Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sven-ErikOlsson
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Ultracykling, CompuTrainer
  • Registrerad 2002-11-20
  • Senast aktiv 2011-05-05
  • Antal inlägg 394

Foruminlägg

De senaste inläggen Sven-ErikOlsson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Taz_1999:

Telenors chat-tjänst har noll koll och har inte hört talas om detta.

Jag kom in i BBB/Telenors värld via deras köp av min dåvarande leverantör. Sedan dess har det tyvärr varit en lång resa utför, som fick en extra skjuts nedåt när jag flyttade och hamnade vid en gammal telestation. Det var då BBB/Telenor lanserade Mobilt Bredband som en lösning för mig. Oj vad de hade fel. Jag hade provat mobilt med ett lånat Tele2-modem, men i tiden för flytten så höjde Tele2 sina priser rejält med hänvisning till att de nu erbjöd snabbare hastighet. Så jag hoppade på BBB/Telenor som erbjöd samma hastighet till lägre pris. Men det verkar som att en får vad en betalar för.

Tjänsten strular rejält. Den låser sig efter ett tag och laddar inte ner något trots att modemet visar att förbindelse finns. Det är tydligtvis PPP-servern som ballar ur. Det gör den därtill ofta i samband med inloggning. Störst problem har jag på kvällar efter 22.00.

BBB/Telenor tycker att jag skall felsöka genom att sätta kortet i en mobiltelefon. På det har jag svarat att vi har två mobiltelefoner med Telenor 3G abbonemang och de visar full signal. När jag vill bryta abbonemanget säger de att det inte är felsökt ...

Ursprungligen av Zimmerman:

Undantag bekräftar regeln (material t.ex.) - men det finns ingen generell logisk koppling mellan produktionskostnad och estetik. Det är en utbredd myt att snygga grejer skulle vara dyrare att utveckla/producera än fula grejer. Det är ju befängt. Alla som håller på med formgivning skrattar åt denna myt (men vill gärna hålla den levande om det passar den marknad dom simmar i). Skulle myten stämma så skulle inte t.ex. IKEA existera.

Ta ett hekto PVC-plast och pressa en matlagningsskål med valfritt färgpigment för identiska priser. Formen du har gjort är kostnadsidentisk som motståndarens - baserad på två olika lermodeller som drejats fram med exakt ett kilo likvärdig lera.
En skål är ful - en är vacker. Detta beror enbart på formgivarens neurlogiska process (fantasi, erfarenhet, kunskap) - det har absolut ingenting med pengar att göra.

Det är därför [pga kostnaden för leran] som en Ferarri och en VW Scirocco ligger så nära i pris. Det är oxå därför som designers har enhetslön. Eller?

Förenklingen gör att det går åt mindre lera. Att stanna innan det blir skrattretande ofunktionellt kostar skjortan. Det där med snyggt är en smaksak. Jag har då aldrig funnit en PowerMac 7200 snygg, men köpte den gjorde jag. Ankfoten tycker jag är jätteful. iPhone tycker jag är jättesnygg, ändå har jag en TyTn II. Glöm logiken, lita på det tillfälliga.

Ursprungligen av Saffran:

=>BORTTAGEN TEXT<=
Trygg E-handel? Inget att ha men kanske har man ett ansvar?Trygg E-Handel - www.tryggehandel.se

Öhö: Affärsidé ta betalt för att någon lever upp till dina "krav".

Att JME/datorbutiken.com konkat var väntat av mig. De satsade för stort och för differentierat (började sälja platt-TV & flyttade ut från centrum här i Lund). De hade inget att sätta mot Mediamarkt och Elgiganten.

På datatillbehör hade de bra priser, men grejerna fanns inte alltid på plats. Då blev det Dustin även om den senare var några hundralappar dyrare.

Imponerande steg framåt av en WinPC-tillverkare. Bara två riktiga minus: stället av kaffekokarmodell och så luckan. Då är OSet ej inräknat. Visst går det att säga att Apple var först. WinPC var först med blue screen, Apple är störst med kernel panic. Skulle jag köpa en integrerad WinPC så vore Fujitsun något att överväga. Eftersom iMac har sitt speciella bios så är den inte lika funktionell som WinPC. Men visst är den snyggare som prydnad.

Nu har jag kommit på ett knep för att hindra iMovie HD krascher vid start av nya projekt: först skapar jag det nya projektet. Därefter stänger jag iMovie HD helt. Sedan öppnar jag projektet genom att klicka på det i Finder. Då går det att börja importera utan krasch direkt i början. Inte heller blir uppspelningsfönstret transparent.

Ursprungligen av Mieron:

Fasiken, sitter på ett liknande fall där det lossnat bitar i kanten.
Är detta ett solkart fall av garanti? Har inte haft datorn på annat sätt än hemma som surfdator och därmed väldigt mild behandling.

Bild

Är det då återförsäljaren man ska vända sig till? Hur lång är garantin för denna skada?

/Micke

Just så (som på Mickes bild) ser min MacBook ut sedan en tid. Det verkar ju vara ett designfel! Rita snyggt kan de, men bygga tryggt? Det liknar upphängningskonstruktionen på Powerbook Titanium (som kanske borde kallats Titanic?) i kvalitetshänseende. Tack för tipset om att beställa byte istället för att lämna in och vara utan medan reparatören väntar på delen.

