Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Bring

Jonas Bring

Medlem
  • Registrerad 2003-03-03
  • Senast aktiv 2011-08-22
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Bring har skrivit i forumet.

När vi kör i Finder mot vår server händer det då och då att det tar evigheter att öppna en ny mapp. Med evigheter talar vi runt en halv minut, trots det bara ligger några filer i mappen. Nästa gång vi öppnar mappen går det alldeles utmärkt. Hur som helst är detta väldigt irriterande.

Servern är en G4 med dubbla 1,8 GHz processorer och 1,5 GB RAM. Den kör 10.4.4. Diskarna är raidkopplade med ACARD Raidkort.

Har någon några bra idéer?

Nu har vi kört en dag utan Version Cue. Skillnaden är enorm. Från helvete till himmel. I nuläget är vi dock inte säkra på om detta problem gäller alla datorerna som haft Version Cue installerat och igång på. Vi skall slänga alla Version Cue-inställningar och se om det hjälper. Hur som helst har segheten absolut med Version Cue att göra.

Vi har länge haft problem med långsamt Indesign på våra arbetsstationer.

När vi testat att köra lokalt på arbetsstationernas hårddiskar har det inte blivit någon större skillnad. Inte förrän vi matat ut servervolymerna. Då plötsligt har det gått som bara fanken. När vi åter igen monterar servern kommer sirapen tillbaka. Alla länkar ligger lokalt så Indesign borde rimligtvis inte behöva kommunicera med servern i märkbar utsträckning.

Skillnaden i hastighet är påfallande, från att man nästa får sammanbrott till att det går riktigt snabbt.

Arbetsstationerna är G4 med 1,2 GHz processor, 1GB RAM och 10.4.4. Servern är en lika dan maskin med 10.4.4 Server. De kommunicerar med Gigabit Ethernet. Indesing är CS2.

Finns det någon som begriper vad detta kan bero på?

Anledningen till att jag vill kompilera om är att det påstås att man måste ha version 9.2.5 av bind för att man skall kunna stänga av ip6 med -4. I OSX server 10.4.4 är versionen av bind 9.2.2. Nu är jag inte riktigt säker på om man verkligen behöver 9.2.5 efter att läst i binds dokumentation.

Min nästa dumma fråga torde vara var jag anger -4. I named.conf?

Trodde att en kompilator alltid fanns med i en UNIX-installation. Skall försöka med dev tools.

Jag har problem med den version av bind som är förinstallerad på OSX server. Enligt en annan tråd härstädes behöver man en nyare version av bind som inte använder ip6 som default.

Jag har laddat ner senaste versionen och försöker kompilera den. Men det funkar inte. Har aldrig försökt kompilera i OSX tidigare så det är nog jag som är korkad.

Hur skall jag bära mig åt?

Jonas-PB:/bind-9.3.2 jeb$ ./configure
checking build system type... powerpc-apple-darwin8.4.0
checking host system type... powerpc-apple-darwin8.4.0
checking whether make sets $(MAKE)... no
checking for ranlib... :
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking for ar... no
configure: error:
ar program not found. Please fix your PATH to include the directory in
which ar resides, or set AR in the environment with the full path to ar.

Nej, det gäller dessvärre inte cache-filerna.

När man arbetar med ett Indesigndokument (CS2) skapas en cache-fil i samma mapp. Av vad jag förstår jobbar Indesign ganska intensivt med cache-filen. Om dokumentet ligger på en server belastar man alltså både server och nätverk i onödan med all cache-trafik.

Finns det något sätt att se till att Indesign använder den lokala hårddisken till cache och inte nödvändigtvis samma mapp som dokumentet ligger i?

Naturligtvis kan man lägga dokumentet lokalt när man skall arbeta med det, men det blir för bökigt.

Tror även att Quark 6.5 gör på precis samma sätt.

jonas

Jo visst går det över TCP/IP. Förbindelsen hemma är 500 ner och 128 upp. Men skall det verkligen ta över 20 minuter att få upp ett infofönster av en mapp som innhehåller ca 15 filer? När jag hade ISDN gick det snabbare!

På jobbet har vi en OSX Server 10.1.5 som funkar utmärkt. Anslutningen till Internet är 2MBit synkront. Hemma har jag 0,5 MBit ADSL. Att arbeta mot servern med afp är nära nog omöjligt. Kör jag ftp går överföringarna mer än bubbelt så fort. Att öppna fönster tar en evighet och att visa info är ett skämt. Naturligtvis är brandväggen öppen för trafik på den aktuella porten.

Är afp så här långsamt eller går det att göra något?