Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
leonardo

leonardo

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2004-03-30
  • Senast aktiv 2017-05-18
  • Antal inlägg 1271

Foruminlägg

De senaste inläggen leonardo har skrivit i forumet.

Efter lite systematiskt jobb med skrivaren visar den sig från sin allra snällaste sida när jag av en tillfällighet anslöt den via USB. Nödlösningen just nu är att lägga skrivaren på skrivardelning tills jag meckat nätverket.

Det är mitt nätverk som är boven. Kanske dags att uppgradera router, switch och extender. De är några år. Suck - nytt hål i lädret.

Jag vet inte vad som bråkar - alltså kan jag inte ens beskriva vad det är jag inte klarar av att lösa. Jag arbetar på problemt.

Känns inte riktigt som att Mavericks gillar min skrivare - det bara bråkar. Den svarar i alla fall på tilltal nu.

Det blev Sheriffens lösning - hårdkopiera - byta diskar - hårdkopiera tillbaka

Jag har en A3 volymskrivare av lite äldre modell - HP Color LaerJet 5550n - som trilskats å det grövsta och jag tvingades avinstallera skrivaren i Kontrollpanelen i Mavericks. När jag sedan ska lägga till den igen, vill inte Apple släppa ifrån sig drivrutinerna - "Inte tillgängliga just nu på uppdateringsservern".

HPs hemsida är inte särskilt med tillmötesgående. Jag hittar sidan med drivrutiner till 5550-familjen, men sidan hänvisar till Apples uppdateringsserver - som inte vill vara med - Catch 22.

Någon som har drivrutinen nedladdad och kan dela med sig?

Vissa händelser i iCal får dubbla tidsangivelser

Releaseparty - Hotel Swap - 10:00 till 13:00 (10:00 till 13:00 CET)

Jag kan inte se någon gemensam nämnare och jag hittar ingen inställning vare sig i iCal eller i Systeminställningar som tar bort den extra tidsangivelsen (=CET-varianten). Hur får jag bort eländet?

Menyn i fönstret har en sådan funktion, men det spelar ingen roll hur mycket jag än trycker på [ V ] ( = bock ). Utskriften avbryts efter en sida likt förb----t.

Ska kolla gränssnittet - inte en tanke åt det hållet.

Hur får man en HP Color LaserJet 5550dn att acceptera andra toner än HP original?

HP envisas med hårdvarucheck pga. garantin, men när garantin är slut borde det vara upp till mig som användare att fatta det beslutet. Prisskillnaden är enorm - 891.- vs. 3091.- hos Inky - 3,5 ggr.

Av respekt för den nordkaukasiska dvärghamsterns hotade ställning

Den vill inte vara med på uppdatering alls. Den enda uppdatering jag hittar inifrån ex.vis Excel är AutoUpdate och den vill jag inte använda - jag vill göra det manuellt och då kommer jag inte åt några uppdateringar.

10.8.3

Jag har haft strul med den interna databasen i Office 2008, men med lite hjälp luyckats installera om från "virgin state". Efter den ominstallationen går det inte att skapa Mail Merge-dokument, vilket jag kunnat innan.

Jag får ett felmeddelande "Den häl filen måste öppnas i Excel-arbetsbok-konverteraren ... ". Klickar på OK och tror att det ska hända saker - men icke. Nytt felmeddelande "Det gick inte att hitta konverteraren som krävs för att öppna den här filen". Jaha ?

Fräsch installation av Office 2008 - det som avmarkerats i installationen var

• alla språkfiler utom ENG(UK), GER och SWE
• Messsenger
• Entourage

Fattar nada.

AppZapper klarar det inte, inte heller AppDelete. Jespers förslag kommer närmast.

Den manuella proceduren i Jespers förslag tog bort 99%, men lämnade två mappar - M$ Office Användadata, resp. User Data. I dem finns identitetsinformationen. När de också åkte ut, gick det att komma ner till Virgin State.

Tack för ledtrådarna.

När jag återinstallerar M$ Office 2008 efter en tids "fanflykt" med Libre Office, klagar Word på att databasen behöver repareras. Lydigt har jag startat Microsoft Database Utility.app och försökt åtgärda det, men till ingen nytta. Felet är kvar.

Innan jag hårdtestade Libre Office avinstallerade jag M$ Office med M$ verktyg för avinstalltion, med tydligen tar den inte bort all information. Återinstallationen skapar tydligen inte en helt ny identitet, utan håller kvar vid den gamla - som jag försökt avinstallera.

Finns det något sätt att helt rensa bort ALLT som till M$, så att datorn vid återinstalltion av M$ Office 2008 uppfattas som "virgin".?

Jag har försökt komma bort från beroendet av M$ Office, men det finns i praktiken inget alternativ i en miljö där jag är ensam Mac-använvändare. Jag har testat de alternativ som finns och hade gott hopp för Libre Office - ända tills jag handfast upptäckte att den inte är 100% filkompatibel på XML-nivå. Så länge den får köra doc, ppt och xls ( = Office 2004 ) är det OK, men inte om man försöker spara i docx, pptx och xlsx ( = Office 2008 ). Den skriver skräp i filen som gör att den sedan inte går att öppna med M$ Office. Minst en viktig fil har behövs skrivas om pga. denna insikt - tog c:a tio timmar.

Det finns två uppenbara förklaringar till detta;

1 generellt problem med Libre Office
2 det är min dator som beter sig

Jag kan inte avgöra vad som är fel - någon som har motsvarande tråkiga erfarenheter ?

Ursprungligen av keptang:

@leonardo, detta är ett välkänt problem med framförallt SL verkar det som, utan någon uppenbar lösning, kolla Google.

Att det sker i andra operativsystem utan att man ber om det eller inte har kontroll över det eller inte skulle kunna fixa det om det var ett problem är ett rent påhitt.

Någon här på forumet kanske har varit med om det på Snow Leopard och har funnit en permanent lösning..

Under hela den tid jag körde SL, upplevde jag ALDRIG detta fenomen. Ikonerna hamnade till höger och i den ordning jag ville ha dem. Naturligtvis kan detta avfärdas som "rent påhitt" - varav följer att jag måste ha konfabulerat kraftigt under en längre tid.