Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martinator

martinator

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Jobbar med reklam, har även jobbat med repro och som produktionsledare på tryckeri.
  • Registrerad 2006-09-21
  • Senast aktiv 2021-04-22
  • Antal inlägg 661

Foruminlägg

De senaste inläggen martinator har skrivit i forumet.

Underligt format måste jag medge... Var kommer 706 mm ifrån?
En fråga du bör ställa till tryckeriet är om det är ett lämpligt format - dvs hur många ex får du upp på ett ark och hur mycket pappersspill blir det och hur många intag (inte alla pressar har 4+4+X verk)
Eftersom det är dragspelsfalsning så kommer det fungera. Alla sidor kan då vara lika stora.

Ursprungligen av timofej:

Helt rätt som du säger förutom att ju mindre bländare desto större skärpedjup. Och tvärtom.

Ja.... så är det ju
Vet inte vad jag ska skylla på...

Citat:

Apple demonstrerade även en ny teknik som kallas Shallow depth of field. En funktion som oftast finns hos stora systemkameror med stora objektiv. Tar bild och bildsensorn läser av miljöerna och läser av djupinformation. Personerna i förgrunden blir skarpa medan bakgrunden blir suddig. Kan förhandsgranskas i realtid, vilket systemkameror inte kan.

Jag tror här föreligger ett missförstånd...
En systemkamera skapar ett skärpedjup genom att man väljer en lite bländare. Enkelt - ju mindre bländare desto kortare skärpedjup. Det har inget med apples förmodligen digitala teknik att göra en bakgrund oskarp i efterhand när den lyckat urskilja vad som är människa och vad som inte är det.

Och visst kan man se hur skärpedjupet är även i en systemkamera - det finns en knapp Knapp för skärpedjupskontroll som gör att man i "realtid" - finns ju ingen faktiskt fördröjning (jaja ljusets hastighet är inte oändlig) mellan det man ser i sökaren och verkligheten då det på dyrare kameror är en spegel och ett prisma.

Bandvagn 308 hade jag sagt.
det råder lite förvirring bland beteckningarna inom familjen bandvagn.

Har hört att Apple inspirerats av Dan Eliasson. "Say NO to SIKA" ska det tydligen stå på dem vilket ska få myggorna att tänka efter en extra gång innan de sticker...

Så länge man inte möjliggör att byta ut korten utan gör speciallösningar med lödade kretsart så är det meningslöst att "smälla in" saker i burken. De blir ändå hoplöst omoderna efter ett tag.

Funkar det till något annat än små jpeg på Facebook?
2 Mbit/s är ju inte rakethastighet, och då är ju det MAXhastighet, vad man når i normalfall har jag ingen aning om.
/

Ursprungligen av Exteron:

För att de heter fortfarande MacBook allihop, att de sedan är tillägg som Air & Pro på dem spelar ingen roll, det är fortfarande en MacBook.

Vad heter då datorn som inte har MagSafe?
Du menar att Mac Book bara är ett prefix, en tillverkare, och att datorerna egentligen har modellnamn som Pro, Air och .... ? Ja vad menar du den sista skulle heta i så fall.
Det påminner om norrmannen på CERN vid namn Høst. H - är stumt i franskan, ø - finns inte, st - stum ändelse. Mac Book -.
/

Problemet med när SVT uppdaterade Play och samsung helt plötsligt inte kunde uppdatera appen visar ju att "smarta" TV-apparater är rätt korkade.

Ursprungligen av MalcomX:

Han måste lagt armen på något annat som var strömförande, då strömmen gått genom armbandet som var av stål. Själva klockan ser ju opåverkad ut och inte kan klockan utveckla en sådan stark ström. Här behövs nog lite "källkritik"

Nu vet jag inte vad det är för spänning och ström i en fruktklocka, men i unga år så kunde man ju få ståltråd att glöda med hjälp av tre seriekopplade 1,5V D batterier. Och den batteribox av märket Lego som användes var intakt efteråt.
Nu är även jag medveten om att en stållänk till en klocka är lite grövre än en ståltråd, och jo jag tvivlar också. Gissar värmeljus eller spisplatta.

Platsen för var jag har lagt mina bilnycklar...

nu är ju detta inget kommando... och jag är inge expert.
Men om du öppnar din heffamapp i ett fönster och sen ett fönster till med en ny, tom mapp så borde följande kunna fungera...
Sök i heffamappen på alla filer skapade mellan två datum. Markera alla och dumpa i ny mapp. Upprepa... Du har ju hela helgen på dig:)
/

Ursprungligen av iggy:

Något jag inte kände till ens som ett uttryck. Räcker beskrivningen som står här: https://support.apple.com/kb/PH10725?locale=s...

Japp precis så enkelt, starta med T nertryckt...

Ursprungligen av reboot81:

Enklast är väl att ansluta båda datorer till samma nätverk och dela ut de mappar du vill kopiera ifrån. Sen är det "bara" att ansluta via Finder och dra och släppa.

Enklast är köra den gamla datorn i Target mode.
Att börja dela ut mappar är klöddigt och man kommer garanterat missa en massa.
/

Ursprungligen av Mats Ödman:

Tyvärr håller Adobe på att drabbas av samma omnipotenta sjuka som QuarkXPress en gång i tiden och som fick förödande konsekvenser för företaget. Jag var en trogen användare, men stod inte ut med inlåsningen (dongeln – som det enligt Quark aldrig kunde bli fel på, men som ändå strulade!) och det minst sagt arroganta kundmottagandet.

Fast den här jämförelsen är väl rätt dålig... En dongel var en hårdvarupryl som var behäftad med rätt många problem, men det var inte kopplat till åldersspannet mellan quarkversionen och systemet.
Nu pratar vi om att en gammal mjukvara inte alltid fungerar perfekt med nyare system. Lika lite som du kan kräva att MacWrite II ska fungera på Os10.9 kan du begär att andra gamla programvaror ska bli ständigt kompatibla med framtiden... CS6 är ändå 3,5 år gammal och myckat vatten har flutit under borna sedan dess.