Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
patriik

patriik

Medlem
  • Registrerad 2003-02-24
  • Senast aktiv 2004-10-13
  • Antal inlägg 128

Foruminlägg

De senaste inläggen patriik har skrivit i forumet.

Det är inte bara operativsystemet som måste klara av ipv6, även tex. webläsaren, webservern, mailklienten, mailservern och så vidare..

Nu har ju dom flesta servrar i *nix världen stöd för ipv6, men att sätta upp det på ett lokalt nät är nog bara en idé om du faktiskt vill labba med ipv6 och vill veta lite hur protokollet fungerar..

Ja? Jag skriver ATT JAG TYCKER det, får jag inte ha ett eget tycke och smak?

"Jag tycker" är väl huvudorden i den meningen.

Mohsan: Det är nog snare du som borde tänka lite på hur du uppför dig här på forumet. Du har slängt ur dig en väldig massa onödigt, senast "Looser".

Jag har aldrig sagt att du är en looser för att du gillar, enligt mig, mystika färger i konstiga kombinationer. Varför ska du då vräka ur dig något sådant mot mig?

Jag har aldrig sagt att jag gillar standardfärgerna i MacOS X till 100%, och jag kan garantera dig att om Apple skulle börja köra som standard med ditt theme, så skulle jag byta OS, jag skulle inte gilla det som du påstår.

Kan ju tillägga att jag körde ipv6 via tunnel till 6bone för ett par år sedan, mest bara för att testa och få en uppfattning om hur protokollet funkade.. men än så länge är det inget man behöver, eftersom backbone näten fortfarande kör ipv4, likaså 99% av alla siter eller tjänster man använder.

ipv6.net var väl en rätt så liten och enkel genomgång av en del av fördelarna?

Det du kan använda ditt ipv6 stöd till idag är att köra ipv6 lokalt mellan dina maskiner, eller att köra med en ipv6 tunnel, där ipv6 trafiken till och från din burk tunnlas över ipv4 nätet till en "tunnel broker" som är ansluten till 6bone.

Så idag är det väl inte så stor mening med att ha ipv6 stöd, men det är en bra förberedelse inför den dagen då din isp börjar med ipv6 i sitt nät.

Jo, somliga verkar ha stora problem med att ta kritik som inte är positiv.

Att jag tycker det där verkligen var apfult, totalt värdelöst färgschema som inte alls passade ihop på nåt sätt, får jag inte säga det bara för att jag inte orkar bry mig om att göra ett eget theme?

Är väl kanske enklare att läsa ett par siter med information, än att nån ska sitta här och förklara? Eller, jag orkar iallafall inte skriva en lång utläggning om ipv6 här (:

http://www.ipv6.net
http://www.ipv6.org

där är två bra starter, tror jag..

Det där var faktiskt inte fint på nåt sätt..

Använder du/ni 99mac.com eller 99mac.se ?

du ska inte ha med % tecknet, och cc kompilerar programmet som är c source..

Det här har nog dykt upp 20 gånger under dagen..

Fast nu är det fixat..

Men det var rolig datanörd-humor så länge det varade (:

Citat:

Skrevs ursprungligen av staed
Detta är svår vetenskap.. Ska man måsta hitta någon i Umeå med en 15".. Känner redan några med 12".. Någon frivillig?

Tack för alla svar btw.

Jag vet att Grafit har levererat några 15" Alu i Umeå, bland annat till sig själva. Ring och hör med dom om dom inte har nån du kan få klämma lite på.

Har dom inte hemma nån på UmdaC förresten?

Egentligen är det väl mest upp till dig själv, om du vill ha max mobilitet eller vill ha lite mindre mobilitet och mer lull lull.

Tangentborden är ju samma storlek, så några skillander, förutom skärmstorleken, vid normal daglig användning har inte jag märkt iallafall..

Men som sagt, det är ju upp till var och en vad man värderar högst.

Måste kanske förtydliga också, 15" är ju absolut inte för stor för att vara mobil, men det är ju endå en del storleksskillnad när man går och bär sin dator mycket (:

FirstClass 7.101 i Panther.. tur att 7.102 har fixat detta, annars blir man lätt tokig (: