Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lastefan

lastefan

Medlem
  • Plats Finspång
  • Registrerad 2002-12-06
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen lastefan har skrivit i forumet.

Tack för tipsen!

Jag satt och labba i går kväll. Misstänkte något dröjsmål med bluetooth efter att ha bootat i verbose mode och stoppa in USB-mus och tangentbord och avregistrera och stängde av bluetooth. Ingen skillnad. Lade in Combo updaten igen men ingen skillnad. Tänkte köra Applejack men kunde inte komma in i single user mode. Kom inte åt promten. Tömde en del loggar och körde en del andra underhållsskript med hjälp av Onyx. Fortsatt ingen skillnad. Boota i safe mode och efter det kunde jag komma in i single user mode och köra applejack. Efter detta så boota datorn som vanligt igen och man fick kontroll direkt med musen.

Tolkar det som att boota i safe mode och applejack var lösningen.

Min mini har fått en lång uppstartstid den sista tiden. Tror det hände efter 10.6.6 uppdateringen men är inte helt säker. Jag startar om så sällan. Först är den grå skärmen med snurran framme märkbart längre än normalt. Sedan när desktop har kommit kan man inte röra muspekaren på ca fem minuter. När man väl kan röra muspekaren kan man inte klicka på ytterligare ca 5 minuter. Dock ploppar sådant upp som man försökt klicka på när väl allt kommit igång. Märkligt beteende men inget jag har hittat här på forumet. Jag har en Touch Pad (BT)

Någon som har någon idé?

Ursprungligen av -David-:

10.2 funkar inget vidare för mig. När jag ska kolla på svtplay måste jag ha hårdvaruacceleration ikryssat, annars hackar videon i fullskärmsläge. Risigt. Blir väl att nedgradera.

Jag har samma erfarenhet på min mini. Fullskärmsläget hackar efter uppdateringen.

OK, om du har läst Apple supportens sida och gjort allt där står som tex att välja HDMI som ljudutgången i Systeminställningar kan du prova följande. I mappen Verktygsprogram finns Ljud- /Midi-inställningar. Öppna detta. Välj sedan din utgångsenhet för HDMI/digital (vet inte exakt vad den kan tänkas kallas) i listan till vänster genom att klicka på den. Till höger finns nu några möjliga val för denna enhet och under Format ska du välja "Kodat digitalt ljud" i flervalsknappen (om möjligt).

Jag har inte själv 2010 macminin så jag har inte själv råkat ut för exakt detta problem. Men jag försöker vägleda dig till de inställningar som finns tillgängliga i macos för ljud.

Du får nog beskriva närmare hur din uppkoppling ser ut. Kabeltyp mellan macmini och förstärkare, vilken macmini (årsmodell) tex.

Medans du funderar på det föreslår jag en titt på Apples supportsida för detta problem: Mac mini (mitten 2010): Vanliga frågor om HDMI
Nu utgår jag från att det är en 2010 macmini. Är det inte det blir det andra svar...

Lycka till.

Ursprungligen av kenjon:

De har ju inte "byggt in en begränsning". De använder DVI-D istället för DVI-I.

Tyvärr är det inte så. Både digital signal och analog, men bara för VGA, är fullt möjligt från minin av 2009-års modell - dvs en DVI-I. Men Apple har valt att "begränsa" möjligheten till videosignal ut genom att inte göra den kompatibel med den befintliga miniDVI->video adaptern.

Egentligen hade Apple antagligen kunnat göra en miniDVI->video adapter om de velat (eller ännu hellre gjort 2009an kompatibel med befintlig adapter). Den som finns i sortimentet idag (M9319G/A) fungerar i alla fall inte - vilket var kärnan i min fråga. Något som bekräftas från apple forumet ovan genom användares erfarenheter samt från Apples adapterlista: Tabell över monitor- och skärmadaptrar

Det viktiga för mig personligen var att bekräfta att det inte var fel på min maskin.

Senast redigerat 2010-12-23 12:21

Tyvärr har jag fått det bekräftat nu. Apple har byggt in begränsningar i DVI-utgången på Mac minin av 2009 års model så det finns ingen analog komposit/s-video signal att hämta.
Synd på en så fin maskin...

Apple - Support - Discussions - New Mac Mini and Analog TV ...

Det blir till att använda en aktiv vga konverter för att få ut vanlig videosignal.

Tack för den infon. Det är lite otydligt hos Apple och jag har inte möjlighet att prova själv här och nu.

Dock kvarstår frågan om video ut från miniDVI-porten. Inga tydliga svar på nätet och om jag stoppar in en miniDVI till video adapter från apple så detekteras den men man ges inga möjligheter att ställa in upplösningar men väl ett text som säger "Do Not Localize"

Hej,

Jag har två funderingar kring Mac mini, late 2009, som har en miniDVI och en DisplayPort utgång.

