Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabriel.fjellander
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Är nygammal mac-användare. De första två datorerna i föräldrahemmet var macar och jag införskaffade julen 07 en macbook. Den är numera såld, och jag sitter istället på en iMac, iPad och iPhone.
  • Registrerad 2006-12-22
  • Senast aktiv 2015-08-14
  • Antal inlägg 1260

Foruminlägg

De senaste inläggen gabriel.fjellander har skrivit i forumet.

Hmm, nu tror jag att jag fått igång det. Jag raderade Finders och Handbrakes plist-filer och sen gick det, typ i alla fall. Märkligt.

Jag har googlat mycket på det här men inte hittat något som förklarar varför.

Det här gäller alltså inte alla skivor, inte heller alla köpta skivor. Andra DVD:er jag rippat har funkat jättebra.

Jag har en ny Retina MBP och en extern Apple Superdrive. Jag skulle rippa en DVD-skiva med Handbrake, men jag kommer inte åt skivan. Den matas in och den dyker upp i Finder, men den är gråad, så jag kommer inte åt den. Jag kan varken vänster- eller högerklicka på den. Alltså kan jag inte heller välja den i Handbrake. Däremot kan den spelas av både VLC och DVD-spelaren. Nu håller jag på att rippa den med RipIt, det programmet hittar den också och kommer åt den. Jag har aldrig sett det här innan. På gamla macen rippade jag exakt samma skiva (men jag har dumt nog tappat bort filerna). Hur kommer det här sig? Jag har aldrig sett det innan, att man inte kommer åt filen. Se bild nedan.

Jag har köpt en helt ny RMBP, fick den i onsdags, och jag har en LG-panel i min. Förhoppningsvis kommer den funka. Annars kommer jag givetvis att reklamera den.

Jo, men jag vill fortsätta göra backup på den, liksom. Det gick inte så jag får skippa det. Filerna får ligga kvar, dock.

Fast enligt den här artikeln: https://discussions.apple.com/thread/4151882?... kanske det går att bevara min TM-backup. Lovande!

Jag lutar nog åt det också. Mitt största aber är att jag förlorar min Time Machine-backup. Det är nästan två års filer som ligger i den. Trist att förlora dem, även om jag antagligen aldrig kommer behöva de allra flesta.

Min nya dator, rMBP, kommer inom kort. Nu har jag en iMac jag haft i tre år och som börjar bli lite seg. Jag undrar: hur skulle du göra, skulle du importera rubbet från Time Machine-backupen eller skulle du börja om från början och lägga över alla dokument men bara installera de program du behöver när du behöver dem?

Ursprungligen av Kermit:

Surt att man nyligen köpte "vanliga" coda för fullpris =/ Verkar dessutom ha missat rabatten, nu ligger det på 569:- (det var väl 300-nånting för någon dag sen?). Iaf, älskar Coda, så man kanske måste punga ut ändå, men lite jobbigt kändes det ju

Om du köpt den väldigt nyligen, och från Panic direkt och inte i MAS, får du uppdateringen gratis. Get Help with Coda 2

Jag skulle nog skänka bort 198 miljoner till välgörande ändamål, eller möjligen placera en del i en välgörenhetsfond. De sista miljonerna skulle se till att jag blir av med studieskulder samt har en grundplåt till framtida husköp. Typ så.

John Gruber skriver på Daring Fireball

Citat:

The output of iBooks Author is, as far as I can tell, HTML5 — pretty much ePub 3 with whatever nonstandard liberties Apple saw fit to take in order to achieve the results they wanted. It’s not a standard format in the sense of following a spec from a standards body like the W3C, but it’s just HTML5 rendered by WebKit — not a binary blob tied to iOS or Cocoa. It may not be easy, but I don’t think it would be that much work for anyone else with an ePub reader that’s based on WebKit to add support for these iBooks textbooks.

Alla böcker och hur de visas bygger enbart på HTML5, vad jag har förstått, och utan DRM. Det skulle därför vara en smal sak att bygga ett program som kan läsa böcker till iBooks 2 på vilken plattform som helst. Genom att köpa böcker i iBooks Store så låser man alltså inte in sig i något utan man kommer med stor sannolikhet kunna läsa böckerna även i andra program.

Jag bor i Småland, visserligen i en liten by men ändå ganska nära ganska mycket, och kan ändå inte få adsl. Det finns ingen teleoperatör (utom net1 vars nät härstammar från gamla statliga tiden) som har tillräckligt bra täckning för att kunna ha mobilt internet. Jag fattar att det inte skulle va lönsamt med adsl för det (jag gissar) max ett par hundra som vår telestation försörjer, och jag fattar att det inte är lönsamt att fixa mobiltäckningen för de tre hushåll som bor här i täckningssvackan, men det är ändå inte ok. Därför är Juholts utspel viktigt. Samhällsservice ska komma alla till del. Solidaritet.

Jag har förstått det som att sådant stöd för iCloud kommer i OS 10.7.3 om ett tag, men jag är inte säker. Jag håller med dig om att det borde fungera.

Testa själva, eller läs på hemsidan. Det är nog enklast.