Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martin L

Martin L

Medlem
  • Registrerad 2003-01-15
  • Senast aktiv 2008-09-10
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen Martin L har skrivit i forumet.

Jag har letat och letat men inte hittat några stränghanteringsfunktioner som tex split() eller str_replace() till applescript. Är det så att det inte finns några och i sånna fall HUR använder jag mig av javascript, finns det någon bra site som visar hur man gör på ett pedagogiskt sätt?

Gör jag ett javascript och lägger det i script-katalogen till indesign eller hur funkar det?

Det jag vill göra är att formatera om texten i en textfil och spara om den som en xml-fil.

Jag har förstått att man kan sätta styckeformat till ett märkord så texten formateras efter det. Men hur gör jag om jag inte vill ha ett nytt stycke? För närvarande sitter jag i InDesign 2.0.2. Fungerar detta i CS kanske?

Kanske går att lösa på annat vis, det jag vill göra är:

Textblock med:
Rubrik [fet]
bla bla bla-text [normal]
Pris [fett] 4 740:- [normal]
Visas [fett] 20 nov [normal]

Om jag låter bli att lägga ett märkord på "pris" blir det normal när jag importerar XML-dokumentet med priset i. Fast helst vill jag inte ha någon text alls i själva indesign-dokumentet för ibland finns inget pris.

Sen är jag nyfiken på om man kan lägga in villkor så att jag t ex kan låta bli att lägga in en bild om ingen data finns i den taggen. Jag har programmerat en hel del php och javascript och vill gärna lära mig nått nytt.

Jag tror att just det där med för hög strömförbrukning gjorde att en Cube med 10.2 krashade. Och efter det går allt i slow motion. Men i mitt fall var det en minneskortläsare "6 in 1" som var boven. Jag är också nyfiken på hur man aktiverar dem men helst av allt: Är det någon som vet hur jag får Cuben tillbaka till normal? Jag har kört en uppgradering till 10.2.8 men det verkar fortfarande vara problem.

Jag förstår inte varför adobe väljer att inte ha med ett kortkommando för "klistra in som ren text", det skulle lösa allt.

Det brukar ofta bli lite snett när man skriver dubbelsidigt på en "normal" skrivare. Se till att du har skärmärken och ordentligt med utfall. Om skrivaren är konsekvent i hur snett den skriver ut så kan du ändra på den ena sidan manuellt så den ligger tex "3 mm till höger".

Fick scriptet för att kopiera in oformaterad text att fungera på indesign 2.0.2 men inte i CS, får felmeddelandet "Det går inte att hämta contents. -1728"

Jag har bara ändrat "2.0.2" till "CS" i scriptet. Någon som vet hur man fixar detta?

Tack! Lite omständigt men det är en lösning.

Jag kan inte hitta någonstans där man kan spara palettuppsättningar i Illustrator. Någon som vet om det går? Jag vill alltså kunna ändra vilka paletter som visas och vart på skärmen de ska ligga.

Att jag kan öppna templates och ändra innehållet i paletterna har jag förstått.

Jag jobbar med en årsredovisning och har delat upp sidorna i två dokument, men av någon anledning verkar de vara sammankopplade(?) på nåt sätt. Jag kan inte öppna båda dokumenten samtidigt. Detta blir ett stort problem när vi är två som ska jobba med sidorna.

Jag provade att göra en kopia av ett av dokumenten men det ger samma resultat. Är ett av, de nu tre, dokumenten öppet kan ingen annan öppna de andra.

Servern vi sparar dokumenten på är en pc, kan det har nåt med saken att göra? Detta har inte hänt tidigare i något annat program.

Funkar det inte så kan du prova att bara spara om dokumentet med Spara som. Det rensar en massa skit ur dem.

Min Indesign säger till när jag öppnar dokumentet om det finn några typsnitt som jag inte har/inte aktiverat.

I den rutan kan jag även klicka på replace och byta ut typsnittet till det jag vill använda överallt i dokumentet. Gör jag inte det markerar indesign den texten med en röd bakgrund.

Vet inte om det är någon inställning som man måste göra för att få det som jag har det men det tror jag inte.

Hoppas det kan hjälpa på nåt vis.

Någon som har en aning om hur man/om man kan starta upp illustarator utan att få Myriad som förhandsval?