1 - Vet någon om man kan ansluta skärmar till bägge dessa portar samtidigt?
Apple "utsökta" dokumentation på webben skriver "Mac mini (tidigt 2009) stödjer bild från båda skärmportarna samtidigt." men den skriver inget om late 2009.
2 - Det har börjat gå upp för mig att denna late 2009 mini inte kan leverera komposit eller s-video på sin miniDVI utgång, trots att det finns en Apple adapter till detta. Kan någon bekräfta detta?

Tack på förhand.

/Stefan

Ursprungligen av yabbah:

Tack för era svar, ska kika på en extern HDD. Lite synd att man inte kan använda nån av diskarna i mina NASar. ?

Vissa NASar funkar. Min Iomega Home Media Network Drive funkar fint tex.
Annars har jag alltid kört med USB-diskar för TimeMachine. En gång per timmer körs TimeMachine i någon minut i bakgrunden så inget fartmonster behövs för det lilla arbetet anser jag. Storleksmässigt bör man nog ligga någonstans 1,5-2x den disk/diskar man ska säkerhetskopiera.

Geekbench Score 2811
Version Geekbench 2.0.19
Platform Mac OS X x86 (32-bit)
Operating System Mac OS X 10.5.8 (Build 9L30)
Processor Intel(R) Core(TM)2 CPU T7400 @ 2.16GHz
Model iMac (Late 2006)
Memory 3.00 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

Dator: iMac5,1, Intel Core 2 Duo, 2.16 GHz

Disk1: WesternDigital WD2500JS-40TGB0, SATA 1,5, 232,89 GB

Resultat: Write: 57,7MB/s. Read: 60,2MB/s.

Externa diskar
Disk2: LaCie Porche Hard Drive, FW400, 149,05 GB

Resultat: Write: 33,0MB/s. Read: 40,0MB/s.

Disk3: WesternDigital ST375064, "PixMania NoName enclosure" USB2.0/FW400, 698,64 GB

Resultat USB2.0: Write: 32,7MB/s. Read: 40,0MB/s.
Resultat FW400: Write: 28,1MB/s. Read: 37,2MB/s.

Disk4: Maxtor 4 D080H4, "Jula NoName enclosure" USB2.0, 74,53 GB

Resultat: Write: 14,3MB/s. Read: 14,7MB/s.

Disk5: LaCie Desktop Hard Drive, USB2.0, 465,76 GB

Resultat: Write: 16,9MB/s. Read: 17,9MB/s.

Intressant att min noname FW/USB låda har så pass bra prestanda på USB2. Tom med bättre än samma lådas FW-prestanda. Anmärkningsvärt att de andra USB-lådorna, noname som märkes, är SÅ dåliga.

Ja du får ju göra som du vill och är du nöjd med det så fortsätt köra på det!
Givetvis kommer du att tappa en hel del kvalitet på bilderna om du "stryper" kameran genom hård komprimering och låg upplösning. Men som sagt är du nöjd med resultatet ser jag ingen anledning att du inte skulle fortsätta med det.

Själv skulle jag aldrig gå ner under maxinställningar på allt med en dSLR - dvs RAW och AdobeRGB. Med kompaktkameror ser jag större anledning att "spara" utrymme genom att dra ner på inställningarna då optiken ändå inte gör dessa tokhöga megapixelkameror rättvisa.

Ja jag vet inte vad det kan vara men jag har liknande problem med en Maxtor FW400 disk. Har också en Lacie Porche FW400, två no-name lådor och en Lacie Pocketdrive USB2 och ingen av dessa har någonsin strulat med att monteras. Däremot strular Maxtorn ca var 5e gång datorn vaknar upp ur vila men dock aldrig vid nystart. Kan det eventuellt bero på att Maxtorn är en 750GB disk och har en längre uppstartstid som ställer till det för systemet?

Är det vid återgång från vila eller nyuppstart som din strular? Är den stor?

Hej,

Jag har haft Huey för att kalibrera min skärm ett tag och är nöjd med funktionen. Jag har dock upptäckt att programmet som ligger i menyraden stänger av sig ibland och jag tror att det är under/efter att datorn vaknat upp efter vila. Jag måste starta Huey programmet igen men då kommer det stora problemet. Jag har tappat kontrollen över inställningarna. Det gör ingen skillnad när jag skiftar mellan kalibrerat eller okalibrerat, vilken färginställning jag vill ha eller försöker justera ljusstyrkan efter rumsljuset. Som tur är det den kalibrerade profilen som fortfarande används i skärminställningarna men det är himla synd att tappa den automatiska rumsljusjusteringen.

Startar jag om datorn och allt laddas in på nytt fungerar det igen.
Edit - Detta stämmer inte heller som jag trodde. Det enda sättet att få allt att fungera som det ska är att göra en ny kalibrering. Jag får se hur länge det fungerar denna gång...

Är det någon som har upplevt något liknande och dessutom löst det?

Jag kör en iMac med OSX 10.5.6

Senast redigerat 2009-01-06 11:54