Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
danifederico

danifederico

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-12-04
  • Senast aktiv 2010-12-05
  • Antal inlägg 31

Foruminlägg

De senaste inläggen danifederico har skrivit i forumet.

Ok, ska vid tillfälle testa och koppla via komponent istället. Tack för tipsen!

Jag har varken DVI/HMDI eller VGA på min TV, endast scart och komponent. Det är en Panasonic TH-42PA50E. Kommer inte ihåg vad den har för upplösning.

Jag har en MacBook Pro och en Panasonic Plasma 42".

Har nu kopplat in datorn från DVI på Macen till S-video på TV:n (med hjälp av en liten Mac-original adapter).

Min TV har en komponentingång också och jag funderar på att koppla DVI till komponent istället. Har sett att det finns såna kablar att få tag på.

Min fråga är om det är värt det, dvs kommer bilden att bli bättre eller är det slöseri med tid (och pengar)? Någon som har erfarenhet?

Vet inte faktiskt, är glad så länge allt bara funkar

Citat:

Jag hittade var man ändrar den första pausen i "boot.ini"
men var/vilken fil lägger man in den andra 5 sek pausen för val av "profil 1" ?

Högerklicka på "Den här datorn", välj Egenskaper. Under fliken Maskinvara finns en knapp för Maskinvaruprofiler, där hittar du dom två profilerna och inställningarna. Lycka till!

iMoz: Mitt tangentbord är också dött vid val av profil i Windows. Jag ändrade inställningarna i Windows så att systemet automatiskt väljer "Windows XP" efter 5 sek och sedan "Profil 1" efter 5 sek. När jag bootar från Bootcamp gör jag alltså inga val vid uppstart av Windows. När jag bootar genom Parallels funkar tangentbordet så där är det inga problem som du säger.

Mr.Kongo: Först installerar du XP genom bootcamp. Sen måste du installera Parallels Tools i XP (när du bootat genom Bootcamp). När du sen ska installera Parallels på Mac väljer du "Custom installation", då kan du välja "Använd Bootcamp installation". Efter detta kan man välja om man vill köra Bootcamp eller Parallels mot samma XP. Smidigt.

Fick ordning på det till slut.

Jag har installerat Parallel Tools i Windows om du tänker på det. Sen har jag delat ut mappen i Parallels på Mac och startat upp XP, men ingen mapp dyker upp där. Varken om jag bootar från BootCamp eller Parallels.

Har jag missat något?

Vet att man på ett enkelt sätt kan dela ut mappar från Parallels att dela med Windows XP. Jag kör Bootcamp och Parallels (dvs utnyttjar samma XP-installation) och har försökt detta, men inga shared folders dyker upp i XP.

Någon som vet hur det funkar när man kör Bootcamp och Parallels. Hur delar jag ut mappar?

Jag löste problemet själv. När man installerar parallels väljer man "Custom installation", där finns ett val att använda BootCamps Windowsinstallation. Sen går det att köra samma Windows XP från Bootcamp och Parallels. Hur smidigt som helst.

Jag har en extern hårddisk som jag har kört i Windows. Den är formaterad som NTFS, så jag kan bara läsa filerna från min Mac, inte skriva. Finns ingen lösning på detta vad jag har förstått.

Jag ska formatera om min externa hårddisk och undrar om man kan göra en partition på den och köra halva som Mac OS Extended och andra halvan som NTFS? Så jag kan skriva/läsa från Mac på en halvan och bara läsa från den andra (NTFS)?

Kanske låter lite snurrigt, men går det att göra överhuvudtaget?

Jag vet att smidigaste sättet för att nå filer från båda hållen är FAT32, men vill undvika det eftersom det inte stödjer filer över 4 Gb.

Formodligen finns svaret redan på forumet någonstans, men jag hittar ingen tydlig info om detta så jag behöver lite guidning.

Jag har installerat Bootcamp på min MacBook Pro och kör XP på den andra partitionen. Jag har installerat Parallels programpaket för Windows på XP-partitionen enligt anvisningar i en post på deras forum.

Vad är nästa steg, kan man använda den befintliga XP-installationen eller måste XP installeras om? Om ja, ersätter den nya installationen av XP den gamla eller måste man ha två installationer?

Jag kör senaste versionen av Bootcamp och vill alltså kunna komma åt min XP-partition utan att boota om.

Tacksam för lite hjälp.

ps. När jag startar min XP-partition får jag nu frågan om jag vill köra "Windows XP" eller "Parallels version". Tangentbordet är dött så jag kan inte göra något val och kommer inte vidare. Vad göra?

Tack, det ordnade sig. Bytte bara tillbaka namnet på hemkatalogen.

Jo, jag har bytt namn på hemkatalogen tidigare.