Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
CaptainFoo

CaptainFoo

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2006-11-24
  • Senast aktiv 2010-08-20
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen CaptainFoo har skrivit i forumet.

Kodar en del Xcode nu och håller med om att det känns väl rörigt, så ett mer avskalat gränssnitt skulle verkligen sitta fint! Men det jag saknar mest när jag kodar där är ändå en fungerande autocomplete. Har jobbat mycket med Java i Idea/jetbrains Intellij tidigare och efter det känns alla andra editorer stenålder. Om du inte spanat in det kan det vara värt att kolla, får du till en lika bra autocomplete så byter jag direkt!

Äntligen godkänd, tog c:a 3 månader & 5-6 samtal till Apples support. Tips till er som fortfarande väntar. Ring! Då får man iaf prata med någon istället för att vänta på mejlsvar som tar upp till 2 veckor...

Jag skickade in ansökan för 2 1/2 månad sedan och är fortfarande inte godkänd. För kanske en månad sedan fick jag ett mejl om att de ville att jag skulle faxa in registreringsbevis för vårt företag. Två veckor senare fick jag ett mejl där de sa att det kommit fram, sedan dess har jag inget hört.

De verkar ju inte precis vara snabba i vändningarna. Litet tråkigt när man sitter med ett i princip färdigt program och har ett gäng utvecklare som är redo att sätta igång med nästa projekt.

Någon annan som har erfarenheter av hur lång tid det kan tänkas ta? Skiljer tiden om man ansöker som privatperson eller företag?

Tack för all feedback! Programmet är nu släppt "officiellt". Kom gärna med fler synpunkter så ska jag försöka lägga in så mycket som möjligt av det i kommande versioner. Bl a så har jag planerat att lägga till litet inställningar för port-nummer och användning över intranet mm. Har inte riktigt hunnit dit än, det är trots allt bara ett litet sido-projekt.

Jag åker en vecka på semester nu, så kommer vara internet-fri men lovar kolla alla kommentarer när jag kommer tillbaka!

Ursprungligen av Ylan:

När du skapar DMG:n i Disk Utility (Skivverktyg) kan du välja Avbildsformat: komprimerad.

Men det var en som fick problem med sin nedladdade DMG:fil (med YlanDigitalTuner), så jag tänkte att det kanske var säkrare med avbild.dmg.zip.

Vänligen, Ylan

Aha, såg inte att det fanns ett alternativ att skapa en disk-avbild från en mapp! Då gick det enklare.

Ursprungligen av Ylan:

Nej, men frågan är om man vinner något annat! Jag har textat att zippa komprimerade dmg, och utrymmesvinsten är, som du påpekar, marginell. Dock har jag sett det ganska ofta, och något skäl tänker jag mig att folk har.

Hur gör jag en komprimerad dmg om jag inte zippar den? Som det är nu sparade jag 1MB på att zippa.

Ursprungligen av Ylan:

Låter inte Universal Plug and Play precis livsfarligt? Jag vet att folk som kör Windows får rådet att slå av UPnP, då malware lätt kan slå av hela brandväggen. Eller är jag helt ute och cyklar?

Vänligen, Ylan

Har också läst en del om detta, att ha UPnP påslaget i routern/brandväggen är nog ofta en dålig idé. Dock utgör ju mitt program i sig ingen extra säkerhetsrisk. Många andra program gör på liknande sätt, t ex iChat och Azureus för att nämna ett par.

Ursprungligen av lobStar:

Nu har jag testat det också, funkar fint! Men,

- Öppnarutan är icke-standard, det är ju lite förvirrande
- En inställning så att adressen automatiskt hamnar i urklippet när man droppar, går det att fixa?

Att öppna-rutan inte är standard beror på att programmet är skrivet i Java. Jag tänkte att de flesta nog drar och släpper sina filer på programmet, men det är möjligt att det går att fixa med litet JNI.

Tänkte göra som du säger med urklippet först, men tänkte att det kanske blir dumt om man släpper flera filer på en gång...

Fick det att funka tillslut. Man ska aldrig underskatta nyttan av att starta om sina nätverksprylar!

Dock verkar inte Airport ha stöd för UPnP tyvärr, kanske ev går att lösa med Bonjour, men tror inte jag orkar klura ut hur det skulle gå till... verkar rätt bökigt.

Har kollat runt litet efter färdiga UPnP-lösningar. Inte direkt lätt att hitta... http://www.sbbi.net/site/upnp/ (UPnPLib) ser ju sweet ut, men får den inte att hitta min Netgear-router, trots att den ska ha stöd för UPnP, och allt annat jag hittar är i alpha- eller beta-version...

Någon som har någon erfarenhet av detta?

Ursprungligen av irrelogical:

Ett tips är ju att lägga till upnp-stöd så den kan forwarda portar automatiskt. (om routern stödjer det vill säga)

Kände inte till upnp, ska absolut ta och kolla upp det, verkar ju som att det helt klart skulle vara en bra feature i programmet!

Ja, det ska funka. Dock kan man ju behöva ställa om inställningarna i routern så att den släpper fram port 8090 till rätt dator. Programmet kollar dock själv upp vilket IP-nummer du har "utåt".

Jag har ägnat senaste dagarna åt att knåpa ihop ett program som jag saknat många gånger. Ofta har man filer som man vill dela med sig av som är för stora att skicka via mejl och MSN/Icq fungerar ju sådär för att skicka filer...

Så, jag har gjort ett litet program jag kallar för DropShare, bara dra o släpp en fil på ikonen så delar den automatiskt ut den via en liten inbyggd web-server. Det går även att dela ut hela mappar.

Innan jag släpper programmet på allvar vore det jättebra att få litet feedback härifrån!

Det går att ladda hem DropShare här: http://www.dropshare.net

Jo, det finns. Men tyvärr blir det en svart kant runt bilden när man använder det alternativet och det känns inte acceptabelt det heller. :/

Har suttit och slitit mitt hår hela dagen med att försöka koppla min gamla mac mini till min nya Samsung 40" skärm med en dvi- till hdmi-sladd. Hur jag än gör så klipper den kanten av bilden (precis under menyn och ungefär lika mycket på alla sidor), har testat SwitchResX och DisplayConfigX med enda resultat att ingen bild visas alls istället. Tyvärr är inte en vanlig VGA-kabel ett alternativ eftersom bilden blir otroligt urvattnad om man använder den tack vare DNIe läget som saknas för PC-ingången...

Är det någon som kommit på en lösning? En idé jag fick var ett gammalt program som fanns till MacOS 9 (eller ev tidigare) som gjorde att man kunde ha en virtuellt större skärm som scrollades runt. Med det programmet kunde man även ställa in en mindre skärmyta och kanterna blev då svarta. En sådan lösning som helt enkelt kapade litet på varje sida skulle ju kunna funka. Någon som känner till ett program som gör detta? (Litet sugen på att ta reda på hur man skriver ett själv, men har inte tillräckligt med tid just nu)

Tack på förhand!