Är annars jättenöjd med min MacBook. Snabb, snygg och behändig. Hade ett tag en PB17"/G4 men det var tungt attt släpa på och svårt att få plats på den små borden på tåget.

På senare tid har iMovie HD för mig kommit att framstå som den mest Windowslika applikation jag stött på. Kraschbenäget, underliga fönstereffekter (transparens) och plötsliga byten av format. iMovie HD laddar rätt vad det är in projekt som NTSC trots att det hela tiden är en och samma DV kamera, en Canon med MV890 PAL format, ansluten.

Jag sitter på en Mac Pro 2x2.66 med 3GB minne och 10.4.11.

Telenor står visst i kön för att få köpa iPhone (ooops, Telia Sonera var det). Det står en fransman före, men han rullar nog ut.

Kul att du fått någon del att fungera med 10.4. Jag har haft olika problem med 10.4<->hp2840 under en längre tid. På vår Mac Pro är det helt märkligt. Jag har fått gå tillbaka till att bara använda skrivardrivet från HP och ändå så flippar det ut ibland och skrivaren går att använda EN gång efter omstart och sedan vill den inte mer. Nu senast så har ett märkligt beteende uppstått nämligen att datorn går tillbaka till ursprungsfil (en .doc-fil) även om jag gjort en PDF och vill skriva ut den. Försökt med att ominstallera, men HPs installationsprogram hittar inte skrivaren. Skrivaren är ansluten till en router och IP är satt till fast adress. Skrivaren går att nå via PC/WinXP maskiner och via PowerBookG4or som kör 10.3.x. Även en MacBook med 10.4.11 kommer åt skrivaren (då över det trådlösa nätet). Bugg i MacPro eller i HPdrivet?

Ingen idé om hur du skall få fart på din scanner tyvärr. Även i PC/Win sammanhang har HPs programvara en del egenheter för sig (eller har haft). Som att den pockar på att Faxfunktionen skall aktiveras även om multienheten inte är ansluten till telefonledningen. Vi köpte den inte för att faxa utan för att printa och scanna. Men HP tycker tydligen att vi skall använda alla tre funktionerna. Efter den senaste uppdateringen av Xp verkar det dock ha lugnat ner sig ...

Ursprungligen av Mattias Hedman:

3s fallback om 3G inte fungerar är Vodafone...

Har inte Vodafone sålt sitt svenska nät till Telenor? Som ju har rätt så dåligt stöd för 2-generationstelefoner som iPhone.

[Att säljaren fått gott omdöme trots möjligen överdrivna påståenden om funktionalitet kan ju bero på att köparen inte hade ett 3-sim? Frågan är vad reservationspriset är. Det kanske billigare köpa denna 3-klara iPhone än de som annonseras ut blocket och annorstädes?]

Ursprungligen av Mikamar:

Dags för XP att dö nu. Installerade om en PC i dag och snacka om att XP känns uråldrigt nuförtiden. Sju år är ett par år för länge att klamra fast vid ett os...

Efter sju svåra år kommer sju goda? Eller tvärtom ...

Ursprungligen av stfm:

Jag vet inte vad folk prioriterar i en ultralätt dator, bortsett från dimensioner och vikt, men jag kan säga direkt att Air är för begränsad för mina behov. X300 passar nog fler, sett till specifikationer.

Apple måste ju alltid komma med "världens första ...", vilket gör att de måste skära lite väl många hörn ibland.

Klart att X300 passar fler, det är ju en Windows-dator. Som kåsören på computerworld konstaterar, kanske utan att tänka på det, så släpps det en hel del vind (eng: fart) kring kommande MacBook Air Killers. Jag förutspår att det kommer att säljas fler lättare Windows-datorer i kölvattnet av Air, MEN många kommer att upptäcka att de släpar på en massa kontakter och en diskdrive som de sällan använder. Färre, men några, kommer att upptäcka att en Lenovo inte kommer med OS X installerat.

Vem var först utan floppy? Apple. Vem blev först utan DVD/CD? Apple. Och så har de gjort en telefon med bara en knapp! Nu väntar jag bara på ramaskriet: Vi vill ha en treknappstelefon från Apple!

Jag har på senare tid haft upprepade problem med att det dyker upp en liten ruta som säger att jag måste starta om min dator (MacPro 2x2.66). Tre gånger på kort tid. Det föregås av att bildskärmen får en slags grå rullgardin. En gång har jag fått framkraschloggen och då är det iMovie HD som listas. Väldigt irriterande.

Ursprungligen av Andreas Th:

nu är det iofs inte direkt Leopard utan program.. men safari kraschar efter 20 min hela tiden typ..

Att Safari kraschar ofta har varit min erfarenhet sedan 10.3. Kolla av vilka siter som triggar, så kan du kanske undvika en del irritation genom att använda mer än en läsare ...

Ursprungligen av rose:

Kan inte skriva ut från MS Word/Office 2001. Har sett på annat forum att det är samma problem med MS Office 2004.

Är det någon som kan skriva ut med det prgrammet?

Går bra att skriva ut från Word:mac 2004. Hade inledningsvis problem med att det dröjde väldigt länge (=mer än en timme) innan utskriften startade. Men denna egenhet försvann konstigt nog. Jag fick installera om skrivaren, som är en kombi-laser från HP (2840) och då försvann en del av "godiset" som att kunna scanna och spara från kombin.