, vilket jag vill minnas Apple support sagt är dumt för livslängden på batteriet..

Ursprungligen av ill_chrill:

Kör du två antikdiskar eller är den ena SSD?

Det är bara S-ATA!

Halloj!

Jag har en MBP, early 11. Det första jag gjorde var att plocka ut DVD-läsare och sätta in en OptiBay. För en tid sedan tappade batteriet kvalitet och nu orkar det knappt en timme och står som Service Battery. Ett år borde det väl leva...
Innan jag skaffade OptiBay så läste jag om att batteritiden kan påverkas, men det verkade inte vara så farligt.
Någon som har erfarenheter av eller hört om att batteriet kan påverkas av en andra disk?
Det känns inte kul att lägga ut 1300 spänn för ett nytt batteri - speciellt inte om det också kommer påverkas!

Tack på förhand!

Tack för hjälpen!
Det kanske är min hörsel som är nedsatt! Nej, men jag tror det är något lurt, får se om någon mer svarar!

Tjena guys!

Jag är ganska säker på att jag upplevde detta med min gamla MBP, men har inte möjlighet att testa detta, så jag vänder mig till er!
Det är så att jag upplevt att min nya MBPs vänster högtalare verkar panorerad mer åt center! Den högra låter rätt! Detta sabbar stereobilden och det känns som jag lyssnar på musik (och film) i mono!

Om ni går in på denna sida så kan ni enkelt testa vänster respektive höger och se om ni upplever att det är någon skillnad!

Tack på förhand!

Hej hopp!

Jag har satte i en OptiBay för ett par dagar sedan och allt fungerar bra, men av någon anledning så kan jag inte modifiera filer på disken som innehåller Lion. Om jag försöker ta bort en fil, så får jag meddelandet "The operation can’t be completed because backup items can’t be modified."
Google ger mest resultat som gäller Time Machine och det har jag inte ens igång.

Säkert något busenkelt, men jag är clueless...

Tack för ditt svar!

Japp, jag kör två 2.5"-diskar (7200 rpm) i ett externt chassi via e-SATA in i ett ExpressCard i MacBook Pro.

Jag har nog kört det 1-2 månader och det har fungerat kalas.

Nej, som du säger så är det ju ett big NO-NO, att göra det i vanliga fall, men jag har endast kört det för hastigheten då jag arbetar uteslutande med video och ljud. Det mesta är ju "bara" temporära filer, men ibland har jag varit dum och dragit över filer som inte bör ligga där...

Jag har läst om flera som lyckats rädda innehållet, men de flesta lösningar verkar krångliga och är oftast på en PC.

Om jag ändå hade något motsvarade jag körde på DOS en gång i tiden, då jag tryckte ut en text-fil med all mapp och filstruktur så jag vid ev. diskproblem VET vad jag förlorat. Det finns nog ett lätt sätt på Macen också, men jag hittade inget då jag sökte efter det...

Just nu kör jag en demo av R-Studio och den verkar ju iaf SE att det finns/fanns något med RAID på disken.

Men som sagt, jag var medveten om riskerna med RAID 0, jag trodde bara inte det var så "lätt" att förstöra det. Man tänker ju att någon form av backup på hur uppsättningen ser ut borde ju finnas...

Min disk blev mountad som [diskname] 1 (såg det under /Volumes), eftersom dess disknamn var "upptaget" efter misslyckad unmountning (har sett det förut). Jag vet inte hur det gick till, men nu är iaf RAID-uppsättningen borta!

Sätter jag i disken säger den "The disk you inserted was not readable by this computer." och jag får välja på Initialize, Ignore eller Eject.

I Disk Utility ser jag "1 TB External Disk 0 Media" (det är 2 st externa 500 Gb-diskar).
Jag testade "sudo diskutil checkRAID" i Terminalen, men den säger bara "No AppleRAID sets found".

Alltså, jag har ju "bara" sabbat infon som talar om hur RAIDen ser ut. Antagligen räcker det gott och väl för att allt ska vara borta. Men ska det vara så "lätt" att sabba allt? Menar backup eller något på hur disken är uppsatt känns ju som A och O. Diskarna är ju inget fel på, jag körde dem senast i natt.

Det är så sjukt mycket info jag går miste om, det mesta finns backup på, men jag har ingen som helst aning om vad jag missat. Jag är normalt sett väldigt noga med att göra backup på interna disken t. ex.

Hoppas någon har något positivt att säga, för det kan verkligen behövas! :/

Tänkte bara avsluta denna tråd med glädjande beskedet att den aldrig blev stulen! En man som var ute med sin hund hade hittat den och lämnat in den till farbror blå! Tänk att det finns sådana människor!
Jag hann ju få ut en ny på försäkringen och brevet från polisen kom väl över en månad efter jag tappade den. Jag pratade med polisen om att rensa innehållet innan de skickade iväg den till försäkringsbolaget och det var inga problem. Den såg ut exakt som när jag tappade den! Dock var skärmen jättemörk, så det gick knappt att se vad som stod!

Senast redigerat 2010-08-16 16:30

Har du kommit någon vart?
Jag ska själv köra RAID 0 med e-SATA till min gamla MBP, är det tänkt.
De här ser bra ut! Sonnet - Tempo SATA ExpressCard/34: 2-Port Serial ATA Host Controller; Compatible in MacBook Pro and Windows Laptops With ExpressCard Slot och Sonnet - Fusion F2: Portable 2-Drive RAID SATA Storage System With eSATA Interface

Edit: Det där kanske inte räknas som rimlig summa såg jag nu...

Senast redigerat 2010-08-16 11:28

Nu har säkert någon frågat detta eftersom det ska bli så ironiskt som möjligt... Men jag tycker det borde finnas ett underforum där frågor som troligtvis redan besvarats ska kunna frågas efter. Jag söker jämt innan jag skriver, men känner mig ändå ambivalent om jag ska posta eller inte. Dels känns det ju onödigt att få en "Sök innan du skapar ett inlägg"-kommentar och sedan tycker jag själv det är onödigt med snarliknande frågor i 50 trådar.
Det finns alltid folk här som har koll på om något skrivits förut.

Ursprungligen av studiox:

Nu ska vi inte blanda in fysikens lagar med specifikationer. Om en CD skiva rymmer 650 Mbyte data och cd-tillverkarna hittar ett sätt att skriva 680 Mbyte data är det då omöjligt?

Avståndet har ju att göra med hur starka dioderna är som sitter inne i datorn, samt hur bra kabeln är på att förmedla signalerna utan att tappa signakvalité (läs:ljus) - Det kan skilja sig markant. Mitt förslag är att du köper en bättre kabel, i det här fallet kan det faktiskt hjälpa. Alternativt att du köper en förstärkare, dom är rätt dyra och mest avsedda för att förlänga över stooora avstånd.

Jäkla otur, med andra ord. Ja den där kabeln var nog en av de billigare, så det skulle inte förvåna mig!

Men då har vi löst detta problem - de har alltså inget att göra med MacBook vs MacBook Pro's styrka på signal!

Tack för hjälpen guys!