Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
PÄRSAN

PÄRSAN

Medlem
  • Registrerad 2003-04-02
  • Senast aktiv 2010-01-28
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen PÄRSAN har skrivit i forumet.

Någon som vet vad man kan göra när jag "tappat" nyckelringen login. När jag tex hämtar mail måste jag använda lösen hela tiden. Har testat med att reparera nyckelringar då hänger sig systemet. Tacksam om någon har en lösning!

Går det inte att stänga av i systemet?
//Kjell

... hur man stänger av ljudet vid uppstart. Det har jag velat göra läng. Kan lman göra det?
//Kjell

... vet någon hur och om man kan importera adresser från outlook kontakter (PC) till adressboken. Jag har försökt med en tabbad textfil men det funkar inte. Kan någon hjälpa!!

Jag gick in i regedit men kunde inte ändra datan finns ingen EnablePlainTextPassword på min pc. Finns det något annat att göra?
Pärsan

Här kommer det. Neee jag kunde inte komma in i macen ändå. Det är ju så här ska fötydliga en gång till. På pc:n hiiar jag macen i workgoup, men då behöver jag logga in med pw och jag har testat alla jag har för olika användare på maskinen. Ingen funkar. Jag har äver prövar ansluta till daror med ip adress osv. Ingen framgång. När jag nu går ut med frågan har jag ju inga andra egna ider längre. Tack för all hjälp men tyvärr har jag inte kommit längre.
mvh/Pärsan

Jag har ju "Client for Microsoft Networks" installerat å nätverket funkar men kommer inte in på macen. Pc:n hittar macen men kan inte logga in.

Ursprungligen av miri:

VARFÖR KRÅNGLA TILL DET ?
En bild kan du styra genom markering och justering av det du vill ändra.
Ett enkelt sätt är att lägga lasso runt den yta du vill ändra + ludd i lämplig radie så att inte övergångarna syns..
Mvh

Bara därför att resultatet blir överlägser. Inte behöva dra i några kurvor, nyans-mättnad osv. Allt i 16-bitar. E inte de bra?
Pärsan

Jag har en osx 10.3.4 och 2 pc xp + win98 i ett hemma nätverk. Jag kommer åt samtliga maskiner från macen och xp-maskinen. Däremot kommer jag inte in på macen från win98. Hittar macken men kräver ett lösenord. Jag har prövat alla jag känner till (för olika användare) och nix kommer inte in. Kan någon hjäpa mig? Kan man kanske inte komma in från win98? Tacksam för hjälp!
/Pärsan

Ett bra trix med blandljus bilder och raw format i CS är att processa fram några stycken (tex. till hö i bild dagsljus till vä i bild glödljus). Gör två bilder. En med rätt färgtemp i dagsljuset och en rätt för glödljuset i 16 bitar. I history panelen tar du snapshot "lagret" och släpper på den andra. Med andra ord den enes historia i dan andra bilden (här kan du släppa hur många du vill med olika inställningar för olika justeringar). Välj history bruch och markera snapshot i historypaletten (den du vill måla med). Måla fritt eller markera och fyll. Det här tycker jag är en riktig hit full koll allt i 16 bitar, Hoppas det inte blev för rörigt.
Pärsan!!!

Senast redigerat 2004-05-29 17:01

Dr. Brown's Image Processor, finn även en qvicktime tut du kan ladda hem å kika på i lugn och ro. Jätte fiffigt om man har lärt sig prodessa rawfiler i cs och för att speeda upp tempot batcha raw filer i filebrosern direkt. Jag brukar vara väldigt effektiv och se till å ibland vid vissa ljusförhållanden vitbalnser på plats. Jag får då samma fel pch samma justering i camera raw och kan batcha iblan en hel del åt gången. Hör av dig om jag kan hjälpa dig nåt mer.
/Pärsan

http://www.russellbrown.com/body.html

Ursprungligen av HL:

Men det är inte alla program (tvärtom ganska få) som kan läsa råformat från digitalkameror. Så tiff har ju fördelen att vara väldigt kompatibelt, samtidigt som det har stöd för 16 bitars färgdjup. Jpeg behövs ju också, för maximal kompatibilitet och för komprimeringens skull.
Helst skulle man vilja spara ner alla tre automatiskt för varje bild, efter att man gjort inställningarna i råfilen alltså... funderar på att hitta på nåt makro i PS för det.

(Fick tag i en D70 i Lund till slut, tack Miri!)

Du behöver inte fundera mer. Det finns ett javascript redan. Han Russel Brown på adobe har scriptet på sin hemsida, bara att ladda hem å lägga i mappen script. Gäller Ps-cs hur coolt som helst!!
Pärsan

De va faktiskt zappa pram-minnet jag var ute efter. Fick hjälp av apple en gång tidigare, men hittade inte lappen där jag skrivit upp kommandot. Tack nu lägger jag det till handlingarna öm det kan behövas i fratiden.

Natti Pärsan!!!

Tackar nu bootar den sån den ska.
Pärsan

Ursprungligen av marf:

vad har du för dator? testa att zappa pram-minnet. håll inne alt-kringla-p-r när du startar om, håll kvar tangenterna minst två uppstarter i rad. (datorn ska starta om så länge du håller dem nertryckta...)

G4 400mhz