Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kottenkotten

kottenkotten

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Snäll, jobbar och pysslar med musik, ljuddesign, ljudteknik. PC i alla år (efter Amigan) macbook sedan ett par år som körs 50/50 win/osx
  • Registrerad 2006-12-01
  • Senast aktiv 2013-03-04
  • Antal inlägg 820

Foruminlägg

De senaste inläggen kottenkotten har skrivit i forumet.

Sedärja. Nej chansa ska jag inte göra det måste ju lösas på ett eller annat sätt, bara kollar, kan ändå inte göra nåt på några veckor till då jag är på resande fot men får hoppas den överlever den tiden bara.

Tjo, skaffade ny hårddisk till min gamla Macbook (2007) och installerade Snow Leopard från scratch.
Disken är en ST9500325ASG Alltså Seagate Momentus 5400.6 SATA 500-GB

Nånting är snett, den gör jättegärna små badbollspauser och hade ett tag lätt för att hänga sig helt, vilken nu iofs är bättre. Jag har letat och kört de flesta rensningar och resetande hit och dit, alla uppdateringar osv. Hade med den till en apple store där dom till slut kom fram till att det är nåt med hårddisken iom ett antal "disk0s2: I/O error" meddelanden i kernel.log.

Betyder det garanterat hårdvarufel? Disk Utility visar inga fel. Jag skapade även en bootcamp-partition och klonade in min gamla XP-installation som inte alls verkar har problem med hårddisken. I OSX kan jag inte spela upp tyngre videofiler från disken med QT eller VLC då den läser för långsamt och i OSX går det bra om jag kör från ett vanligt USB-minne så det är garanterat nåt disk-relaterat, men videofilerna funkar bra i windows på samma hårddisk.

Körde XBench som testar utan cashe och den läser sekventiellt mellan 10-15 MB/sek medans den skriver 60-70 MB/sek. Testade ett liknande program i xp (samma disk, annan partition) som gav nånstans runt 50 på både läs och skriv.

Är det självklart att det är bara att kräva en ny disk och klona över allt innehåll till den nya, eller skulle det kunna vara nåt med mjukvara/kompatibilitet? Finns det nåt annat sätt att verkligen se att hårddisken garanterat är defekt?

/Kotten

Intressant. Har en Macbook från 2007 som alltid funkat bra med Tiger men installerade snow leopard från scratch för ett tag sen och haft liknande problem, har även hänt att det totalt hänger sig så jag måste stänga av/på för att starta om. Bytte dock till en större hårddisk iom ominstallationen.. Var inne på Apple Store och det enda dom kunde se var att hårddisken inte hade hängt med vilket lär orsakat hängningarna, dom gissade att den inte hanterade tillräckligt hög temperatur.

Fast jag har fler problem, H264.mov spelar inte ordentligt varken i quicktime eller VLC men funkar bra i windows på samma maskin och är säker på att det rullade i Tiger. Men det känns ltie som att Snow Leopard inte riktigt rullar klockrent på äldre maskiner eller?

Jag har haft en Huwaei D100 nåt år nu och den har hela tiden funkat klockrent.

Lustigt att jag för inte sen satt och lyssnade på Microstoria (halva mouse on mars) ser charmigt ut iaf.

..och den externa synten har en egen ingång i ljudkortet? Isf finns det ju External Instrument att använda så det ordning och reda.

Däremot, om du kör effekten och synten genon en mixer och in på samma ingång kan jag tänka mig att det blir problem . Då blir det till att spela in den som audio först och sen låta den vara tyst när den processas.

Hallå, jag slängde just upp min mod av Splitter på NI's sida så om nån av er som kör Reaktor nånsin känt för att spela realtidskvantiserade trummor med en fader kan testa nu, det är ganska skoj. Lite små extra funktioner också som att kunna editera samma ratt på alla slots samtidigt...

http://www.native-instruments.com/index.php?id=userlibrary&type=0&ulbr=1&plview=detail&patchid=8450

Haha nån skulle behöva döpa om den här tråden eller så lär jag mig läsa.. ser alltid "Posta dina vårtbilder" och blir lika förskräckt varje gång.

Hehe ok man kanske inte skulle klaga när man inte får bort "mac säljes" ur dagens diskussioner om de första 20-25 på 99mac handlar om musik. Ang. stämningen så t.ex. fototrådarna är inte helt olika 99musik, folk lägger upp bilder av blandad kvalité och är oftast trevliga och konstruktiva i sin kritik... dessutom tekniknörderi på samma nivå som här.

Är inte orolig att 99musik håller på att tyna bort då en majoritet av alla aktiva användare har en gemensam inställning om hur dom vill ha det och strävar aktivt efter det hela tiden. Lär nog överleva, men jag hejar också på splitten. Heja heja!

/Kotten - ett relativt talanglöst musikpucko

Jag är också impad, inte illa det ser snyggt ut! ..men vill också flika in ett gnäll. Det första jag tänkte på var glaset. Orginalet ser vitare och renare ut än ditt, syns särskilt vid foten. Nu kan det ju helt enkelt bero på att det ÄR det också, (skulle ju kunna vara så att Fischer körde kristall och inte Ikea) ..eller så har det med ljuset alt. efterbearbetning att göra, känns som att det är lite samma längs flaskans vänsterkant.

..det här tycker jag ser riktigt hoppfullt ut!

Det låter som läge att fixa ett lättsammare format, finns nog inget annat som hjälper. Vet inte om det är till nån hjälp i Logic men i cubase har jag märkt att det underlättar att lägga videospåret i ett eget folder track och stänga så slutar den kämpa med thumbnails iallafall.

Extremt fin blomma där.. inte utan att man känner sig sådär ibland själv. Ja nu blev det ju vinter igen i mellansverige, kunde inte sova så jag tog ett varv i kvarteret. (stora bilder här 2009-02-22)

Senast redigerat 2009-02-23 21:56

Dom är väldigt trevliga! Gillar den med ratt bäst (variable friction), har sett hela projektorer monterade i tak med bara såna och super clamp helt... bara att lossa lite så kan man justera alla leder och vinklar fritt, sen låsa rubbet.

Tack! Då har jag lite att gå på, finfint.