Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
paperscratcher
  • Plats Strängnäs
  • Registrerad 2006-08-27
  • Senast aktiv 2014-11-03
  • Antal inlägg 238

Foruminlägg

De senaste inläggen paperscratcher har skrivit i forumet.

Ursprungligen av frazze:

Inte på långa vägar. Och som du senare skriver så kanske det har varit lite felläsningar på vägen... Hur som helst så är du lite otydlig ser jag av Marcus svar: jag tänker på nätverk medans han tänker på audio. Se där vad lite otydlighet kan orsaka!
Det var himla underligt. För jag har inte sett något sådant i Safari när jag läst tråden senare.

Ja, självklart borde jag skrivit Toslink någonstans, jag skyller på att jag var trött. Sen att jag har aldrig hört om någon som kör 3m nätverkskabel och använder sig av en omvandlare för att vinna 1.5m extra, det är en annan historia...

Ok, bifogar en screenshot:

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Toslink går max 10 meter.

epanorama.net/S/PDIF Interface

TOSLINK Interconnect History & Basics — Reviews and News from Audioholics

Detta ska vara någon sorts extender över Cat5. Vet inte hur det funkar.
ADAT/TOSLINK Extender

Ah, se där! Tackar, tackar för att du tog dig tid och svarade! Får skumma igenom lite history vid tillfälle!
Det står ju till och med på Wiki att 10m är max - då förstår jag verkligen inte varför min MacBook Pro fixar 10m+1.5m medan MacBooken är helt tyst. Det borde inte vara någon skillnad.

Schyst extender! Känns lite overkill bara när det saknas 1-2 meter till skrivbordet!

Senast redigerat 2010-06-15 02:46
Ursprungligen av frazze:

Du har 100m för 100Mbps på koppar. Varför tror du att fiber skulle ha *sämre* egenskaper än koppar?

Jag är lite trött i ögat just nu, men visst har du förväxlat Mbps (Mbit/s) med MBP (MacBook Pro) nu?

Edit: När jag svarade meddelandet var bokstäverna Mbp i ditt "100Mbps" i versaler och omvandlat till en länk(?), så det stod "100MBPs" (som jag läste "hundra MacBook Pro:s", därför blev det aningen svårare att se att du misstolkade mitt inlägg (eller att jag var otydlig) Skönt med förkortningar!
Rolig syn blev det iaf, men så många Mac:ar!

Senast redigerat 2010-06-15 01:01

Vi har en MB och en MBP. Tills idag har vi använt oss av två optiska sladdar med en kontaktomvandlare (3m+1.5m). Vi beställde en 10m kabel som anlände idag och den fungerar bra i min MBP, men inte i MB. Den blir 10m+1.5m och jag har något svagt minne av att 10m är en gräns, sedan krävs signalförstärkare.
Har någon här en MB och mer än 10m optisk kabel i sin setup?

Tack på förhand!

Ursprungligen av FreddeB:

Hursomhelst så sitter ju tjuven med en iPod och även om självrisken känns sur så sitter du nu förhoppningsvis med en ny 3GS.

Sant, så sant!
Förhoppningsvis blir det problem om denne försöker ändra EMEI-numret!

Ursprungligen av Björnström:

Smart att lägga upp serienumret här - nu hamnar det ju på Google:
88939T323NP - Google Search

Jag måste erkänna att jag blev lite ambivalent över hurvida du var sarkastisk eller inte! Men jag gissar på att du inte var det!
Om någon köpt den eller hittat den och Googlar, så hittar den ju hem - men om tjuven gör samma sak så det så faller ju hela grejen

Senast redigerat 2010-05-10 18:47

Jag pladdrar i vanlig ordning på för mycket i mina inlägg, så jag förtydligar vad jag undrar över!

Ursprungligen av paperscratcher:

Jag hade det vanliga låset på och innehållet ska raderas efter 10 försök. Den är jailbreakad och jag har ändrat root-lösenordet.

Vad/hur kan personen använda den, förutom att via iTunes lägga till den som en ny iPhone och radera innehållet? Kommer de åt mina mail, kontakter och innehåll? I så fall hur?

Typ, via PhoneView.

Ursprungligen av paperscratcher:

Jag tänkte sätta upp en lapp någonstans runt sjön! Eftersom det är förhållandevis få som går den rundan, så lär personen se det någon dag!
Någon som sitter på något bra som jag ska inkludera i texten?

Något som får tjuven att tänka om.

Ursprungligen av Jetwash:

Det är alltid surt när man blir bestulen eller tappar bort något. Hade varit coolt om mobiloperatörerna hade en tjänst för att spåra stulna mobiler. Alltid när det är nåt mordfall eller kidnappning så är det väldigt lätt att spåra mobiler helt plötsligt.

Jag läste att kostnaden är rätt hög; det skulle alltså vara billigare att ge mig en ny telefon!

