Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kokosnöt

Kokosnöt

Medlem
  • Plats Östersund
  • Sysselsättning Jesper, Östersund.
  • Registrerad 2006-11-09
  • Senast aktiv 2019-04-05
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen Kokosnöt har skrivit i forumet.

Som Android-användare idag(snart iPhone) så måste jag få säga att jag aldrig har använt den funktionen trots att den finns. För egen del känns det inte relevant nog, trots att jag varje gång ställt larmet sett att man kan höja larmvolymen om man vill.

Till ditt problem. Om du har helt ljudlöst under natten, och sedan slår på ljudet på morgonen på vippknappen, blir det inte samma volym som dagen innan då? Ställer den om ljudet på något vis?

Jag kanske är i fel tråd här, men jag beställde en svart 16GB från Apple Store i helgen, men hur tusan resonerar man kring storleken egentligen? Har en Galaxy Note idag med ett extra sim-kort i, använder inte hela sim-kortet.

Ni som köper 64GB, vad har ni på era telefoner egentligen som tar så mycket utrymme?

Som någon tidigare nämnde så kommer en begränsning i avtalslängd troligtvis påverka hur vi som konsumenter kan betala för produkten. Jag kan tycka att 24 månaders bindningstid är något lång, speciellt när det gäller mobiltelefoner vars livslängd idag sällan är längre än 8-12 månader om man vill hålla sig uppdaterad teknikmässigt. Det är absolut bra att det görs något för att skydda konsumenterna, men att låsa avtalslängden tycker jag är fel väg att gå. Det måste finnas intresse från alla parter att även konsumenterna lär sig mer om marknaden. Om kunden har insikt i hur avbetalningar, avtal och dylikt fungerar kan hon själv granska all fakta istället för ett helt förlita sig på vad säljaren säger.

Förövrigt tecknade jag precis ett avtal på 24 månader hos Telia, vilket är tredje gången jag förlänger ett abonnemang med den tiden. Det funkar för mig, hittills har jag dock köpt en ny telefon kontant en gång per år. Det kostar att "ligga på topp".

Ja vem vet, det kanske var mig du fick prata med.

Troligtvis har nyckelhanteraren sparat fel certifikat för inloggning. Starta nyckelhanteraren, markera alternativen inloggning och alla objekt, i långa listan som kommer upp letar du rätt på ditt inloggningsförsök till försäkringskassan.

När du har hittat inloggningsförsöket dubbelklickar du på det, titta efter föredraget certifikat och tryck på detaljer. När du får upp den lite större informationsrutan bläddrar du ner till kategorin "Användning", det kommer antingen stå digital signatur eller icke förkastande. Digital signatur används för inloggning, icke förkastande används för underskrift. Se till att certifikatet som är förvalt är det med digital signatur, tryck på spara. Starta om webbläsaren, försök igen.

Det blev en Macbook Air på 13", har sneglat på en länge och nu kunde jag inte hålla mig längre. Nästan 1000 kr i rabatt duger för mig.

Ursprungligen av Korsriddaren:

Kommer bordet möjligtvis från ILVA, eller?

Jag vet faktiskt inte vart det kommer från egentligen. Jag köpte det via ett konkursbo tillsammans med kontorsstolen, och det enda jag vet om grejerna är att de köptes här i Jämtland ursprungligen.

Här är mitt skrivbord som det ser ut just nu, kommer mer spännande saker inom kort!

Tack för svaret, jag har dock lyckats lösa problemet. Det var aldrig hårddisken som var felet, utan mina installationsskivor/usb-minnen, alla tre olika. Jag hade först mina originalskivor, som inte fungerade, därefter bad jag en kompis med en likadan macbook att göra en usb-kopia av en installation att testa med, och som sista utväg beställde jag nya skivor av apple, utan framgång.

Så, summa summarum så var det alltså tre stycken helt olika installationsmedel som var felaktiga, så den fjärde jag testade med fungerade.

Nu är jag glad igen. Tråden kan låsas.

Jag kan tillägga att jag under dagen har gjort diverse tester för att se om disken är fysiskt ok. Har testat med programmet Techtool för att göra dels ett sådant SMART-test som kontrollerar söktider etc, allting är i topp. Har även gjort testet för att se om några block är felande(vad det nu innebär), men den hittar ingenting.

Allting pekar på att disken i sig är fungerande, och det är den, fast den går verkligen inte att formatera och installera nytt på.

Jag. Blir. Tokig.

Hej allihopa,

Jag fick er hjälp för ett tag sedan då jag hade problem med en nyköpt hårddisk(Samsung Spinpont M7, se tråden här. En kort beskrivning är att jag aldrig kommer in i disk utilities, utan får kernel panic när installationen ska starta, har testat både via usb-minne och DVD.

Jag löste aldrig "problemet", utan gick runt det genom att koppla in hårddisken externt via USB, och klona min dåvarande installation med hjälp av SuperDuper. Datorn har fungerat jättebra sen dess, möjligtvis att jag på senare tid upplevt något långsammare uppstarter av program etc, men det kan lika gärna bero på kloningen av hårddisken, än hårddisken i sig. Skriv- och läshastigheter både till och från disken tycker jag har fungerat bra(backup av foton i Aperture, Time Machine, flytt av stora filer, filmuppspelning).

Nu är jag dock i behov av en NY installation av Mac Os X, och jag får det för allt i världen inte att fungera. Det var någon i den förra tråden som trodde att det kunde bero på felaktiga drivrutiner i hårddisken, så jag var in med den på butiken där jag köpte den, och de körde Samsungs egna felsökningsverktyg och kunde konstatera att disken var ok.

Så, här sitter jag nu med en hårddisk som inte går att formatera, en butik som säger att disken är fungerande, och jag vet inte vad jag ska göra. Är det någon som kan tänkas ha tips eller råd på hur jag ska gå vidare nu? Jag är innerligt tacksam för alla tips eller råd jag kan få.

Ursprungligen av ;:

Jag hade också turen att få 20% rabatt;

Subtotal: $79.90
20% Off for 72 Hours Discount:-$15.98

Ursprungligen av ;:

Har tagit och beställt en sån här, letat efter ett vettigt ställ ett tag nu, och det är väl hugget som stugget vilket man lägger rabarberna på.

Men, "förbrukas" laddaren när man ansluter den, dvs att man måste modifiera den på något vis?

Okej. Trist när man köper nya saker som uppenbarligen inte fungerar riktigt som det är tänkt.

Jag tar med mig disken in på butiken där jag köpte den, och byter ut den helt enkelt.

Tack för alla svar.