Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
leonardo

leonardo

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2004-03-30
  • Senast aktiv 2017-05-18
  • Antal inlägg 1271

Foruminlägg

De senaste inläggen leonardo har skrivit i forumet.

Jag trodde att jag befann mig på ett forum där jag inte behöver berätta självklarheter, men OK jag ska upplysa Dig

Jag stänger av datorn via  | Stäng av …
Jag frigör spärren för sidoplåten genom att lyfta den uppåt
Jag öppnar sidan genom att fälla dess överkant utåt
Jag lyfter sidoplåten snett uppåt/utåt
Jag ställer undan sidopålten
Jag tar ut en tom hållare (A)
Jag tar ut den trilskande disken i sin hållare (B)
Jag sätter den trilskande disken i sin hållare i den lediga platsen (A)
Jag sätter den tomma hållaren i den gamla platsen (B)
Jag sätter tillbaka sidoplåten
Jag låser sidoplåten genom att fälla ner spärren
Jag trycker på startknappen och väntar tills datorn läst in allt
Jag startar Skivverktyg för att se om den nya HDn visar sig.

Förgäves

Sidoplåten går inte att sätta sidoplåten på plats och låsa om den inte HDn är korrekt monterad i sin hållare och hållaren är fullt inskjuten i kontakten.

Seagate Barracuda 3 TB - 64MB / 7200 rpm - ST3000DM001

macOS 10.12.4

Jag har flyttat den till andra platser i datorn och startat om efter varje flytt, men Skivverktyg ser den inte.

Nackdelen med att sitta med en stabilt fungerande dator i många år, är att man glömmer bort alla fina knep och trix. Min trotjänare, MacBookPro, har fått gå vidare i familjen, när jag behövde mer svängrum för mina musikfiler. Jag har bestämt mig för att städa undan alla CD och arkivera filerna som Apple Lossless för att kunna lägga dem på en mediaserver.

Jag har precis köpt en ny HD för att ha som backup-HD internt i min "nya" MacPro5,1 2010, men när jag monterar den i en av de lediga vaggorna och startar om datorn, vill Skivverktyg inte veta av den nya HDn. Skivverktyg borde enligt mitt senila minne larma något i stil med "Den inmatade skivan kan inte läsas - vill Du formatera den?", men icke.

Tankefel från min sida, eller vad är det som bråkar?

Gäss - fixat.

Det magiska tricket var att använda BOSE egen inställningsassistent och peka, dels på mitt hemma nätverk, dels på det nätverk som telefonen skapar. När jag testade att stänga av routern, kunde jag ansluta telefonen till BOSE och spela upp över AirPlay.

Tack för hjälpen.

Bose Sound Link Air digital music system model 410633

Den har WiFi in och Aux, men inte BT. När jag använder den hemma kan jag spela upp via AirPlay på samma sätt som alla andra enheter som finns i nätverket.

Problemet uppstår när jag flyttar den till en lokal som INTE har ett WiFi-nät.

Jag har en Bose Soundlink som jag behöver bära med mig för att spela upp musik som jag har på min iPhone 6S+

Jag försöker skapa nätverket i telefonen och få Bose att koppla upp sig, men telefonen vägrar envist att ansluta.

Vad gör jag för fel? Fattas det hårdvara?

Senast redigerat 2017-03-28 19:21

Låt oss då sortera eländet:

Mac Mini Wifi fungerade inte OK med Yosemite eller Mavericks heller, ännu mindre med El Capitan. Enda tvärsäkra sättet att felsöka är att ta ut WiFi-kortet och ersätta det med ett nytt. Fungerar det inte då heller blir det ett dyrbart experiment.

En annan dator på samma plats, med samma sikt och avstånd till routern, fungerar UA, fast med Yosemite. Iofs är det möjligt att uppgradera den till El Capitan, men vilket besked kommer ut av det om det fungerar - eller inte fungerar. Fungerar det, är det då en indikation att kortet i Minin är defekt? Om det inte fungerar, är det en indikation att det är El Capitan som är boven?

Jag blir inte precis klokare.

Det interna WiFi-kortet i min MacMini ( El Capitan ) verkar vara ytterst opålitligt. Datorn befinner sig fem meter från routern och har fri sikt till den, men uppkopplingen är i bästa fall intermittent. En MacBook ( Yosemite ) som placeras på samma skrivbord har inga problem att ansluta och hålla förbindelsen uppe. Det känns som om jag bör söka en annan lösning för uppkoppling, men jag vill inte dra kabel då det skulle medföra borrande för att komma igenom två dörrkarmar ( två rum med en liten hall mellan ).

Alltså återstår, idealt, en WiFi-dongel av något slag. På nätet finns det rapporter så sent som för några veckor sedan om att WiFi-donglar inte är kompatibla med El Capitan - ännu. Lätt förvirrad blir jag allt. Varför skulle det inte fungera. Finns det öht ngn Wi-Fi dongel som gör det?

Thread snatching is bad netiquette - not bad language.

Korkat designbeslut. Vart tog Apple TV vägen?

Jag inser att risken finns att jag inte fattar hur man gör, så jag gjorde ett försök med manualen till SpamSieve, men blev inte mycket klokare av den.

Jag har lärt upp SpamSieve med drygt tusentalet spam, men ibland återkommer i stort sett samma spam, vilket irriterar mig. Rimligtvis borde det finnas en funktion med vilken jag laddar upp mina "spamexempel" till en server "någonstans", resp. laddar ner andras. Jag hittar dock inget som verkar påminna om en sådan funktion.

Finns den öht? Hur gör man i så fall?

Senast redigerat 2015-06-21 11:51

Jag har problem med iCloud Keyring. Jag har antagligen slöknappat och missat vad som registrerats, så nu kommer jag inte åt Keyring längre.

Hur gör jag för att "börja om" från noll?

Målen att minska beroendet av Samsung och tightare kontroll genom hemtagning, är logiska i Apples strategitänk, men det leder till ökade tillverkningskostnader. Med Apples väl tilltagna marginaler finns det nog utrymme för det.

Använder oftast Firefox. Testade både i Safari och Firefox. Kan se bannern hos Adobe = Flashinstallationen OK.

Jag har inga ad- eller popup blockerare installerade, men har haft det. Testade OmniWeb - samma svarta ruta istf

Jag har en MBP 9,1 med OS X 9,1 som bara inte vill köra Flash. Jag har egentligen inte saknat Flash, men nu har en bokklubb jag är med i bytt utgivningsmetod ( papper --> Mail / Flash ) och jag tvingas sätta mig vid en PC / Win 7 för att kunna beställa/avbeställa. Det retar mig - inte för att det är en PC, utan för att jag måste knalla över till grannen för att sköta mitt konto hos bokklubben.

Har goolat runt men får egentligen inga hållfasta råd annat än att vara uppdaterad. Senaste versionen Flash är installerad - och ominstallerad - men det är lika illa i alla fall.

Vad är det jag missat ?