Ursprungligen av Jetwash:

Du skulle kört MobileMe och haft tillgång till Find My iPhone: Apple - Ny funktioner gör MobileMe till det perfekta iPhone-tillbehöret.
Finns även Orbicule Undercover för iPhone/iPad: http://www.orbicule.com/undercover/iphone/

Jo, tack, jag fick under sökandet erfara att det finns en mängd lösningar - men alla kräver att du gjort något innan du tappar bort den!

Jag kan inte ens minnas att jag tappat bort/blivit av med något de senaste 10 åren - när man väl gör det, så är det en iPhone!

Hej!

Tappade min iPhone 3G S när jag var ute och joggade med en kompis. Vi var tre stycken som gick tillbaks samma runda, varav en ringde min iPhone konstant. Detta var runt en liten sjö och runt ett flygfält och det var få personer ute. Efter ungefär 2 timmar gick det inte längre att ringa till den. Vi passerade ett yngre par och två kvinnor, annars var det typ ingen ute...

Vad tror ni? Det gick att ringa väldigt länge, säkert 100 ggr! Vi skickade även SMS osv... Antingen låg den någonstans och ringde eller så har en oärlig person hittat den och sket i samvetet den dagen. Jag skrev ett par fejk-SMS, som "Har det hänt dig något?" "Polisen är inblandad...", så om någon läste det och hade en gnutta samvete, så hade denne svarat när det ringde...

Nu är telefonen polisanmäld, SIM-kortet spärrat och EMEI-låst. Jag är medveten om att det går att låsa upp detta, även om personen på Tre hävdade att den är helt låst!

Jag hade det vanliga låset på och innehållet ska raderas efter 10 försök. Den är jailbreakad och jag har ändrat root-lösenordet.

Vad/hur kan personen använda den, förutom att via iTunes lägga till den som en ny iPhone och radera innehållet? Kommer de åt mina mail, kontakter och innehåll? I så fall hur? För 1500 spänn får jag en ny från försäkringsbolaget, men jag ser ju helst att någon inte snokar runt i luren - har redan bytt säkert 10 lösenord (Facebook, Twitter etc.)

Jag tänkte sätta upp en lapp någonstans runt sjön! Eftersom det är förhållandevis få som går den rundan, så lär personen se det någon dag!
Någon som sitter på något bra som jag ska inkludera i texten?

Det kan ju vara bra att passa på att skriva att ni ska undvika att köpa en mobil med s/n 88939T323NP!

Till sist vill jag rekommendera ALLA iPhone-ägare som läser detta att installera Bar Heist, eller liknande. Det hade sparat väldigt mycket problem...

Senast redigerat 2010-05-10 16:37

Sedan jag installerat Snow på min gamla MBP, så har jag konstant problem med att utrymmet tar slut! Vi snacka GB! Jag frigör gig efter gig, men det äts upp... Startar jag om kan jag få tillbaks typ 5 GB! Kör jag PS så kan den använda 5+ GB temp, vet inte hur vanligt det är, men de kommer ju tillbaks när jag stänger appen.

Jag har kört DaisyDisk för att försöka hitta någon temp-mapp eller något som ligger och svullar, men hittar inget...

Är jag ensam om detta problem?

Vänligen,
paperscratcher

Edit: Jag är medveten om att datorn använder sekundärminnet om primärminnet tar slut. Jag undrar mest om det är något annat med just Snow...

Dubbelkollade batteriet och normal cycle är runt 300, så snubben tyckte hon hade haft tur att det hållt så länge... Bara att köpa nytt!

Tack för svar!

Då så, då ska vi inte "bråka" om trackpaden mer och hoppas på att caset blir utbytt!

Precis, det tyckte vi också! "Normalt" med ett batteri som svällt låter suspekt. Jag var en av de som fick mitt batteri återkallat för ca 2 år sedan, just för att det rapporterats om att de kan svälla! Se bifogad bild...

Cycle count på hennes batteri är 586.

Hej, gott folk!

Min flickvän har en 2 år gammal MacBook. I dag ringde hon ang. en del problem med den.

Först och främst sprickor i caset. Det finns små sprickor i bottom case och på top case har det lossnat större plastbitar på hela fronten. Jag vet att detta var vanlig med MB 2.1 och att folk här fick det utbytt. Nu är det så att trackpaden är helt utsliten och detta skulle hon själv få betala. Ni som fått erat top case utbytt, fick ni en ny trackpad då, eller kommer de bara ersätta själva caset?

Fläkten låter stundtals skumt (jag har själv bytt 3 fläktar i min MBP), men där är det service som gäller. Här kan det ju röra sig om vanligt damm.

Batteriet har svällt märkbart, men detta menade tjejen på Apple support var vanligt och att min flickvän haft "tur att det hållt så länge".

Vi funderar på att reklamera den, men vet inte om det skulle gå igenom.

Kommentar?

Det var inget.

Senast redigerat 2009-04-07 21:15