Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pierre/M-stad

Pierre/M-stad

Medlem
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning Gift med Sara
  • Registrerad 2002-10-31
  • Senast aktiv 2017-11-27
  • Antal inlägg 920

Foruminlägg

De senaste inläggen Pierre/M-stad har skrivit i forumet.

Blev med hus i förra veckan, men det är mest frugan som "Ja e så jävla glad idag" Jag är försiktigt positiv..

Ursprungligen av Pierre/M-stad:

Det kan nog vara sladden alt kontakten som glappar. Dog när jag skulle se om den satt i dåligt.

Satte i en svart aparatsladd, och det funkar utan den stängs av. Så en farlig sladd går nu till återvinningen.

Ursprungligen av kenjon:

Det är inte strömkabeln som inte är intryckt riktigt, så den glappar när du rör på datorn?

Det kan nog vara sladden alt kontakten som glappar. Dog när jag skulle se om den satt i dåligt.

Skaffade mig en mac mini för några dagar sen. Det är den som jag märkt låter som ett tröskverk. i7 processor på 2,7 GHZ

Nu till min fråga. Ska den stängas av om man lyfter den har den på högkant? Det händer min iaf. Vilken sida jag än håller den stående på, så dör den. Är det något skydd för att inte skada något i den, eller är min mini trasig på något sätt?

Tacksam för svar!

För en vecka sen köpte jag en begagnad MBP 2012 15". Satte i min SSD som jag hade i min MBP 2010. Grymt mycket snabbare alltså. Satte också in 2x8GB från Crusial.

Men jag är orolig att det är något konstigt med den. När den går på batteridrift och jag stänger ner locket så efter ett tag så slocknar statuslampan (den som normalt pulserar). Vet inte hur lång tid efter den slocknar.

När jag sen öppnar locket så tänds skärmen två gånger. Liksom blinkar till en gång (inloggningsfönstret syns) innan den tänds för att stanna vid inloggningsfönstret. Är det normalt att den gör så? Djup vila hände aldrig på min 2010 års MBP. Den stod hela tiden och blinkade.

Jag har återställt SMC och VNRAM utan resultat.

Senast redigerat 2014-05-26 09:12

Har du köpt Bluetooth Explorer på App store så är det fel. Gjorde samma fel häromdagen. Du får göra som jag och skaffa dig ett utvecklar konto hos Apple och där ladda ner deras Bluetooth Explorer. Där kan du välja vilken blåtand du ska använda.

Jag fick först göra en videointervju. Det var ingen som pratade med mig, utan skrivna frågor. Sen ringde de från Uniflex upp mig. Fick några tester skickade till mig. Frågor om Apple och deras produkter, samt andra frågor om datorer, internet osv. Ett läsförståelse test på engelska fick jag också göra.

När dessa hade gått bra, ringde de mig och sa att jag gått vidare. De skulle ge mina resultat och info till företaget som i sin tur jobbade för Apple. Många steg, ja vet. De ringde upp och ställde en del frågor som om jag kunde jobba alla dagar, sena kvällar och om jag kunde sitta avskiljt från min övriga familj och inte bli störd. Arbetsplatsen fick man ombesörja själv. Inget höj och sänk bart skrivbord här inte.

Det var på dessa frågor det sprack för mig. Kunde inte sitta ifred jättebra, kunde inte jobba alla kvällar. Sen var det ju inte bästa lönen.

Klarar du allt skrivet ovan så har du goda chanser att få jobbet. Lycka till!!

Ett försiktigt litet jippi!! Jag fick jobb idag, men vågar inte ropa riktigt HEJ än. Inga papper är skrivna. Men det känns så gött. Isf är det mitt första tillsvidare jobb i mitt 40-åriga liv. Det där tidiga yrkesvalet som pressfotograf gav inget fast jobb. Och en massa åkande land och rike runt för vikariat och sommarvik. Nu är det slut på det. Visst, jag lägger kanske kameran på hyllan för gott, yrkeskameran.

Kommer med mer info när det är klart.. är ju inte Facebook detta, men någon kanske läser som känner någon som känner någon.. och så var det kört. Nu ska jag fira lite försiktigt med något gott. Barnet sover och är gräsänkling.. kanske blir en öl.

Senast redigerat 2013-02-11 20:17
Ursprungligen av Pierre/M-stad:

Nu är den på väg!!! Beräknat datum är den 6:e. Synd bara att det inte är min dator..

Nu är den hämtad på Postens utlämningsställe, för TNT påstod att ingen var hemma när de försökte leverera. Men det var någon hemma hela eftermiddagen.

Ursprungligen av Pierre/M-stad:

Jag beställde en 21,5" igår till frugan. Tyvärr hade det ändrats till 7-10 dagar och då passade vi på att ta en trackpad när det var samma leveranstid som den med Magic musen.

Nu är den på väg!!! Beräknat datum är den 6:e. Synd bara att det inte är min dator..

Jag beställde en 21,5" igår till frugan. Tyvärr hade det ändrats till 7-10 dagar och då passade vi på att ta en trackpad när det var samma leveranstid som den med Magic musen.

Är lösenordet för iCloud/Apple ID ifyllt?

Ni som sökt och fått eller inte fått jobbet, berätta gärna mer här om ni vill dela med er.

Jag sökte i veckan jobb hos ett bemanningsföretag. De jobbar för ett annat företag som sen fixar support för Apple. De ska hitta 15 personer som ska jobba hemifrån med Support för iPad, iPhones och iPods. Det står inte i annonsen. Jag kom så långt att jag fick prata med företaget som är innan Apple. Och där gick jag inte vidare. Man skulle kunna vara tillgänglig alla kvällar. Och då min fru jobbar kväll ibland 3 kvällar i veckan så gick det inte.

Ni andra (unga) för de riktar sig nog till dem. Jag själv fyller 40 nästa år och skulle få ingångslön på 18000 + OB. Inte mycket, men gillar man och kan Apples prylar och går med på lönen så tycker jag ni ska söka.

Här kommer ett urklipp på annonsen.

Jag ser till att inte röra styrplattan när jag klickar på bakåt eller tvåfingrar för att gå tillbaka. Gör jag det stannar den högst upp.